SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA

SCM Rm. Vâlcea o amenință pe CSM București: „Să începem tot ca sezonul trecut!”

Articol de - Publicat joi, 22 august 2019 19:21

Cristina Florica (27 de ani), extrema stânga a SCM Rm. Vâlcea și a naționalei României, crede că echipa bucureșteană poate fi învinsă doar cu apărarea. „Aș vrea să retrăiesc sentimentele de anul trecut!”, spune vâlceanca.

În sezonul trecut, în Supercupa României, disputată chiar la București, SCM Rm. Vâlcea a trecut de CSM București cu 33-31 după prelungiri. Era prima mare surpriză pe care o reușeau oltencele, care pe final au câștigat și campionatul. 

„Ne-am dori să se întâmple la fel. După acea victorie am prins curaj, am căpătat încredere. Așa se întâmplă când câștigi cu echipe valoroase”, spune Cristina Florica. 

Handbalista de la Vâlcea crede că acum va fi infinit mai greu: „Oamenii au alte așteptări de la noi, după ce am devenit campioane. În plus, cele de la CSM vor veni mai montate, o să-și ia măsuri. CSM s-a întărit foarte mult, are un lot mult mai valoros, dar noi o să încercăm să dăm totul ca la final, indiferent de rezultat, să fim mulțumite că am dat tot ce am putut”, adaugă extrema stânga.

„Tot cu apărarea le putem învinge!”

Anul trecut, SCM a câștigat disputele cu CSM, mai ales datorită apărării. „Plecăm cu șansa a doua, dar asta nu ne sperie. Anul acesta avem un atac mai bun, o viteză de joc superioară. Mai avem mult de muncit pentru a pune la punct și apărarea. Cu jucătoare noi, e greu să omogenizezi rapid echipa, dar eu cred că dacă ne apărăm în meciul de la Brașov, avem șanse mari să câștigăm”.  

Miza este una uriașă când joci cu CSM. „Este o altă ambiție, o altă intensitate. Vrem să arătăm că le putem pune probleme și anul acesta”. Cristina spune că acum se completează excelent pe post cu daneza Ann Grete Norgaard și că din rivalitatea lor va avea de câștigat echipa. 

Cu adversarele directe, Carmen Martin sau Laura Chiper-Moisă, a jucat de multe ori. „Le știu destul de bine, sunt adversare puternice, dar voi încerca să-mi fac treaba și să-mi ajut echipa. Fiecare dintre noi, în parte, să reușească să dea totul pentru a începe și acest sezon așa cum l-am început și pe cel trecut. Ne dorim un nou trofeu, o nouă bucurie”, a încheiat Cristina Florica. 

12 goluria marcat Cristina Florica în cele 11 partide de verificare disputate în această vară de campioana României

VEZI ȘI:

VIDEO Cristina Neagu, atac la Ambros Martin: „N-am înțeles ce s-a întâmplat. Nu mi se pare corect”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close