SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Totul pentru Franța! Campioană mondială și gazda turneului are drumul deschis spre al șaselea titlu

Francezii se bucură alături de cei 28.000 de spectatori după calificarea în semifinale // FOTO Reuters
Francezii se bucură alături de cei 28.000 de spectatori după calificarea în semifinale // FOTO Reuters

Articol de - Publicat joi, 26 ianuarie 2017 00:00

Favoritele 2, 3 și 4 au părăsit deja competiția. Campioană mondială și gazda turneului, Franța are drumul deschis spre al șaselea titlu.

Franța e de neoprit la ediția din acest an a Campionatului Mondial pe care-l găzduiește. Cvintupla campioană mondială s-a calificat marți seara pentru a 11-a oară în semifinalele CM, din ultimele 13 ediții! Franța a trecut cu 33-30 de Suedia, dar Karabatic și compania au avut ceva emoții.

Pe stadionul "Pierre-Mauroy" din Lille, în fața a 28.010 spectatori, suedezii au intrat în avantaj la pauză, 16-15, menținând avantajul de un gol până în minutul 50: 25-26. Remili și veteranul Narcisse au dat însă aer Franței, care a luat conducerea și a trecut prima linia de sosire.

Suedezii au avut însă ce comenta, gazdele primind 7 aruncări de la 7 metri, spre deosebire de doar două ale lor. Nordicii au acuzat și eliminările de două minute, venite în număr prea mare: 6.

Ajutor de la adversari

Dacă principala favorită e încă în competiție, Danemarca (favorita 2), Spania (3) și Germania (4) au părăsit întrecerea. Danezii, campionii olimpici, și nemții, deținătorii titlului european, au fost eliminați încă din "optimi", în timp ce ibericii au pierdut în "sferturi".

Spania a fost eliminată de Croația, 29-30, un joc care a ridicat însă mari probleme de arbitraj. Spaniolii au fost clar dezavantajați, arbitrii danezi Gjeding și Hansen închizând ochii la câteva acțiuni clare de 7 metri, chiar pe finalul jocului.

Nimic nu ar fi întâmplător, spun ibericii, pentru că Franța trebuie să scape de Spania, care ar fi putut să-i pună probleme. Echipa lui Jordi Ribera a avut o revenire senzațională contra Croației, de la 18-23 a egalat la 28-28, dar nu a mai avut puterea să și treacă la conducere, deși a avut ocazia.

S-au tăiat devreme

În schimb, Norvegia și Slovenia s-au calificat fără mari emoții în semifinale. După surprizele din "optimi", în care au eliminat Germania și Danemarca, respectiv Qatar şi Ungaria, nu au mai arătat nimic în "sferturi".

Slovenia și Norvegia au condus de la un capăt la altul și ajung în lupta pentru medalii. Slovenii pentru a doua oară, după 2013, nordicii în premieră.

Azi se dispută prima semifinală, Franța-Slovenia, poimâine cea de-a doua, Croația-Norvegia. Cine-i mai poate opri pe francezi? Poate doar ei!

6semifinale are Croația în istoria echipei masculine. Ex-iugoslavii au un titlu mondial, trei medalii de argint și un bronz

9medalii la Campionatul Mondial are în palmares Franța, între care 5 de aur. O singură dată, când au ajuns în semifinale, francezii nu au urcat pe podium

Cum au fluctuat cotele la pariuri

  La începutul competiției Acum
Franța 2.00 1.40
Croația 12.00 4.75
Slovenia 25.00 12.00
Norvegia 40.00 7.50

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
1910514785835186
Bono Maullo  •  27 Ianuarie 2017, 00:10

Dnul Ursescu cred ca lipseste totusi un respect minimal pt cea mai buna echipă masculină din istoria acestui sport. Franța este pur si simplu intangibilă la momentul asta. Când merge Nikola Karabatic se duce si cea mai mica urmă de suspans.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează