SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Titlul de golgeter împărțit la doi. Nu a știut Minaur că Jovana Kovacevici mai are nevoie de un gol?

Jovana Kovacevici (25 de ani), jucătoarea de la Minaur FOTO Dan Potor
Jovana Kovacevici (25 de ani), jucătoarea de la Minaur FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat vineri, 04 iunie 2021 00:36 / Actualizat vineri, 04 iunie 2021 15:26

Jovana Kovacevici, interul stânga de la Minaur, și centrul Luciana Marin Popescu, de la CSM Slatina, împart în acest sezon titlul de golgeter în Liga Florilor. Băimăreanca a jucat ultima și avea avantajul că știa de câte goluri are nevoie

Înainte de ultima etapă din Liga Florilor, disputată joi, la București, Jovana Kovacevici, interul stânga de la Minaur, și centrul Luciana Marin Popescu, de la CSM Slatina, își disputau titlul de golgeter. Maramureșeanca avea 172 de goluri înscrise, cu două mai multe decât olteanca. Cel mai important avantaj er însă faptul că meciul Slatinei era programat înainte de partida celor de la Baia Mare.

Titlul de golgeter împărțit la doi. Nu a știut  Minaur că Jovana Kovacevici mai are nevoie de un gol?
Luciana Popescu este motorul echipei din Slatina FOTO Dan Potor

Astfel, în primul meci al zilei, CSM Slatina a pierdut cu 25-30 în fața celor de la HC Zalău. Luciana Marin Popescu, cea care în carieră a trecut și pe la Baia Mare, câștigând chiar titlu de campioană în 2014, a marcat 7 goluri. Jovana avea astfel nevoie de șase goluri pentru a trece singură pe primul loc. Baia Mare avea în față un adversar modest, retrogradata CSM Galați. A și marcat 42 de goluri, dar, Jovana Kovacevici nu a înscris decât de 5 ori! Adică doar cât să o egaleze pe Luciana.

Rămâne întrebarea dacă stafful celor de la Minaur știa de câte goluri are nevoie Kovacevici. Asta pentru că sârboaica a marcat primele patru goluri în 16 minute. A fost apoi scoasă din teren. A mai intrat în partea a doua și a avut a cincea reușită în minutul 45. Mai avea nevoie de un singur gol. Numai că antrenorul Costică Buceschi nu a mai trimis-o pe teren! Jovana Kovacevici nu mai rămâne la Baia Mare în sezonul viitor. Sârboaica a semnat deja cu Gloria Bistrița.

Top 10 golgeteri Liga Națională 2020/2021

1-2. Luciana Marin PopescuCSM Slatina177
1-2. Jovana KovaceviciMinaur Baia Mare177
3. Eliza BuceschiRapid București165
4. Valentina BlazeviciMăgura Cisnădie160
5. Crina PinteaCSM București153
6. Alexandra SeverinHC Zalău147
7. Alexandra DindiliganHC Zalău143
8. Andjela JanjuseviciGloria Buzău133
9. Diana LazărU Cluj Napoca131
10. Marina DmitroviciDunărea Brăila128

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN HANDBAL:

S-a tras cortina peste Liga Florilor » Ce echipe merg în cupele europene, egalitate la golgeteri, cine a retrogradat

FOTO CSM București a sărbătorit titlul la handbal feminin, chiar la finalul unicului eșec stagional

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
446194735563038
Cony Nick  •  04 Iunie 2021, 19:44

.....cine este de vina...pacat...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează