SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL MASCULIN

S-a tras țintarul în handbalul românesc! Ce dueluri vom avea în prima etapă, pe 19 august

Articol de - Publicat joi, 11 iunie 2020 12:02

Liga Zimbrilor va avea la start 16 echipe. Se va juca și anul acesta cu play-off și play-out, iar patru echipe vor retrograda direct. Sin sezonul 2021/2022 se va reveni la 14 echipe

Federația Română de Handbal a tot amânat încheierea actualului campionat, fiind ultima dintre federațiile de jocuri sportive care a decis să pună capăt sezonului. FRH a fost în schimb prima care a stabilit programul sezonului viitor, unul care va debuta pe 19 august, în Liga Zimbrilor, și pe 27 august în Liga Florilor. Tragerea la sorți s-a făcut vineri, unline, mai întâi la masculin și apoi la feminin.

Turda-Dinamo în etapa a 4-a, Dinamo-Steaua în ultima etapă

Se știu 14 echipe care vor lua startul în sezonul viitor, acestora urmând să li se alăture cele două nou promovate. Turneul de promovare-retrogradare se va juca undeva în luna august, dar nu s-a stabilit exact când. Băieții vor avea un sezon extrem de intens cu nu mai puțin de 44 de dispute! Niciodată în handbalul românesc nu s-a mai jucat atât de mult. Prima etapă nu a scos la iveală niciun derby, cel mai interesant meci părând cel dintre Poli Timișoara și Potaissa Turda. Dinamo va debuta la Făgăraș, Dobrogea Sud Constanța va juca pe Litoral, cu CSM Bacău, iar Steaua și CSM București urmează să joace pe teren propriu cu nou-promovatele.

Turda are un program foarte greu în primele etape, cu meciuri pe teren propriu cu Steaua (etapa a 2-a) și cu Dinamo (etapa a 4-a). Dinamo-Steaua se va juca în ultima etapă, cea cu numărul 15, iar Dinamo le va primi acasă, în tur, și pe Constanța (etapa a 11-a) și pe Minaur (etapa a 13-a).

Programul primei etape în Liga Zimbrilor (19 august)

CSM Reșița-CSM Focșani
CSM București-Nou promovata 1
HC Dobrogea Sud Constanța-CSM Bacău
Dunărea Călărași-CS HC Buzău
Minaur Baia Mare-CSM Vaslui
SCM Poli Timișoara-Potaissa Turda
Steaua București-Nou promovata 2
CSM Făgăraș-Dinamo București

Citește și alte știri din handbal

Telenovelă cu CSM București și wild-card-ul pentru Liga Campionilor!

EXCLUSIV Deciziile după scandalul de dopaj de la Corona Brașov » Suspendări drastice pentru 17 jucătoare!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează