SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Victorii în primele meciuri din "sferturi" » Dinamo, CSM și Turda sunt în pole-position pentru calificare

Articol de - Publicat joi, 06 aprilie 2017 09:07

Dinamo, CSM București și Potaissa Turda conduc cu 1-0 la general și mai au nevoie de o victorie pentru a ajunge în semifinale

CSM București-HC Vaslui 27-24

Neplătiți de trei luni, handbaliștii de la HC Vaslui păreau că vin la București în postura de "victime sigure" la meciul cu vicecampioana României, CSM București. Elevii lui Zvonko Sundovski au început meciul cu 4-0 și 7-2. Ușor-ușor însă, moldovenii au strâns rândurile și jocul s-a echilibrat. A fost 13-10 la pauză, dar emoțiile au început cu adevărat în partea a doua, chiar pe final. Gabriel Bujor  și Călin Hagiu și-au impulsionat coechipierii, iar Vasluiul s-a apropiat la un singur gol diferență cu două minute înainte de final: 23-24!

A fost momentul în care Humet a luat jocul pe cont propriu și a marcat de două ori consecutiv, risipind emoțiile. Viitorul component al "naționalei" României, spaniolul devenind de curând și cetățean român, a recunoscut la final că "au fost emoții. Noi când începem bine nu terminăm la fel. Vasluiul e una dintre echipele care nu cedează niciodată", a declarat Humet.

Antrenorul Sandu Iacob a declarat că i-ar fi convenit să joace mai mult cu Turda în "sferturi", dar pentru asta ar fi trebuit să piardă în ultima etapă acasă, cu ultima clasată, Satu Mare. "Ori eu nu o să fac asta niciodată. Nu am fost învățat și nici nu sunt de acord, deși îmi urmăream până la urmă interesul", a declarat Iacob.

Dinamo-Dunărea Călărași 31-26

Călărașiul le-a făcut de multe ori viață grea bucureștenilor, i-au eliminat sezonul trecut din Cupă, în retur trupa lui Eliodor Voica a plecat cu un singur punct, 29-29, iar la București au cedat destul de greu.

Asta au încercat elevii lui Adrian Petrea să facă și miercuri în Sala Dinamo. Au reușit o repriză, campioana trăind prin paradele lui Ionuț Irimuș și prin golurile lui Cuiprian Șandru. După pauză însă, călărășenii au rămas fără "baterie", iar "câinii" au făcut sectacol. Au us pe tabelă 11 goluri diferență, Sajad Esteki, Asoltanei, Mocanu și Vrankovici calibrându-și aruncările. Pe final însă, Dinamo nu a mia pus preț pe scor și oaspeții au redus serios din diferență, terminându-se 31-26.

"Vrem să terminăm disputa în minimum de partide. Tocmai de aceea megem la Călărași să câștigăm. Am început mai greu, dar cred că echipa va crește de acum încolo de la meci la meci și vom fi în formă", a declarat portarul Ionuț Irimuș. Dospinescu și elevii săi au fost supărați pe arbitrajul clujenilor Badiu și Voicu. "Nu vreau să comentez prea mult. Mă bucur că am făcut spectacol, a plăcut publicului. Sunt mai bine organizați, într-adevăr. Încercăm mai mult la Călărași, în play-off se poate întâmpla orice", a declarat Florin Dospinescu, extrema Călărașiului.

Potaissa Turda-Poli Timișoara 31-22

Cele două echipe au jucat sezonul trecut finala mică a campionatului, bănățenii având câștig de cauză. Acum, Timișoara nu a rezistat în fața unei echipe care, deși e angrenată pe trei fronturi, campionat, Cupa României și semifinalele Challenge Cup, se descurcă de minune.

Turda a câștigat fără emoții primul meci din "sferturi" contra timișorenilor, care au rezistat doar jumătatea de repriză în fața Potaissei. După 14-10 la pauză, clujenii s-au apărat excelent în partea a doua și au marcat goluri ușoare pe contraatac și faza a doua. Au fost 12 goluri diferență pe tabelă în minutul 47 (26-14), dar la final au rămas 9 (31-22). "Vrem să câștigăm la Timișoara pentru a ne face finalul de sezon mai ușor, dar avem încă multe probleme de efectiv", a declarat antrenorul Turdei, Horațiu Gal. Timișorenii au acuzat și ei oboseala drumurilor din ultimul timp, făcând în doar cinci zile un tur de forță pe ruta Timișoara-Suceava-Timișoara-Turda!

Play-off "sferturi"
CSM București-HC Vaslui 27-24
Dinamo București-Dunărea Călărași 31-26
Potaissa Turda-Poli Timișoara 31-22
joi, ora 18:45 HC Odorhei-Dobrogea Sud Constanța (Digi, Dolce)
* se joacă după sistemul cel mai bun din 3 partide. Meciurile doi se joacă la finalul săptămânii, pe terenurile echipelor oaspete din primele întâlniri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează