SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL - PRELIMINARII LIGA CAMPIONILOR / JOLIDON CLUJ-RK ZAJECAR 33-32

”U” Jolidon Cluj joacă finala cu Viborg pentru accederea în grupele Ligii Campionilor

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 septembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 17 septembrie 2011 19:50

Vicecampioana României, ”U” Jolidon Cluj, a învins sîmbătă seara, la Grenaa (Danemarca) pe campioana Serbiei, RK Zajecar, 33-32 (18-16) şi s-a calificat în finala turneului de calificare pentru grupele Ligii Campionilor.

Clujencele au condus pe toată durata meciului, dar nu au reuşit să se desprindă nici un moment decisiv. Au avut maximum trei goluri pe tabelă, 10-7, 20-17, dar finalul a fost unul de infarct. Sîrboaicele, la care evoluează şi româncele Tereza Pîslaru şi Maria Iorgu, au egalat la 26, dar Clujul a cîştigat în cele din urmă la un gol diferenţă.

Duminică, în finală, în meciul decisiv pentru accederea în grupele Ligii Campionilor, Jolidon va întîlni pe Viborg, fosta campioană a Europei, echipa la care joacă şi Cristina Vărzaru. Danezele au trecut sîmbătă cu 24-17 de Rostov Don, vicecampioana Rusiei. Viborg a primit un wild-card din partea Federaţiei Europene de Handbal pentru a putea participa la acest turneu, după ce în Danemarca, sezonul trecut, au terminat în campionat abia pe locul 3.

Dacă va trece de Viborg, Jolidon Cluj va juca în grupa B a Ligii Campionilor alături de Larvik, campioana Norvegiei şi a Europei, Krim Ljubljana (Slovenia) şi Podravka Koprivnica (Croaţia).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
ovidiusb
ovidiusb  •  18 Septembrie 2011, 19:13

le-o batut greu pe clujence... de abia le-o dat 37-21. scor final...

nter
nter  •  18 Septembrie 2011, 16:03

pana aici le-a fost.

iraola
iraola  •  18 Septembrie 2011, 08:57

mare victoria in fata sarboaicelor. astazi nu mai avem nicio sansa, la ce lot au danezele. haide U si de mere si de nu ;)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează