SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - SUEDIA 22-34

ROMÂNIA - SUEDIA 22-34 // Corespondență GSP din Japonia » Tomas Ryde a răbufnit: „E de neacceptat ce au făcut unele jucătoare!”

Articol de , - Publicat marti, 10 decembrie 2019 16:29

România a pierdut clar meciul cu Suedia, 22-34, din Main Round-ul Campionatului Mondial de Handbal. După meci, Tomas Ryde, selecţionerul României, a avut un discurs dur: „Unora le voi spune chiar eu că sunt dezamăgit fiindcă le-am văzut renunţând să mai lupte, iar altora le voi zice tranşant că au făcut erori tehnice de neacceptat".

  • România Japonia (miercuri, ora 11:00) e partida pe care o mai avem de disputat în Main Round;
  • „Tricolorele” nu mai au nicio şansă să termine în primele 8, iar miercuri se vor despărţi de acest Mondial cu un meci împotriva Japoniei. Miza? Să evităm ultimul loc în grupă şi să terminăm în top 10 în lume;
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

- Domnule Ryde, terminăm Mondialul cum l-am început, în genunchi. Care e prima explicaţie pe care o daţi pentru această ruşine de meci?
- Pentru a putea face faţă unui turneu lung şi solicitant n-ai cum să stai într-o singură jucătoare. Cristina nu este în forma ei maximă, e foarte obosită acum, iar celelate jucătoare ar fi trebuit să-şi asume responsabilităţi astăzi. Am făcut prea multe greşeli tehnice, fetele nu aveau putere în picioare şi am jucat împotriva unei echipe scandinave cu o formă fizică excelentă.

- Ce le spuneţi jucătoarelor la analiză după un astfel de meci?
- Că este vorba despre seriozitate, despre cum te antrenezi zi de zi, nu aici, la turneul final, despre cât şi cum joci la echipa de club, ce nivel ai acolo etapă de etapă. Dacă le-aş fi avut pe Buceschi şi Laslo era altceva, nu mai făceam atâtea erori în atac, iar când faci greşeli tehnice pe bandă rulantă, automat intri în criză şi efectiv nu mai ai habar ce să faci.

- Ar putea să le dărâme o asemenea umilinţă?
- Triste sunt, e clar, dar trebuie să se ridice, n-au altă variantă. Eu le voi spune lucruri pozitive, le voi întinde mâna, însă vor avea de gestionat o situaţie grea.

- Grea de ce?
- Ştiu că lumea va veni acum şi le va acuza, critica, vor auzi multe, că au făcut numai tâmpenii, şi nu e uşor să treci peste aşa ceva. Pe de altă parte, trebuie să spun şi eu că unele dintre jucătoare chiar au făcut erori, pfff, de neacceptat şi le voi spune inclusiv eu chestia aceasta. Sunt erori de neacceptat!

- Credeţi că şi-au pierdut încrederea?
- Probabil, dar trebuie să te respecţi, să respecţi echipa, să ai responsabilitate în defensivă, să joci colectiv, nu individual, să nu renunţi la luptă indiferent de scor. Am văzut faze simple în care au luat decizii total aiurea. Noi pe contraatac am alergat cu toate jucătoarele, în loc să pasăm. Încerc să găsesc o explicaţie, poate e de vină şi oboseala, dar şi stresul.

- Ce v-a enervat cel mai tare azi?
- Momentele în care le-am văzut pe jucătoare renunţând să mai joace, să mai lupte. Chestiunea aceasta m-a dezamăgit profund.

- Mai e un meci, cel cu Japonia!
- Cristina Neagu e out, Laura Pristăviţa s-a accidentat, le voi da şanse celor tinere. Ştiu că ne va fi foarte greu, fiindcă Japonia a făcut un joc fabulos cu Spania, dar va fi o experienţă perfectă pentru jucătoarele noastre care sunt la primul lor Mondial. Dar să batem Japonia... Va fi foarte greu să reuşim.

Video cu rezumatul meciului România - Suedia

Vezi și: 

VIDEO Mădălina Zamfirescu și Crina Pintea: „În felul acesta nu putem face performanţă”

ROMÂNIA - SUEDIA 22- 34 // Decizia stranie luată de Tomas Ryde în cazul Cristinei Neagu: „Doar nu s-a făcut bine în 4 minute?!” 

ROMÂNIA - SUEDIA 22-34 // FOTO Losers Round, nu Main Round! România s-a făcut de râs în fața Suediei!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
133313761445444
Oprea Frangulea  •  10 Decembrie 2019, 19:15

Andrei echipa nationala a fost sabotata de insusi presedintele Dedu care nu a vurut sa ia la lot anumite jucatoare pt ca nu erau pe placul lui.

165463237997451
Andrei Mladin  •  10 Decembrie 2019, 18:21

Se pare ca in momentul de fata suntem intr o rusine internationla cu handbalul romanesc,avem o echipa incompleta la nivel de lot datorita rusinii celor de la corona cu dopajul care a dus la completarea lotului cu sportive care au fost depasite valoric si unele dintre ele pur si simplu nu au fost in stare sa dea o pasa ,mai mult au facut greseli de curtea scolii, m am uitat rusinat de ce a ajuns handbalul feminin cu un antrenor militian de 2 lei,consider ca noi avem antrenori peste acest suedez da de 2 lei, sunt foarte acid cu comentariul pentru ca am stat la toate meciurile cu tensiometrul dupa mine !!!!

787289904705560
Constantin Andrei  •  10 Decembrie 2019, 18:07

cine este cel care a sabotat echipa romaniei la acest campionat mondial, ar trebui calcat in picioare

Vezi toate comentariile (11)
Comentează