HANDBAL  ·  HANDBAL

Semnal de alarmă în handbal: „Niciun club din România nu poate îndeplini condițiile impuse pentru reluarea antrenamentelor!”

Dan Dumitru, team-managerul de la Poli Timișoara, crede că nu se poate juca handbal prea curând. ”Nu avem baze proprii de antrenament și nici posibilități financiare pentru a închiria unele”, spune oficialul bănățean
Dan Dumitru, team-managerul de la Poli Timișoara, crede că nu se poate juca handbal prea curând. ”Nu avem baze proprii de antrenament și nici posibilități financiare pentru a închiria unele”, spune oficialul bănățean

Articol de — Joi, 07 Mai, 16:02

Dan Dumitru, team-managerul de la Poli Timișoara, crede că nu se poate juca handbal prea curând. ”Nu avem baze proprii de antrenament și nici posibilități financiare pentru a închiria unele”, spune oficialul bănățean

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a emis în data de 4 mai un Ordin privind modalitatea reluării antrenamentelor sportive în cantonamente. Ordinul se referă doar la sportivii profesioniști. Cerințele acestui Ordin sunt foarte greu de îndeplinit și de aceea foarte mulți sportivi vor trebui să se antreneze în continuare separat, și nu într-un cadru organizat. 

Dan Dumitru, team-managerul de la Poli Timișoara, echipă din Liga Zimbrilor, a studiat în amănunt fiecare cerință a Ordinului de ministru și a tras concluziile:

"Din capul locului, se stipulează clar că ar trebui să ai o bază de pregătire, un spațiu de cazare în care intri și nu mai ieși timp de 14 zile. Cine are așa ceva în România, mă refer la handbal? Și pe lângă jucători, staff tehnic, medical, trebuie să iei cu tine acolo, în cantonament, și bucătarul, și ospătarul, și pe omul care îți face curat în vestiar sau pe cel care păzește sala. Nu e specificat în Ordin dacă, după primul meci, trebuie să intri din nou în cantonament și să urmezi aceiași pași. Dar în aceste condiții, e imposibil practic să dea cineva drumul la antrenamente", a declarat Dan Dumitru.

"Cluburile la handbal sunt finanțate din bugete locale sau județene, avem niște baremuri pe care trebuie să le respectăm. Or dacă intri în cantonament și pentru 25 de persoane vezi că trebuie să plătești o sută de mii de lei pe două săptămâni, îți dai seama că e imposibil să te aliniezi normelor", a punctat oficialul de la Poli Timișoara.

Dan Dumitru, team-manager Poli Timișoara

"Nu se poate juca în iulie și august!"

Și atunci ce e de făcut? Dan Dumitru crede că sezonului actual ar trebui să i se pună capăt. "Altfel riscăm să compromitem și sezonul viitor. Ăsta, din capul locului, e un sezon compromis", spune oficialul de la Timișoara. El consideră că nu se poate juca handbal în iulie și în august. "Juridic, sezonul a fost bugetat într-un fel, apoi intervin contractele. Sunt jucători care vor trebui să joace pentru alte echipe împotriva foștilor lor coechipieri. Nu se poate!".

Dan Dumitru crede că, la masculin, ar trebui să i se acorde titlul lui Dinamo, iar la feminin, pentru că lupta e foarte încinsă, nu ar trebui să se acorde medalii. "Am discutat cu alți conducători și cred că ar fi corect ca Dinamo să fie desemnată campioană. Legat de retrogradare, și aici cred că nu ar trebui să retrogradeze nimeni și să promoveze două echipe. Ar rezulta un campionat cu 16 echipe. Și l-aș vedea tot cu play-off și play-out. La play-out sistemul ar fi la fel ca la play-off, ar retrograda 4 echipe direct și două ar merge la baraj. Astfel că s-ar reveni la 14 echipe peste doi ani", a punctat Dan Dumitru.

"La fete, situația e puțin diferită. Cred că nici Vâlcea și nici CSM nu ar trebui desemnate campioane. Mai era mult de joc și se mai puteau întâmpla multe. Vâlcea e prima, are jocurile directe de partea sa, dar CSM are un meci mai puțin disputat", a adăugat Dumitru.

Cupa României amânată în august 

Dan Dumitru consideră că doar Final Four-urile la Cupa României ar trebui amânate pentru luna august. "Cred că în loc de Supercupă, cu o săptămână înainte de începerea noului sezon, ar trebui să se dispute Cupa României. Și atunci am avea și tabloul complet al echipelor care merg în cupele europene", a încheiat Dan Dumitru. 

"Handbalul nu e sport profesionist pentru că nu avem o Ligă Profesionistă. Jucătorii de handbal sunt amatori și sunt plătiți pe contracte sportive"
"Noi ne dorim să începem treaba mâine, dar trebuie să vedem cum și în ce mod. Să ne asigurăm că o facem într-un mod sigur, fără a pune în pericol sănătatea sportivilor"
"Cred că dacă lucrurile vor decurge normal, handbalul în România s-ar putea relua la sfârșitul lunii august, începutul lui septembrie. Dacă nici atunci nu se va putea juca, nu știu ce va mai fi de făcut"

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește mai multe știri despre handbal:Cel mai frumos copil din România s-a transformat într-o tânără superbă. Cum arată acum Noelle

Libertatea

Comentarii (1)

ceaiuri  •  07 Mai 2020, 20:16

ursul si vulpea nu sunt de aceeasi parere....au sansa sa intre in cartea recordurilor datorita..ineditului(prostiei)dar cine stie..in al 12lea ceas reusesc sa gandeasca

Vezi toate comentariile (1 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Hamburger - Wehen Wiesbaden

Digi 1
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Heidenheim - Erzgebirge Aue

Digi 2
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Dynamo Dresden - Stuttgart

Digi 4
16:30 Fotbal, Bundesliga

Monchengladbach - Union Berlin

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, Bundesliga

Padeborn - Borussia Dortmund

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1