SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

SCM RM. VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI // INTERVIU Iulia Curea, totul înainte de meciul de titlu din Liga Națională: „Trebuie să salvăm sezonul, să batem la Vâlcea”

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2019 18:51

Iulia Curea, căpitanul CSM-ului, prefațează meciul de la Rm. Vâlcea. ”Nu credeam că vom ajunge în situația asta, dar trebuie să o scoatem la capăt”, spune extrema stânga.

  • SCM Rm. Vâlcea - CSM București e miercuri, de la ora 21:00, TVR 1 

A jucat șapte sezoane la Oltchim și recunoaște că Vâlcea a fost o casă bună vreme de șapte ani. În acest moment însă nu mai există sentimentalisme, iar în prezent va da totul pentru actuala echipă.

Iulia Curea e una dintre jucătoarele vechi de la CSM, și-a prelungit deja contractul și vrea să câștige încă un titlu de campioană. Un sezon deloc bun pentru gruparea bucureșteană, ar fi cât de cât reparat prin titlul național.

Iulia spune că, la final, dacă nu vor reuși, va avea puterea să-și felicite adversarul. Vor fi însă, pentru ea și pentru echipa ei, 60 de minute de totul sau nimic!

39 de goluria marcat Iulia Curea în ediția actuală a Ligii Naționale, fiind a 6-a marcatoare a echipei

- Iulia, urmează meciul sezonului, meciul de totul sau nimic, mai ales pentru CSM București?
- Așa e. Putem să salvăm un sezonul cu meciul ăsta.

- Vă gândeați că ajungeți în situația asta? În ultimele trei-patru sezoane nu ați mai avut un oponent puternic în campionat, ați câștigat titlul la pas.
- Nu, nu ne-am gândit niciodată. Când am început sezonul, pe hârtie, aveam o echipă extraordinară. Dar după ce am pierdut acasă două meciuri cu Vâlcea, normal că ne-am pus probleme. Pe parcursul anului au mai venit accidentările, iar acum e din ce în ce mai greu. Dar mergem acolo, ne jucăm șansa, mergem doar la victorie. Și nu orice victorie, ci la patru goluri diferență, că altă opțiune nu avem!

- Până acum vă plângeați că nu aveți echipe tari în campionat cu care să vă bateți, sezonul ăsta au fost prea multe, nu?
- Au fost multe meciuri în care am avut probleme. Eu mă bucur, nu pentru noi, că nu am reușit să avem un sezon cât de cât constant, ci de faptul că sunt multe echipe puternice, campionatul românesc a devenit foarte tare. Și asta e foarte important.

- Ce reprezintă Vâlcea pentru tine? Ai jucat acolo din 2006 până în 2013!
- A fost ca o casă pentru mine! Acolo m-am lansat, acolo am făcut marea performanță! Știu ce ne așteaptă, sala va fi un vulcan, va fi o nebunie, fanii sunt extraordinari de importanți, Mie îmi place să joc cu presiune, o să încerc să dau totul pentru echipa mea, și sper să terminăm cu o victorie la scor.

- Primul gând, un meci care-ți trece prin minte jucat la Vâlcea!
- Sunt multe, au fost momente senzaționale. Dar cred că la suflet mi-a rămas semifinala cu Gyor, din 2010. Când ne-am calificat în finala Ligii Campionilor. Atunci, la final, ne-am bătut cu tort pe teren, a fost o atmosferă incredibilă. Un meci pe care nu poți să-l uiți niciodată.

- Voi, fetele care ați jucat atâția ani la Vâlcea, tu, Oana Manea, Paula Ungureanu, veți fi primite cu ostilitate de spectatori?
- Nici nu se pune problema. De cinci ani de când jucăm împotriva Vâlcii, de fiecare dată am fost primite cu căldură. Așa va fi și acum. Sunt oameni frumoși acolo, care întotdeauna ne-au respectat. Și am simțit lucrul ăsta.

- Cum vezi șansele? CSM e favorită, Vâlcea are prima șansă?
- Eu cred că favorită este Rm. Vâlcea. Mai ales cum ne-am prezentat noi în ultimul timp și cum am jucat. Întotdeauna sunt sinceră și nu am de ce să mă ascund. Favorită este echipa din Vâlcea, asta și pentru că noi trebuie să câștigăm la scor. Dar, pentru mine nu există altă variantă, decât victoria. Ne dorim un meci frumos, fără accidentări, și să fim campioane. Asta e ce-mi doresc eu.

- Vâlcea v-a bătut de două ori. Cu ce v-au surprins în cele două partide?
- Nu vreau să le iau din merite, dar cred că noi am jucat foarte slab. La începutul sezonului am avut multe probleme pe apărare. Culmea, în ultimul timp avem probleme în atac, nu mai reușim să înscriem. Ele și-au făcut datoria, au venit fără presiune la noi acasă, presiunea a fost pe noi. Eu așa consider, că noi nu am jucat la un nivel foarte înalt.

- Se vorbește că Vâlcea a arătat unitate de grup, un spirit de echipă, mai multă determinare, ambiție. Ce crezi?
- Din afară, așa se vede, că există mai multă unitate de grup la ele. Când pierzi, e normal pe undeva să apară frustrări, să apară nemulțumiri. Dar în momentul de față, la noi nu mai contează nimic. Mai sunt două luni de zile, jucăm ultimele meciuri împreună, unele vor pleca la alte echipe. Dar aceste lucruri nu mai contează. Mergem la totul sau nimic, în momentul de față asta avem. Nu mai ținem cont de nimic, ce am pierdut, ce am jucat până acum, cine lipsește, grupul care suntem trebuie să mergem și să dăm tot, să avem încredere unele în altele, pentru că astea suntem. Nu poate cineva din afară să vină să ne salveze.

CITEȘTE ȘI:

Titlul se decide mâine! Meciul anului în handbalul feminin va stabili în mare măsură campioana României! Poate SCM să oprească CSM București?

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  13 Martie 2019, 11:17

o declaratie pertinenta despre un meci in care sansele par egale...scm se afla la 60min de o mare performanta,csm stie ca o infrangere poate compromite tot sezonul(bir exe al ehf tb sa decida daca primele doua tari cu cel mai bun coeficient pot inscrie 2 echipe sau se vor inscrie numai castigatoarele campionatelor nationale)antrenorii pot decide in mare masura iar jucatoarele prin ambitie,determinare,valoare or sa stabileasca viitoarea campiona

Vezi toate comentariile (1)
Comentează