HANDBAL  ·  LIGA CAMPIONILOR

SCM Rm. Vâlcea, „amical” împotriva campioanei Europei! De ce nu mai are nicio miză meciul cu Gyor

Articol de — Vineri, 06 Martie, 20:21

SCM Rm. Vâlcea merge la Gyor în excursie. Meciul împotriva campioanei Europei, de sâmbătă, ora 17:00, nu mai schimbă nimic din situația grupei. 

Campioana le-a lăsat acasă pe Mireya Gonzalez și Fraga Fernandez.

Campioana României își încheie meciurile din grupa principală 2 cu disputa de gală de pe terenul campioanei Europei, Gyor Audi ETO. Unguroaicele au rămas singura echipă neînvinsă în actuala ediție a Ligii Campionilor, gruparea lui Danyi Gabor având un singur rezultat de egalitate și 10 victorii. 

Meciul nu are nicio miză. Nimic nu se mai poate schimba în clasament. În tur, la Rm. Vâlcea, Gyor a câștigat clar, 29-20, dar oltencele le-au opus o bună rezistență aproximativ 45 de minute.

Cu gândul la CSM București

SCM Rm. Vâlcea se "încălzește" cu Gyor pentru derby de România, meciul cât un campionat cu CSM București, din 11 martie. E disputa care va decide în mare măsură campioana României. Demn de remarcat e faptul că și Gyor poate lua pulsul campionatului românesc, maghiarele urmând să întâlnească în "sferturi" pe CSM București.

„Când joci cu campioana Europei, cea mai bună echipă a ultimilor ani, nu te poți aștepta la un meci ușor. Ne dorim să facem o partidă bună, să jucăm un handbal de calitate, dar pentru noi mai importantă e disputa de campionat cu CSM. Suntem mulțumiți că am reușit să ne calificăm în sferturile de finală, la chiar prima noastră participare și asta ne dă multă încredere pentru viitor", a declarat antrenorul Florentin Pera.

Vicecampioanele mondiale Alicia Fraga Fernandez și Mireya Gonzalez nu au făcut deplasarea la Gyor. „Au ceva probleme de sănătate, sper să se recupereze până la ora disputei cu CSM”, a adăugat Pera.

Opțiuni diferite

Vâlcencele sunt cu un ochi și în grupa cealaltă, să vadă ce adversar vor avea în „sferturi”: Metz sau Esbjerg. Și opțiunile în echipă sunt diferite.

 „Cred că Esbjerg ne e mai la îndemână, Metz mi se pare mai puternică și nici ca stil nu ne convine", crede portarul Marta Batinovici. Daneza Ann Grete Norgaard nu vrea, în schimb, să joace cu conaționalele. "Esbjerg e foarte puternică. Nu mi-aș dori să le întâlnim". 

2 înfrângeria suferit Gyor în sala proprie, dată în folosință în 2014. Doar Midtjylland și Larvik au bătut în Audi Arena. Gyor a jucat în Liga Campionilor 41 de partide, a câștigat 36 și 3 le-a terminat la egalitate

36 de partide consecutivefără înfrângere are Gyor în Liga Campionilor. Ultima echipă care le-a învins pe unguroaice este CSM București, 28-22 la București, pe 26 ianuarie 2018

Vezi și:Doi frați sunt ultimii condamnați la moarte din Europa. Ireal ce i-au făcut profesoarei lor! „Când judecătorul a citit verdictul, toată lumea a aplaudat„

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Bochum - St. Pauli

Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Greuther Furth - Sandhausen

Digi 4
21:30 Fotbal, Bundesliga

Freiburg - Monchengladbach

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1