SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

ROMÂNIA - SPANIA // Scenariu SF? 5 echipe pot ajunge la acelaşi număr de puncte în grupa noastră! Cum s-ar face departajarea și cine ar fi avantajat

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 10 decembrie 2018 12:48

Se tot fac calcule pentru calificarea în semifinale. România e sigur la fazele finale de la Paris cu cel puţin trei puncte în ultimele două meciuri. Mai importantă la prima vedere ar fi victoria cu Ungaria.

  • Următorul meci al României se joacă marți, de la ora 19:00, împotriva Spaniei, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TVR 1 HD!

Există şi o variantă însă, mai degreabă futuristă, în care, în urma rezultatelor, cinci echipe din grupa a doua principală ar termina cu acelaşi număr de puncte: 6.

Cum se ajunge acolo?

Olanda pierde ambele partide, cu Norvegia şi Germania, România câştigă cu Spania, dar pierde cu Ungaria. În același timp, Germania câştigă cu Olanda, Ungaria bate România în ultimul meci, iar Norvegia câştigă cu Olanda şi Spania.

Toate echipele ar avea 6 puncte, şi câte două victorii în clasamentul în 5!

Totul s-ar stabili atunci la golaveraj. Norvegia e echipa avantajată după victoria la scor cu Ungaria, 38-25, dar nici România nu stă rău. Ar avea plus 8 golaveraj şi i s-ar scădea doar diferenţa cu care va pierde în faţa maghiarelor. La 1-2 goluri diferenţă, maximum, România ar fi sigură calificată în semifinale, şi în această variantă!

 

PROGRAMUL GRUPEI

11 decembrie: Spania - România, Olanda - Norvegia
12 decembrie: Spania - Norvegia, Ungaria - România, Olanda - Germania

CLASAMENT actual GRUPA II

1. Olanda 3m 6p
2. ROMÂNIA 3m 4p
3. Germania 4m 4p
4. Ungaria 4m 4p
5. Norvegia 3m 2p
6. Spania 3m 0p

Vezi și: Analiza golgeterului naționalei după înfrângerea clară cu Olanda: "Nu deschidem laptopurile și telefoanele"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
vicol_vali
vicol_vali  •  11 Decembrie 2018, 02:45

Trebuia bătută Olanda, acum toată lumea o joacă emoțional că trebuie bătută Ungaria. Trebuie bătut tot, Spania, Ungaria, Rusia în semifinale, Franța în finală.

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  10 Decembrie 2018, 22:56

Nu va mai bateti capul, nu putem ajunge in semifinale. Romancele sunt incapabile sa faca performanta, in sensul ajungerii intr-o finala, mare sau mica. Si nici un antrenor din lume nu le poate schimba mentalitatea si atitudinea de precupete. Unul din locurile 7-8 va fi suficient pentru ele...

adyy25
adyy25  •  10 Decembrie 2018, 22:53
Postat de Razvan Marcel pe 10 Decembrie 2018, 18:48

Dacă batem Spania, rămâne doar Ungaria. Se pune punctele din grupe, suntem în fata Norvergia și a Germania, ce tot atâtea calcule?

Amalfabet mic. Se pune punctele? Iar in ceea ce priveste calculele....esti inapoiat rau. In caz de egalitate cu mai multe echipe, se face clasament doar cu meciurile directe. Iar acolo ai doua victorii(cu Germania si Norvegia), dar ai avea si doua infrangeri(cu Olanda si Ungaria). Ca atare, ai avea 4 puncte, la fel ca si celelalte. Iar aici intervine golaverajul din aceste meciuri directe. Ma rog. Este prea grele pt tine. Ca sa iti raspund in stilul tau

Vezi toate comentariile (10)
Comentează