SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2024

FOTO Surpriză COLOSALĂ la CE de handbal masculin! Spania, eliminată după un meci absolut dramatic » Cum arată cele două grupe principale

Austria a remizat cu Spania, scor 33-33, și s-a calificat în faza grupelor principale la Campionatul European de handbal masculin. Este una dintre cele mai mari surprize din istoria recentă a competiției! +8   FOTO
Austria a remizat cu Spania, scor 33-33, și s-a calificat în faza grupelor principale la Campionatul European de handbal masculin. Este una dintre cele mai mari surprize din istoria recentă a competiției!

Articol de - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 23:17 / Actualizat miercuri, 17 ianuarie 2024 18:20

Austria a remizat cu Spania, scor 33-33, și s-a calificat în faza grupelor principale la Campionatul European de handbal masculin. Este una dintre cele mai mari surprize din istoria recentă a competiției! Clasamentele la intrarea în faza următoare sunt cunoscute. 

Spania, campioana europeană din 2018 și 2020, a fost de nerecunoscut la actualul turneu final. Ibericii au suferit cel mai drastic eșec din istoria participărilor, 29-39, și au câștigat un singur meci, contra României. 

Clubul care a dominat Europa e în pragul falimentului » Sportivele au sunat suporterii pentru a strânge bani: „Am un nod în gât”
PROBLEME
Clubul care a dominat Europa e în pragul falimentului » Sportivele au sunat suporterii pentru a strânge bani: „Am un nod în gât”

Surpriză enormă la Europeanul de handbal: Austria a eliminat Spania

În disputa decisivă a grupei B, dramatismul a atins cote nebănuite. Austria se mulțumea cu un egal sau cu o victorie. Ibericii erau nevoiți să câștige!

Când mai erau 5 minute, naționala cu sediul la Viena avea două goluri avans. Dar brațele au început să tremure. Aruncările au fost previzibile, iar Spania a egalat. Daniel Dujshebaev a ratat cu poarta goală. Ibericii au recuperat și au trecut în avantaj. Austria n-a cedat. La intrarea în ultimele 60 de secunde, scorul era 32-32.

„Furia Roja” avea nevoie neapărat de victorie. A scos un 7 metri, transformat de Aleix Gomez. Austria a avut 30 de secunde pentru reușita calificării. Bozovic a marcat când cronometrul mai arăta 9 secunde.

+4 FOTO

Selecționerul Ribera a scos și ultimul time-out din joben: 4 secunde pentru o schemă cât un turneu. Acțiunea a fost complet ratată, iar Austria a obținut o calificare istorică! Intră în faza grupelor principale cu un punct, cel obținut în remiza, 28-28, contra Croației. 

Spania obținuse medalie la precedentele 5 Campionate Europene. Acum părăsește turneul pe ușa din dos, alături de România.

Clasamentul la intrarea în grupa principală I de la Campionatul European de handbal masculin:

NaționalăPuncteGolaveraj
 1. Ungaria 233-25
 2. Franța 233-30 
3. Croația  128-28 
4. Austria  128-28 
5. Germania  030-33 
6. Islanda  025-33 

Clasamentul la intrarea în grupa principală II de la Campionatul European de handbal masculin:

NaționalăPuncteGolaveraj
1. Danemarca237-27
2. Suedia229-28
3. Slovenia228-27
4. Olanda028-29
5. Norvegia027-28
6. Portugalia027-37

Primele două clasate din fiecare grupă avansează în faza semifinalelor. Meciurile din penultimul act și cele două finale se vor disputa în Lanxess Arena din Koln. Trofeul va fi înmânat pe 28 ianuarie.

