SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / GRUPA B

După patru înfrângeri, Vâlcea caută prima victorie în Ligă!

Vâlcencele pot câștiga meciul cu Dortmund dacă au determinare pe teren FOTO Gryor Audi ETO
Vâlcencele pot câștiga meciul cu Dortmund dacă au determinare pe teren FOTO Gryor Audi ETO

Articol de - Publicat vineri, 23 octombrie 2020 15:47 / Actualizat vineri, 23 octombrie 2020 16:08

Pentru a păstra șanse la calificarea în ”optimi” trebuie să obțină sâmbătă primul succes. Borussia Dortmund are 8 olandeze în lot, dintre care patru campioane mondiale!

SCM Rm. Vâlcea nu a început deloc bine actualul sezon al Ligii Campionilor. Au fost patru înfrângeri consecutive ale oltencelor, dar trei dintre ele suferite în deplasare, pe terenul celor mai bune echipe ale grupei. Trupa lui Florentin Pera și-a făcut planurile. Trebuie să treacă de Dortmund și Podravka în clasament pentru a ajunge în "optimi". "Tot ceea ce-mi doresc e să am și eu întreg lotul la dispoziție. Până acum au fost mereu probleme, au lipsit câte trei-patru fete importante. În aceste condiții, la ce poți spera?", spune Pera.

Dortmund, evoluții solide

Borussia Dortmund a câștigat și ea un singur meci în grupă, la Koprivnica, dar nemțoaicele au ratat alte șanse imense de a scoate puncte acasă. În meciurile cu ȚSKA Moscova și Buducnost nemțoaicele au avut cinci goluri avans la jumătatea reprizei secunde, dar au pierdut surprinzător. Cu rusoaicele au primit golul înfrângerii în ultima secundă!

De altfel, Dortmund formează o mininațională a Olandei, antrenorul André Fuhr având în lot nu mai puțin de 8 jucătoare din "Țara Lalelelor". Dintre acestea, portarul Rinka Duijndam, centrul Delaila Amega, interii stânga Kelly Dulfer și Inger Smits au fost în lotul care anul trecut câștiga titlul mondial în Japonia. Amega este accidentată și nu va juca la Rm. Vâlcea.

Fără Glibko, revine Fraga

Vâlcea a făcut săptămâna trecută o primă repriză senzațională la Gyor, conducând pe terenul campioanei Europei. A căzut însă în partea a doua. "Când nu ai soluții pe banca tehnică e greu să faci față unui ritm foarte ridicat cu aceleași jucătoare. Dar fetele sunt motivate, își doresc mult prima victorie. Aceasta va aduce multă liniște la echipă. Sunt convins că o vom obține", a declarat antrenorul Florentin Pera. Vâlcea nu va putea conta pe Irina Glibko, dar Fraga Fernandez s-a refăcut și poate juca la potențial maxim.

Clasament grupa B 

După patru înfrângeri, Vâlcea caută prima victorie în Ligă!

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN HANDBAL:

DINAMO - SPORTING LISABONA 25-27. „Dulăii” au pierdut la debutul în EHF European League!

GYOR - SCM RM. VÂLCEA 38-31. O repriză de vis, alta de coșmar! Vâlcea a condus campioana Europei la pauză, dar a fost îngenuncheată în partea a doua

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează