SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2022

Eliza Buceschi cere un moment zero în handbalul românesc: „Trebuie să învățăm asta dacă vrem să mai contăm în handbal! Ne lipsește de la junioare!”

Eliza Buceschi (29 de ani), una dintre cele mai importante jucătoare din lotul României de la Campionatul European de handbal feminin, crede că naționala „tricoloră” trebuie să își schimbe radical stilul de joc. / FOTO: Imago
Eliza Buceschi (29 de ani), una dintre cele mai importante jucătoare din lotul României de la Campionatul European de handbal feminin, crede că naționala „tricoloră” trebuie să își schimbe radical stilul de joc. / FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 08 noiembrie 2022 19:00 / Actualizat marti, 08 noiembrie 2022 19:41

Eliza Buceschi (29 de ani), una dintre cele mai importante jucătoare din lotul României de la Campionatul European de handbal feminin, crede că naționala „tricoloră” trebuie să își schimbe radical stilul de joc.

România nu a putut ține pasul în fața campioanei olimpice Franța, eșec usturător, scor 21-35. „Tricolorele” au fructificat un singur contraatac, iar la actuala ediție a Campionatului Mondial au al doilea cel mai lent joc, 1.944 de pase în două runde.

Ce trebuie să facă România pentru a se califica în faza următoare la Campionatul European de handbal feminin
Euro 2022
Ce trebuie să facă România pentru a se califica în faza următoare la Campionatul European de handbal feminin

Eliza Buceschi este conștientă că e nevoie de o schimbare urgentă în handbalul românesc, pornind de la cele mai mici categorii de vârstă.

Eliza Buceschi: „Trebuie să învățăm asta dacă vrem să mai contăm în handbal”

„Cred că este un lucru care ne lipsește de la junioare, de la începutul handbalului, nu avem această școală. Înscriem destul de multe goluri din pozițional, poate mai multe ca orice echipă, însă niciun gol pe contraatac și faza a doua. 

Golurile ușoare nu-ți consumă energia și chiar îți dau energie. Asta trebuie să învățăm și noi în viitor dacă vrem să mai contăm în handbalul mondial”, a spus Eliza Buceschi, potrivit Eurosport

Clasamentul grupei C

EchipăMeciuri/ GolaverajPuncte
1. Franța2 / 59-354
2. Țările de Jos2/ 59-434
3. ROMÂNIA2 / 49-640
4. Macedonia de Nord2 / 29-540

Programul meciurilor din Grupa C la EURO 2022

5 noiembrie

7 noiembrie

9 noiembrie

  • Ora 19:00: Macedonia de Nord – România
  • Ora 21:30: Franța – Țările de Jos

Citește și alte știri din handbal:

VIDEO De ce nu se mai uită Dan Petrescu la meciurile naționalei lui Neagu: „Îmi venea să sparg televizorul aseară!”

Cristina Neagu, pentru EHF: „A fost un parcurs pe cinste, dar va fi ultimul European!” + mesaj pentru critici: „Habar nu au!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
balderis
balderis  •  09 Noiembrie 2022, 10:27

Sa dus perioada în care existau Marilena Doiciu și Florica Ivan, probabil cela mai bune jucătoare de contraatac, pe care le-a avut România vreodată ! Ar mai fi fost Cristina Vărzaru dar nu de talia celor două ! Lîngă cele două, aș mai pune-o pe Valentina Elisei ! Pentru faptul că au refuzat să joace la Vâlcea, naționala a fost văduvită de aportul celor două handbaliste, care erau cunoscute în toată Europa !

nicto
nicto  •  09 Noiembrie 2022, 07:30

hai ca ne-am linistit si la handbal...

fotbalminim00
fotbalminim00  •  09 Noiembrie 2022, 01:41

aici nu e vorba de tatici e vorba de o strategie si de antrenori pregatiti si platiti sa faca munca de jos,sa caute copiii talentati si sa aiba sali si metode de pregatire,in ce scoala se face la ora de sport handbal cu un antrenor care are habar de acest sport????valabil pentru toate sporturile de echipa,nu avem antrenori capabili la juniori dar nici platiti nu sunt,sistemul nostru de selectie e praf datorita acestor lucruri

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close