VIDEO. Xavier Pascual, mesaj superb pentru Cristina Neagu: „E comparabilă cu Karabatic! Ea reprezintă România”

Citește și alte știri de la Campionatul European de handbal masculin:

„Aeriană” senzațională reușită de Ionuț Nistor în România - Croația » Cel mai frumos gol al „tricolorilor” la CE de handbal masculin
Euro 2024
„Aeriană” senzațională reușită de Ionuț Nistor în România - Croația » Cel mai frumos gol al „tricolorilor” la CE de handbal masculin
Legenda handbalului a ieșit în față după un European ratat: „Pe Pascual îl făceam praf dacă era român ”+ cei 2 „tricolori” remarcați
Euro 2024
Legenda handbalului a ieșit în față după un European ratat: „Pe Pascual îl făceam praf dacă era român ”+ cei 2 „tricolori” remarcați

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
MaxiP
MaxiP  •  18 Ianuarie 2024, 10:56
Postat de Sport_Billy pe 17 Ianuarie 2024, 21:21

Cea mai bună clasare a lor la un European a fost locul 6. Performanță pe care o pot bate acum. La fotbal sunt bine de câțiva ani. Mondialul de atletism de la Budapesta a fost un succes și au avut mulți sportivi decenți. Exemplele pot continua. Vedem. Nu țin morțiș să am dreptate. ????

Se pare ca le plac mult mai mult Mondialele fata de Europene :)) Sincer nu stiam ca locul 6 e cea mai buna performanta, aveam impresia ca s-au batut mai frecvent sus, ca impresie generala mi se pareau mai solizi inainte. Ca rezultate, intr-adevar observ ca ultimele 2 Europene au avut clasari foarte slabe, in schimb au prins sferturi Mondiale la ultimele editii. La fotbal au crescut enorm, evident, adevarul e ca in majoritatea sporturilor de echipa au crescut, inclusiv in baschet, hochei etc, dar nu au echipe de elita. Unde sunt ei in elita e polo-ul, unde au avut o perioada neagra, dar acum sunt campioni mondiali en-titre. Acum, atletismul mai putin, nu prea au performante nici la Mondialul de la Budapesta, aveau ei 1-2 atleti de talie, care cred insa ca s-au retras sau cel putin au scazut in performante. Nu e un sport in care sa exceleze, dar au impresionat prin organizare, nu am crezut ca voi vedea un Mondial de Atletism asa aproape de noi, in zona asta a Europei. Si desigur, sporturile in care exceleaza ei de mult: caiac-canoe, inot. Acestea raman sporturile de baza prin care isi creeaza impresionantele clasari pe medalii la competitiile multi-sport.

Sport_Billy
Sport_Billy  •  17 Ianuarie 2024, 21:21
Postat de MaxiP pe 17 Ianuarie 2024, 11:36

Ok, dar cand au progresat maghiarii in handbal? Din contra, mai nou rezultatele lor reprezinta surprize, acum cativa ani erau luati serios in calcule pentru semi-finale. Si sincer, nu stiu daca au chiar asa mari sanse la semi-finale, ok, merg cu puncte in faza principala, dar nu par deloc favoriti, pana la urma au facut parte dintr-o grupa fara elite. Ei isi joaca sansa contra Croatiei, Germaniei si Frantei si sincer, cred ca majoritatea "interpretilor" le cam dau sansa a 4-a intre aceste echipe. Dar ei in handbal, sunt cam in regres la nivel de echipe nationale, atat masculina cat si feminina. In rest da, in general in sport s-au redresat fantastic, au investit enorm. Se vad rezultate in special la nivel individual, dar se vede un regres in unele sporturi de echipa unde aveau mare traditie, printre care si handbalul.

Cea mai bună clasare a lor la un European a fost locul 6. Performanță pe care o pot bate acum. La fotbal sunt bine de câțiva ani. Mondialul de atletism de la Budapesta a fost un succes și au avut mulți sportivi decenți. Exemplele pot continua. Vedem. Nu țin morțiș să am dreptate. ????

Mda.....
Mda.....  •  17 Ianuarie 2024, 12:25

Mai cititi articolele inainte de postare, verificati si matematic din clasamente ... e un pic greu de crezut ca la govlaveraj 28-28 dupa 1 singur meci care se ia in considerare ai 2 puncte

Vezi toate comentariile (15)
Comentează