SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

SCM RM. VÂLCEA - GYOR 20-29 // VIDEO+FOTO Fără scăpare! Campioana României a fost învinsă de Gyor în grupele Ligii Campionilor

Articol de , - Publicat sambata, 08 februarie 2020 10:15

SCM Rm. Vâlcea, campioana României, a pierdut pe teren propriu contra lui Gyor, în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin, scor 20-29.

Gyor, campioana Europei, a avut ceva emoții în prima parte. În repriza a doua însă, Gyorul a defilat, apărarea vâlceană obosind să se mai lupte cu masivele jucătoare adverse.

Vezi AICI VIDEO de la meci!

Sub presiunea faptului că nu a câștigat niciodată la Vâlcea, în perioada Oltchim, din cinci întâlniri, Gyor a venit cu temele foarte bine puse la punct.

Cel mai bun atac din Liga Campionilor, cu o medie de peste 33 de goluri/meci, întâlnea cea mai bună apărare! Și asta s-a văzut mai ales în prima repriză, când Vâlcea a avut prospețime și a stat fizic lângă adversare.

Atacul, marea problemă!

Ca de multe ori în meciurile importante, Vâlcea a suferit din greu în ofensivă, acolo unde nu a putut să găsească soluții pentru a depăși apărarea uriașă a Gyorului din centrul defensivei. Amorim și Brattset au fost acolo șefe, iar campioana României a căutat soluții mai ales pe extreme. Numai că, Norgaard și Marta Lopez nu au fost deloc în mână. Au ratat exasperant și Gyorul nu a iertat.

Vâlcea s-a ținut bine, 22 de minute a fost egalitate perfectă, 6-6. Dacă ar fi fost la tenis s-ar fi intrat în tie-break, dar aici, în ultimele 8 minute ale reprizei, Vâlcea nu a mai găsit soluții. A primit patru goluri consecutiv și Gyorul respira altfel în Sala "Traian".

Decimate de eliminări

În startul reprizei a doua, Vâlcea nu a mai fost echipa care să respecte un plan bine stabilit, în care să calmeze jocul și să nu se ia cu adversara "la alergare". A fost un haos pe teren, în care jucătoarele vâlcene au încercat soluțiile individuale pentru a înscrie.

Au intervenit însă și factorii externi. Nemțoaicele Merz și Kuttler, cele care ne-au făcut fericiți la Mondialul de anul trecut, prin acel 7 metri dictat cu Ungaria în ultimele secunde, au văzut acum eliminări de două minute doar de o singură parte! Între minutele 36 și 46, Vâlcea a jucat în inferioritate numerică, iar când ai în fața un adversar de talia Gyorului, asta nu poate trece neobservat.

+41 FOTO

7-2a fost balanța eliminărilor de 2 minute. Vâlcea a jucat practic 10 minute cu un om în minus

289 de goluria marcat Gyor în Liga Campionilor

Și pe tabelă s-a simțit din plin acest lucru! Gyor s-a desprins la 20-14, în ciuda eforturilor gazdelor, iar victoria era asigurată. Cei doi tehnicieni au schimbat liniile, numai că "rezervele" Gyorului ar prinde, probabil, primul 7, la 90% dintre echipele Europei. Nze Minko, Kurtovic, Hansen au jucat doart câteva minute, iar Leynaud, Puhalak sau Bodi Bernadett nu au intrat pe teren.

Gyor a jucat serios, ca o echipă mare, nu și-a privit adversarul de sus, iar victoria a fost una logică: 29-20. Vâlcea își păstrează șansele de calificare în "sferturi", dar mai are mult până să ajungă să se bată cu echipe gen Gyor, Brest, Rostov.

0goluri de la 9 metri a marcat SCM Rm. Vâlcea. A ratat toate cele 8 încercări. Și Gyor a avut numai două reușite

7ratări de pe extreme a avut campioana României, care a marcat doar de două ori de pe colțurile terenului

51-62%a fost procentajul eficacității celor două echipe la acest meci. Procentul campioanei României a scăzut mai ales în partea a doua

SCM Rm. Vâlcea 20
Elghaoui 7, Florica 3, Glibko 3, M. Lopez 2, Fraga 2, Da Silva 1, Norgaard 1, Liscevici 1. Antrenor: Florentin Pera
Gyor 29
V. Kristiansen 8, Amorim 5, Csenge 4, Oftedal 3, Brattset 2, Hansen 2, Faluvegi 2, Knedlikova 1, Kurtovic 1, Nze Minko 1. Antrenor: Danyi Gabor

SCM RM. VÂLCEA - GYOR 20-29 // VIDEO+FOTO Fără scăpare! Campioana României a fost învinsă de Gyor în grupele Ligii Campionilor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
749913671784643
Razvan Marcel  •  08 Februarie 2020, 17:08
Postat de Tihamér Takó pe 08 Februarie 2020, 16:44

Habar nu ai de regulamente...arbitraj exceptional ! Noi daca pierdem,de vina sint arbitrii ! Nu ai observat diferenta de valoare dintre cele doua echipa?Daca nu,atunci pacat ca pierzi vremea uitand la handbal,ca nu te pricepi!

Oare de ce comentez, sunt mulți care au văzut arbitrajul și au zs ca au ajutat Gyor, tu spui ca a fost ok. Doar tu, nu și alți, deci le ai cu handbal se vede.

100002473541087
Danut Ognean  •  08 Februarie 2020, 16:58

arbitrele au ajutat gyorul sa castige!rusine arbitrelor

1578362032478810
Tihamér Takó  •  08 Februarie 2020, 16:44
Postat de Razvan Marcel pe 08 Februarie 2020, 16:10

Arbitri foarte slabi, o tine pe una de a noastră și nu da eliminare. Tot ce le atinge pe a lor e 2 min, o rușine de arbitraj.

Habar nu ai de regulamente...arbitraj exceptional ! Noi daca pierdem,de vina sint arbitrii ! Nu ai observat diferenta de valoare dintre cele doua echipa?Daca nu,atunci pacat ca pierzi vremea uitand la handbal,ca nu te pricepi!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close