SPORTURI  »  HANDBAL  »  EVENIMENT

Ultima reprezentație » Ramona Farcău se retrage din handbal, dar le-a făcut o invitație fostelor colege de la Oltchim

Articol de - Publicat luni, 05 iunie 2017 18:37

Ramona Farcău, fosta extremă a ”naționalei” României, și-a anunțat retragerea din handbal. Ea le-a invitat pe 5 august, la Rm. Vâlcea, pentru un meci de gală, pe toate fostele colege de la Oltchim care în 2010 jucau finala Ligii Campionilor.

"La Oltchim am petrecut cei mai frumoși ani din viața mea de sportivă. Și m-am gândit că de acolo ar trebui să mă retrag", spune Ramona Farcău (38 de ani). Fosta extremă a Oltchimului și a "naționalei" României a anunțat în această vară că va pune stop carierei de jucătoare.

Azi, alături de fostele sale colege Narcisa Lecușanu și Steluța Luca, de fostul antrenor cu care Oltchimul juca finala Ligii, Radu Voina, dar și de fosta conducere a clubului vâlcean, președintele Ioan Gavrilescu și vicepreședintele Nicolae Luca, Ramona a anunțat și date despre meciul său de retragere. "M-am gândit la un eveniment care să pună față în față trecutul și prezentul handbalistic al clubului din Rm. Vâlcea.

Va fi un meci între Oltchim 2010 și HCM Rm. Vâlcea 2017. E un prilej de a retrăi cele mai frumoase amintiri din viața mea de sportivă, de a revedea oameni dragi, colege de echipă alături de care am jucat. Mi-aș dori ca acest eveniment să facă să renască spiritul Oltchimului", a declarat Ramona.

Ea a dezvăluit faptul că și-a sunat toate colegele, iar acestea au promis că vor fi prezente la meciul de la Rm. Vâlcea, din 5 august, de la ora 19:00. "Mă înclin în fața oamenilor din Vâlcea care ne-au susținut necondiționat. Sunt nerăbdătoare să revin acolo unde, timp de șapte ani, m-am simțit ca acasă.

Fetele au fost încântate de inițiativa mea. Oltchim a făcut istorie, Oltchim a fost o stare de spirit, un fenomen. Vreau să mai trăiesc o dată acele momente în care mi se făcea pielea de găină când intram pe parchetul sălii «Traian», iar toată lumea scanda «Vâlcea! Vâlcea!»", a încheiat Ramona Farcău. 

"Ramona Farcău este una dintre primele zece jucătoare ca valoare care au trecut pe la Oltchim. Mă bucură inițiativa ei, prin acest eveniment demonstrează că își respectă biografia sportivă, își respectă colegele, clubul la care a jucat. Așa trebuie să se încheie o carieră a unei mari jucătoare și a unui mare om"
Ioan Gavrilescu, președinte Oltchim

"A fost jucătoare care vorbea doar pe teren. Este un sentiment de tristețe că Ramona s-a retras, încă o jucătoare din generația aia adevărată a handbalului românesc care spune adio. Este normal însă, pe undeva, pentru că există viață și după handbal"
Radu Voina, antrenor Oltchim

"La Oltchim am simțit cu adevărat ce înseamnă să joci handbal la cel mai înalt nivel. La Vâlcea am simțit că fac parte dintr-un grup unit și puternic, acolo am simțit mereu publicul ca fiind parte din echipa noastră. Vreau să ne revedem cu toții, pentru a forma echipa de altădată, cu voi în tribună și cu noi în teren"
Ramona Farcău

Nume uriașe în handbalul mondial

Oltchim Rm. Vâlcea pierdea, în 2010, finala Ligii Campionilor în fața danezelor de la Viborg. În lotul Oltchimului, antrenat de Radu Voina și Aurelian Roșca, se aflau atunci nume mari ale handbalului românesc și mondial precum Luminița Huțupan Dinu, Paula Ungureanu, Talida Tolnai, Mihaela Smedescu (portari), Valentina Elisei Ardean, Iulia Curea, Ramona Farcău, Adriana Nechita, Cristina Neagu, Adina Meiroșu, Valeria Motogna, Steluța Luca, Anastasia Pidpalova, Gabriella Szucs, Clara Vădineanu, Patricia Vizitiu, Oana Manea, Ionela Stanca, Roxana Gatzel, Narcisa Lecușanu și Regina Șimkute. Pe lângă fostele colege de echipă, Ramona va avea și un invitat special la evenimentul din 5 august.

"Am vorbit și cu Mika Brădeanu. Ea nu a jucat în 2010 la Oltchim, a făcut-o înainte și după, dar s-a retras și ea în acest an. Am jucat atâta timp împreună și la națională. E și locul ei acolo, la evenimentul de la Vâlcea", a declarat Ramona.

207 selecțiia avut Ramona Farcău în "naționala" României, pentru care a înscris 675 de goluri. A fost golgeterul ediției Jocurilor Olimpice din 2008

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ortega
ortega  •  05 Iunie 2017, 20:02

Pe Tadici îl invită ? Că Ramona fără Tadici era o culegătoare de căpșuni prin Castilla y Leon ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close