SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Spania, prima adversară a României de la Mondialele de handbal, a anunțat echipa! 5 jucătoare evoluează în Liga Florilor

Articol de - Publicat joi, 07 noiembrie 2019 13:32

Naționala de handbal feminin a Spaniei se bazează pe 5 jucătoare din România și pe alte trei care au trecut și ele prin Liga Națională la Campionatul Mondial de anul acesta. România-Spania se joacă pe 30 noiembrie la Kumamoto.

Spania este printre primele formații care au anunțat lotul de 18 jucătoare pe care reprezentativa iberică se va baza la Campionatul Mondial din Japonia.  
Selecționerul Carlos Viver a nominalizat 17 jucătoare, dintre acestea cinci evoluând în prima ligă din România. 

Toate ibericele de la campioana SCM Rm. Vâlcea și-au făcut loc în lotul Spaniei pentru Mondiale. Dacă interul Mireya Gonzalez și centrul Fraga Fernandez au fost nelipsite de la ultimele turnee, extrema dreapta Marta Lopez revine în echipă după trei ani, ea nemaifiind convocată din 2016. 

Carmen Martin, extrema CSM București e și ea în lot, la fel ca și portarul Zoqbi de Paula, goal-keeperul de la Gloria Bistrița, handbalista care a făcut diferența prin paradele sale în victoria contra celor de la Vâlcea. 

Alexandrina Barbosa, handbalista care a jucat în România la Corona Brașov și Oltchim, revine și ea în naționala Spaniei, după ce recent a devenit mămică. Alte două iberice, portarul Silvia Navarro și interul dreapta Almudena Rodrigues au jucat și ele în Liga Florilor, în trecut, la Oltchim, respectiv Gloria Bistrița.  

Din echipă nu face parte cea mai titrată jucătoare din ultimii ani, interul Marta Mangue de la Brest, care s-a retras de la echipa națională la 36 de ani. 

Lotul Spaniei pentru Mondiale: 

Portari: Silvia Navarro (Rocasa Gran Canaria), Mercedes Castellanos (Super Amara Bera Bera), Darly Zoqbi (Gloria Bistrița) 

Extreme stânga: Soledad Lopez (Malaga), Jennifer Gutierrez (Elche) 

Interi stânga: Alexandrina Cabral (Nantes Atlantique), Lara Gonzalez (Besancon) 
Centri: Alicia Fernandez (SCM Rm. Vâlcea), Silvia Arderius (Super Amara Bera Bera), Nerea Pena (Siofok KC) 

Interi dreapta: Almudena Rodríguez (HC Thüringer), Mireya Gonzalez (SCM Rm. Vâlcea) 

Extreme dreapta: Carmen Martin (CSM București), Marta Lopez (SCM Rm. Vâlcea) 

Pivoți: Ainhoa ​​Hernandez (Zubileta Evolution Zuazo), Eli Cesareo (Super Amara Bera Bera), María Nunez (Besancon).

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează