SPORTURI  »  HANDBAL  »  SUPERCUPA ROMÂNIEI

Start lansat » Oltchim a cîştigat la pas Trofeul FRH-75 de ani, de la Cluj

Oltchim a cîştigat la pas Trofeul FRH-75 de ani, de la Cluj
Oltchim a cîştigat la pas Trofeul FRH-75 de ani, de la Cluj

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 august 2011 00:00 / Actualizat sambata, 06 august 2011 21:55

Noile achiziţii ale campioanei României au confirmat aşteptările, în special muntenegreanca Marija Jovanovici

Click aici pentru imagini de la finală!

Oltchim arată bine la început de sezon. "Galacticele" au cîştigat fără probleme turneul organizat de Federaţie cu ocazia împlinirii a 75 de ani de handbal românesc. Chiar dacă nu au mai atins cota de 45 de goluri, marcate în  jocurile de vineri cu Bekescsaba şi CSM Bucureşti, în finala cu Zalăul lui Tadici vîlcencele au depăşit totuşi bariera de 30.

Jovanovici, marele cîştig
Campioana României s-a întărit vizibil cu achiziţiile din această vară, Aurelia Brădeanu, Oana Chirilă, Sanela Knezovici şi Marija Jovanovici. Mika poate face fără probleme ambele faze, cu un plus pe cea defensivă, Knezovici oferă siguranţă între buturi, iar Oana Şoit a crescut concurenţa la linia de 9 metri. Cel mai mare cîştig îl reprezintă însă Marija Jovanovici. În lipsa Cristinei Neagu, fostul căpitan de la Buducnost este noul lider la Oltchim. Şi ieri, cu HC Zalău, Jovanovici a dat dovadă de o tehnică desăvîrşită. Şi-a lăsat în multe situaţii colegele singure pe semicerc cu pase de efect, iar la finalizare a avut un procentaj de peste 90 la sută.

Zalăul promite
Sub presiunea vîlcencelor, elevele lui Gheorghe Tadici au rezistat doar 12 minute, apoi au pierdut treptat teren. Diferenţa de 5 goluri a oltencelor, înregistrată la pauză, 18-13, s-a păstrat constant şi pe durata reprizei secunde. Putea fi şi mult mai mare la final, dar experienţa Valeriei Beşe şi reuşitele Danielei Băbeanu, 15 la număr, au făcut ca Zalăul să piardă totuşi onorabil, scor 26-33. În scurt timp însă, sînt şanse să vedem din nou o echipă mare la Zalău.        

OLTCHIM 33 (18)
Stanca 5, Nechita 4, Elisei 4, Jovanovici 4, Brădeanu 4, Manea 3, Managarova 2, Curea 2, Chirilă 2, Ozel 2, Fiera 1
HC ZALĂU 26 (13)
Băbeanu 15, Beşe 6, Ţurcaş 2, Bădiţă 1, Ailincăi 1, Ciuciulete 1

Premii speciale
Cea mai bună marcatoare - Daniela Băbeanu, 22 de goluri (HC Zalău)
Cea mai tehnică jucătoare - Marija Jovanovici (Oltchim)
Cel mai bun portar - Adina Mureşan (HC Zalău)

"E abia primul turneu din această vară pentru noi. Mai sînt multe de pus la punct. Vom face tot posibilul să fim o forţă în campionat. Deocamdată, Oltchim e cea mai puternică"
Daniela Băbeanu, inter stînga HC Zalău

"Sîntem în perioada de pregătire. Noi, cele venite în această vară, începem să ne integrăm. Vrem să demonstrăm că sîntem o echipă mai frumoasă şi mai bună ca în sezoanele precedente"
Aurelia Brădeanu, inter Oltchim

"Mi-e foarte dor de handbal"
La finala Turneului FRH -75 de ani a asistat şi Cristina Neagu. Jucătoarea Oltchimului a revenit din SUA, unde a efectuat un control medical după operaţia la umăr. "Mi-e foarte dor de handbal, însă îmi doresc enorm să fiu sănătoasă. E greu să stai în tribună, dar sînt încrezătoare că voi fi bine şi aştept cu nerăbdare să revin în teren", a spus Neagu.

Vulcanicul Tadici
Gheorghe Tadici a rămas la fel de tamperamental. Antrenorul Zalăului a avut meciul său, în prima repriză a finalei turneului de la Cluj, cu brigada de arbitri. Nemulţumit de deciziile cuplului Constantin Din - Sorin Dinu, Tadici s-a luat permanent în gură cu aceştia. "Vreau un time out cu voi", le-a strigat fostul selecţioner, care s-a ales cu o eliminare de 2 minute. Tadici a urlat nu numai la arbitri, ci şi la jucătoarele sale.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează