SPORTURI  »  HANDBAL  »  SUPERCUPA ROMANIEI / CSM BUCUREȘTI-CSM ROMAN 23-17

Trofeu în premieră! CSM București a cucerit prima Supercupă a României din istorie

foto: Alex Nicodim
foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat duminica, 04 septembrie 2016 00:01

Campioana Europei a cucerit aseară prima Supercupă a României din istorie, după ce a trecut la pas de CSM Roman, echipă care ratează trofeul a doua oară

Gata vacanța! CSM București și CSM Roman au deschis ieri, oficial, sezonul de handbal la feminin, duelându-se în Sala Polivalentă pentru Supercupa României.

Campioana Europei a cucerit aseară prima Supercupă a României din istorie, după ce a trecut la pas de CSM Roman, echipă care ratează trofeul a doua oară

Gata vacanța! CSM București și CSM Roman au deschis ieri, oficial, sezonul de handbal la feminin, duelându-se în Sala Polivalentă pentru Supercupa României.


Campioanele de la CSM București câștigaseră finala Cupei României, în primăvară, 32-24 la Cluj-Napoca, în fața moldovencelor, dar pierduseră precedenta Supercupă a României, 25-31 cu HCM Baia Mare, tot la București, anul trecut.
Ambele echipe au susținut practic primul examen concludent, un prim test pentru noii antrenori: Jakob Vestergaard la București, respectiv Andon Boshkovski la Roman.

Transferuri bune
Campioanele au jucat foarte bine în prima repriză, două dintre noile venite făcându-și loc în primul 7: Camiile Ayglon Saurina, interul dreapta și extrema stânga Majda Mehmedovici. Apărarea a fost punctul forte al bucureștencelor care au închis orice culoar spre poarta apărată de croata Jelena Grubisici. Pe parcursul reprizei au mai intrat și Gnosianne Niombla, cealaltă franțuzoaică adusă în această vară, dar și pivotul Anastasia Lobach.


Niombla a încântat prin depășirile sale și jocul în viteză, Ayglon a avut și ea o prestație fără greșeală, iar Majda și-a arătat clasa prin viteză și execuții de extremă veritabilă.


A fost 13-6 la pauză, cu Romanul âncercând în van să depășească o defensivă foarte bine structurată, deși CSM nu s-a antrenat decât 4 zile în lot complet, după venirile celor 9 jucătoare de la Jocurile Olimpice de la Rio.


Răbufnirea moldovencelor
În partea a doua, Romanul a avut o revenire în forță. Tereza Pâslaru a închis poarta, iar pe extreme Iuganu și Chitacu au materializat toate oportunitățile avute. Jasna Toskovici a avut o eficiență scăzută, dar jocul muntenegrencei ajută mult atacul echipei sale.
CSM Roman a ajuns la două lungimi în spatele adversarei în minutul 42, 13-15. Bucureștencele au reacționat însă imediat, și s-au desprins iar la patru goluri diferență. S-a terminat 23-17, rezultat care aduce primul trofeu în vitrina campioanei într-un sezon în care miza va fi Liga Campionilor, în condițiile în care ân campionat nu mai există nici un adversar foarte puternic. 

Niombla, omul meciului
Gnosianne Niombla, jucătoarea transferată de la vicecampioana Franței, Fleury, a fost desemnată în meciul de ieri MVP-ul partidei. Evoluând pe postul de inter stânga, Gnosianne a marcat de 5 ori, jocul ei fiind unul foarte apreciat de spectatori. ”Mă bucur că am debutat cu dreptul, am câștigat și primul trofeul individual, dar asta contează mai puțin. Îmi place la echipă, fetele m-au primit foarte bine, e mult de muncă, dar pentru asta am venit”, a declarat Niombla. Vicecampioană olimpică la Rio, Niombla crede că CSM mai poate câștiga o dată Liga Campionilor. ”Va fi greu, dar avem o echipă foarte puternică. Eu cred că totul depinde de noi, de evoluțiile noastre. Am încredere în fete și în forța grupului”, a adăugat Gnosianne. 

”Putem avea un nou sezon bun!”
Tereza Pâslaru, fostul portar al Oltchimului, vicecampioană mondială cu echipa României în 2005, la Sankt Petersburg, a fost cea mai bună jucătoare a Romanului în meciul de aseară. Cu 10 intervenții spectaculoase, Teri a limitat proporțiile scorului. ”Am început mai rău, puțin crispate și temătoare, dar în partea a doua cred că am arătat un joc bun, în care ne-am bătut de la egal la egal cu adversarele”, a spus Pâslaru. HCM Roman a pierdut a doua Supercupă a României, dar Tereza spune că ”e bine că suntem aici, că jucăm cu trofeele pe masă”. CSM Roman va participa în Cupa EHF în acest sezon și are drept obiectiv calificarea în grupele celei de-a doua competiții europene ca valoare.

”CSM București are o echipă foarte puternică. M-am simțit bine la primul meci, nu am avut deloc trac și cred că putem avea un sezon la fel de bun ca și anul trecut. Atmosfera în echipă e foarte bună”Majda Mehmedovici, extremă stânga CSM București

CSM București 23
Niombla 5, Ayglon Saurina 4, C. Martin 3, Mehmedovici 3, Gullden 2, Jorgensen 2, Manea 2, Bazaliu 1, Thorstensson 1. Antrenor: Jakob Vestergaard. Au mai jucat: Grubisici, Ungureanu, Iordache - Vărzaru, Curea, Nan, Lobach
CSM Roman 17
Iuganu 5, Chitacu 3, Toskovici 3, Stoleru 2, Glibko 2, Câlici 1, Agrigoroiaiei 1. Antrenor: Andon Boskovschi. Au mai jucat: Pâslaru, Timoșenkova - Vădineanu, L. Popescu, Tomescu, Vârtic

4 finale a jucat Romanul în istorie, dar le-a pierdut pe toate: două în Cupa României, două în Supercupa României

5 trofee  a adunat CSM București în vitrina clubului cu cel de aseară: Liga Campionilor, 2 campioanate ale României, o Cupă a României și o Supercupă

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
pekeler
pekeler  •  04 Septembrie 2016, 01:32
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Pastile :)))))) Bravo CSM!

bvd_magheru
bvd_magheru  •  04 Septembrie 2016, 00:11

Radio Romania 1 anii 70 ' . Cultura cu fortza..........http://www.dailymotion.com/video/xp4gor_bob-dylan-lay-lady-lay_music

bvd_magheru
bvd_magheru  •  04 Septembrie 2016, 00:08

Bucurestiul tine la globalizare avind un PIB mai mare si decit Madridul si decit Berlinul . La fotbal este imposibil pentru ca simplu cluburile mari au patroni privatii .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează