SPORTURI  »  HANDBAL  »  SELECȚIONER

EXCLUSIV Salariu de 6.000 de euro lunar pentru înlocuitorul lui Adi Vasile » Când au loc negocierile decisive

Noua conducere a handbalului românesc vrea o schimbare pe bancă reprezentativei feminine. Actualului antrenor, Adrian Vasile, îi expiră contractul pe 30 iunie. Florentin Pera este primul pe lista favoriților.
Noua conducere a handbalului românesc vrea o schimbare pe bancă reprezentativei feminine. Actualului antrenor, Adrian Vasile, îi expiră contractul pe 30 iunie. Florentin Pera este primul pe lista favoriților.

Articol de - Publicat joi, 02 iunie 2022 15:55 / Actualizat joi, 02 iunie 2022 15:57

Noua conducere a handbalului românesc vrea o schimbare pe bancă reprezentativei feminine. Actualului antrenor, Adrian Vasile (39 de ani), îi expiră contractul pe 30 iunie. Florentin Pera (42 de ani) este primul pe lista favoriților.

Președintele FRH, Constantin Din, și antrenorul Florentin Pera se întâlnesc mâine la Timișoara pentru un prim contact în vederea preluării de către tehnician a postului de selecționer al naționalei feminine. 

Scântei la Roland Garros, după „sfertul” scandinav dintre Ruud și Rune: „Cel mai lipsit de fair-play jucător”
Roland Garros
Scântei la Roland Garros, după „sfertul” scandinav dintre Ruud și Rune: „Cel mai lipsit de fair-play jucător”

Tehnicianul în vârstă de 42 de ani mai are contract cu ȚSKA Moscova încă un sezon, dar din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina dorește să revină în România. Actualul selecționer, Adrian Vasile, are contract până la 30 iunie, iar conducerea federației nu vrea prelungirea înțelegerii.

Pera trebuie să aleagă: selecționer sau antrenor

Cu Adrian Vasile selecționer din 19 ianuarie 2021, România a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a ocupat locul 12 la Campionatul Mondial din Spania și s-a calificat la Campionatul European din 2022.

Pe 31 decembrie 2021, contractul lui Vasile expirase, dar fostul președinte Alexandru Dedu l-a susținut și în subcomisia tehnică selecționerul a primit la limită votul de încredere al antrenorilor din Liga Națională, scor 7-5. Tânărul antrenor de 39 de ani a fost plătit de FRH cu 5.200 lei pe zi, la fiecare acțiune de la lotul național. În 30 iunie noua înțelegere expiră și chiar dacă Adrian Vasile a spus că-și dorește să continue, federația vrea alt antrenor.

Primul pe listă este Florentin Pera, 42 de ani, actualul antrenor de la ȚSKA Moscova, care mai are contract un sezon cu vicecampioana Rusiei. După câștigarea Cupei și terminarea campionatului pe locul secund, după Rostov, antrenorul român trebuie să dea un răspuns clubului săptămâna viitoare, dacă va continua sau nu la ȚSKA.

Salariu de 6.000 de euro lunar pentru înlocuitorul lui Adi Vasile » Când au loc negocierile decisive
Florentin Pera

Din îl vrea pe Pera

Florentin Pera a venit în vacanță acasă, la Timișoara, și se va întâlni vineri cu președintele federației, Constantin Din, care îi va propune preluarea naționalei feminine de la 1 iulie. Din îi va oferi lui Pera un contract până în 2024, cu obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, dar și cu obiective intermediare la CE 2022 și CM 2023. 

Din punct de vedere financiar, FRH vrea să ofere un contract de aproximativ 6.000 de euro lunar, cu bonusuri de performanță. Florentin Pera are la ȚSKA aproximativ 8.000 de euro pe lună și bonusuri de performanță, iar la Vâlcea a avut 6.000 de euro.

Naționala feminină este calificată la Campionatul European care se va desfășura între 4-19 noiembrie în 3 țări: Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord. România este în grupa C și va juca la Skopje cu Franța, Olanda și Macedonia de Nord. Până la EURO 2022, România va participa, în luna septembrie, la Trofeul Carpați, alături de Spania, Serbia și Austria, și va mai susține două meciuri amicale cu Ungaria, la sfârșitul lunii octombrie.

VIDEO Imagini istorice din Giulești: echipa de handbal feminin a sărbătorit titlul alături de suporteri

Citește și alte știri din handbal:

OFICIAL Dinamo a transferat un superjucător de la Barcelona!

ANALIZĂ GSP CSM București vs. Rapid, bătălie de milioane de euro » Câți bani încasează fiecare jucătoare din lot de la Primăria Capitalei și Ministerul Transporturilor + noi transferuri tari!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  02 Iunie 2022, 21:57

nici Pera nu e cine stie ce..dar poate sa fie o alternativa(nu a reusit sa castige campionatul chit ca Rostov a ramas fara toate jucatoarele straine....dar pt cele 2 jocuri a revenit Anna,a lipsit in cupa si s-a vazut)rusii nu cred ca -l mai tin pt ca a venit pe locul 2 deci nu au motiv....dar poate se gandesc la o...antrenoare

steaua.libera
steaua.libera  •  02 Iunie 2022, 18:28

Il gasim la fondatori, auzi. Slava Marelui Badulescu! Asta am impresia ca e ala care trimitea camioanele sa bruieze conferintele de presa ale lui N Dan

steaua.libera
steaua.libera  •  02 Iunie 2022, 18:23

Politrucii psd acum stiu si handbal.. Doar nu sunt ei cei mai priceputi in toate sectoarele?! Numai ca de obicei in alte domenii decat cele pe care le-au studiat

Vezi toate comentariile (3)
Comentează