SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

SAVEHOF - VÂLCEA 17-23 // Campioana României se impune detașat și este 90% calificată în „sferturile” Ligii

Articol de - Publicat duminica, 02 februarie 2020 13:36

SCM Rm. Vâlcea a câștigat al doilea meci din grupa principală de Liga Campionilor, în Suedia, la Savehof, scor 23-17, și este 90% calificată în sferturile competiției!

Cronică de Marian Ursescu: Se văd „sferturile”

Vâlcea începe să se obișnuiască din nou cu aerul tare al Ligii Campionilor. Deși a plecat cu 0 puncte la drum, în grupa principală, campioana României a rezolvat, în mare măsură, problema calificării în „sferturi".

SCM Rm. Vâlcea și-a consolidat locul al patrulea după victoria categorică de aseară, de la Partille. Echipa lui Florentin Pera nu a stat la discuții cu campioana Suediei și a tranșat disputa din primele minute. Cea mai bună apărare din Liga Campionilor, după numărul golurilor primite, și-a făcut cu brio datoria și cu Savehof. Axul central Samara da Silva-Trifunovici a fost zidul de netrecut de către scandinave. Și portarul Marta Batinovici a fost la înălțime, portarul naționalei Muntenegrului terminând partida cu 13 intervenții și un procentaj excelent, de 54%!

Spectacol cu Liscevici

În atac, rolul de dirijor a revenit sârboiacei Kristina Liscevici. Centrul SCM-ului a făcut un adevărat show în prima repriză, marcând nu mai puțin de 6 goluri. Mireya Gonzalez are și ea evoluții din ce în ce mai apreciate, iar în meciul din Suedia a ieșit în evidență, încă o dată, și puvotul Asma Elghaoui.

Emoțiile pentru Vâlcea s-au risipit timpuriu, după ce oltencele s-au distanțat la 10-6, după patru goluri marcate consecutiv. A fost însă 15-7 la pauză, cu suedezele nereușind să facă față ritmului sufocant impus de campioană. În partea a doua, Pera a schimbat liniile, concentrarea nu a mai fost la cote înalte, iar Savehof a câștigat repriza cu 10-8. Punctele intraseră însă de mult în contul vâlcencelor.

 „Mă bucur enorm pentru că echipa joacă foarte bine. Arată constanță și avem multă încredere în noi. Apărarea din fața mea a fost fenomenală. E mult mai ușor pentru un portar când are o asemenea defensivă în față. Important e că avem deja două victorii și ne putem gândi la calificarea în sferturi", a declarat portarul Marta Batinovici.

Să vină Gyorul! 

Rivala tradițională a Oltchimului, fosta echipă din Vâlcea, dispărută în 2013, va veni în etapa viitoare din nou la Rm. Vâlcea. SCM va juca în etapa a treia cu Gyor, campioana Ungariei și a Europei. „E un meci pe care îl așteaptă toată lumea. Probabil că se va crea o emulație fantastică în jurul acestui meci. Ne dorim să arătăm tot ce putem, să ne luptăm de la egal la egal cu cea mai bună echipă din lume. Cu fanii noștri în spate, nu ne temem de Gyor!", a declarat antrenorul Florentin Pera. În meciurile jucate în Sala Sporturilor „Traian", în Liga Campionilor, Oltchim nu a pierdut niciodată în fața marii sale rivale.

Victorie concludentă, joc bun

Antrenorul Florentin Pera era și el fericit după a 6-a victorie consecutivă a echipei sale, în toate competițiile. „Sunt foarte mulțumit de prestația echipei mele. Am făcut un joc foarte bun în faza de apărare, am arătat din nou atitudine de învingători. În ofensivă am fost pragmatici în prima repriză și ne-am desprins la o diferență liniștitoare. În partea a doua am avut posibilitatea să dau șansă tuturor jucătoarelor să evolueze. Ne apropiem de calificare, dar nu vom fi liniștiți decât atunci când matematic vom fi în sferturi", a declarat antrenorul Florentin Pera. 

Clasament grupa 2

ECHIPĂPUNCTE
1. Gyor Audi ETO11
2. Brest Bretagne11
3. Buducnost6
4. SCM Rm. Vâlcea4
5. Savehof IK2
6. Krim Ljubljana2

Savehof - SCM Rm. Vâlcea 17-23 // Desfășurarea meciului

VIDEO cu cele mai importante faze ale meciului

FINAL în Suedia: Vâlcea se impune, scor 23-17!
⇒ „Felicitări pentru meci, dar trebuie să jucăm până în ultima secundă!”, a fost ultimul mesaj al lui Pera din această partidă pentru jucătoarele sale
min. 55: Apărare și contraatac pentru Savehof, care înscrie golul cu numărul 15
min. 45: 9 goluri avans pentru Vâlcea, care își consolidează a doua victorie consecutivă în Liga Campionilor
min. 35: Mortensen înscrie primul gol al actului secund. Punctăm și noi la următoarea fază
min. 31: A început actul secund. Ambele echipe ratează primul atac

Pauză în Suedia: Vâlcea conduce cu o diferență de 8 goluri!
min. 20: Echipa lui Florentin Pera se desprinde pe tabelă
min. 12: Vâlcea conduce pentru prima dată, după golul superb semnat de Gonzalez
min. 10: Borjesson intervine miraculos în fața lui Elghaoui
⇒ Suedezele, două greșeli nepermise pe atacuri poziționale. Româncele pot profita
min. 7: Duelul este echilibrat până acum: 3-3
min. 5: Gonzalez înscrie pentru campioana României: 1-1
min. 2: Savehov punctează pentru prima dată în partidă
min. 1: A început meciul! Vâlcea ratează primul atac

Vezi și: 

Federația a uitat să facă premii și pentru cei mai buni „străini” din campionat!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
ceaiuri
ceaiuri  •  03 Februarie 2020, 14:52

gyor are un inceput de sezon mai putin bun(infrangere in campionat la Siofok,egal dificil cu Brest,victorie cu o repriza pierduta cu buducnost)multe jucatoare vin dupa un european greu si se vede si in randamentul echipei...totusi au un lot de unde pot forma ..2 echipe,cu o aparare buna si un public pe masura valcencele pot produce surpriza editiei de C.L.

magura
magura  •  03 Februarie 2020, 12:49
Postat de tardelli pe 02 Februarie 2020, 22:14

buna asta cu ..daca joaca le fel ,nu pierd urmatorul joc :)))))) urmatorul joc e cu Gyor :))))

Gyor este o echipa de batut! Daca finalele se jucau oriunde in alta parte decat Ungaria, Gyor nu castiga decat poate in proportie de 25%. Este ajutata de arbitrii si in primul rand de suporteri. S-a vazut cand a castigat CSM Liga Campionilor (atunci cand arbitrii au lasat jocul liber, fara interventii de partea echipei maghiare), ca atat de laudata echipa Gyor, a fost ciufulita serios!!!

grid
grid  •  03 Februarie 2020, 00:10
Postat de basistul pe 02 Februarie 2020, 19:14

Meciul Campioanei Romaniei si al liderului la zi al Ligii Nationale nu intereseaza pe brigada de loseri de pe gsp ... care este interesata ... jaful falimentar CSM ... scremut intre 2 campanii electorale ... si care a scos de la infiintare si pana acum ... vreo 50 de milioane de euro din bugetul PMB, fara sa puna nimic in loc ... decat ... scandaluri, vedetisme ieftine, PR electoral, si un handbal mediocru! ...:))

Nici redacția Digi Sport nu pare prea interesată. Ca de obicei, provincia deranjează interesele de marketing.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează