HANDBAL  ·  CM HANDBAL

VIDEO 3 întrebări abordate de Marian Ursescu, șeful departamentului Sporturi » Singura CONDIȚIE pentru semifinale și ce înseamnă victoria României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 decembrie 2019 20:08

Marian Ursescu, șeful departamentului Sporturi de la Gazeta Sporturilor, a vorbit la emisiunea GSP Live despre succesul dramatic reușit de România în fața Ungariei la Campionatul Mondial de Handbal din Japonia, scor 28-27. 

  • România va începe grupa principală duminică, 8 decembrie, împotriva câștigătoarei grupei D, Rusia, meciul fiind programat de la ora 08:00.
  • „Tricolorele” vor continua marți, 10 decembrie, împotriva Suediei, de la ora 13:30. Grupa se va încheia miercuri, 11 decembrie, contra țării gazdă Japonia, de la ora 11:00. 

...despre victoria dramatică cu maghiarele: „Ce e de semnalat e că Ungaria a avut un avans de 6 goluri la pauză. Un astfel de avantaj s-ar traduce în fotbal ca un 3-0 la pauză. În minutul 56, cu patru minute înainte de final, Ungaria avea 3 goluri avans. Ceea ce s-a reușit a fost ceva incredibil. ”

...despre lupta pentru calificare: „Pentru semifinale, ar trebui să obținem șase puncte. Singura șansă de a accede în semifinale e să câștigăm toate cele 3 meciuri. Chiar și așa, stăm la mâna celorlalte rezultate. Cred că avem 5% șanse să ne calificăm în semifinale”

...despre calculele pentru Olimpiadă: „Important e să fim în primele 4 echipe din această Grupă Principală pentru a ajunge la turneele preolimpice. Se va mai califica și campioana mondială, deci și asta ar fi o opțiune, să luăm titlul ;)”, a spus Marian Ursescu, în studioul GSP Live. 

Rezumat video România - Ungaria 28-27:

Clasamente Main Round: 

Vezi și: 

Victoria României cu Ungaria a declanșat nebunia în vestiarul lui CFR Cluj » Dan Petrescu: „S-a țipat, s-a urlat. L-am dat afară din birou, apoi era să spargă ușa”Cum și-a atras Emi Pian dușmănia clanurilor din București. Pe Florin Salam l-a supus total și a nesocotit o lege nescrisă a clanurilor interlope
Libertatea
Comentarii (6)
gido  •  07 Decembrie 2019, 11:44
Postat de adi_stelistul pe 07 Decembrie 2019, 08:02

La nivel pur teoretic scenariile sunt mai multe. Imi plac chestiile acestea cu "doar daca" pentru ca eludeaza aritmetica. Daca tot facem teoria chibritului, aritmetica spune ca ne putem califica si cu 4 puncte in semifinale. Spania bate tot, noi batem Rusia si Suedia si pierdem cu Japonia, Muntenegru bate Rusia si pierde cu Suedia si Japonia. Faceti un calcul si vedeti ca Spania face 10 puncte iar celelalte 5 echipe fac toate 4 puncte. Se face clasament direct intre ele si cum scorul dezastruos cu Spania nu va conta putem fi primii la golaveraj direct. Sau daca in scenariul de mai sus nu pierdem, ci facem egal cu Japonia, vom fi sigur pe 2, cu 5 puncte, nu cu 6. Evident ca e o teorie, dar despre asta se discuta. Aritmetica, repet, spune ca sunt mai multe variante, nu doar una, cum se zice pe aici. Practica, sigur, e mult mai complicata si spune ca n-avem nicio sansa, sa nu ne facem iluzii. Macar sa intram in primele 8.

nu stiu de ce iti bati capul cu atatea calcule ... valoarea noastra e de locul 9-10 ...si acolo ne vom clasa ...daca eram in grupa frantei ,jucam pentru locurile 13-24...

popicoo  •  07 Decembrie 2019, 09:05

Cei care l-ati urmarit pe ursescu: a virbit cirect romaneste, ca de scris l-am vazut cum scrie!?

adi_stelistul  •  07 Decembrie 2019, 08:17

Legat de o alta afirmatie din articol, privind calificare la turneul preolimpic, nu e adevarat ca trebuie sa fim intre primele 7. Europa are asigurate acolo 2 locuri care vor fi acordate primelor 2 echipe de la turneul de anul trecut care nu obtin calificarea prin acest turneu mondial. Cum Franta, clasata prima anul trecut, e deja calificata, inseamna ca daca Rusia sau Olanda (una din ele doar) ocupa unul din primele 7 locuri sau 8, daca va fi Coreea in primele 8, noi vom merge sigur la turneul de calificare din martie ca ocupanta locului 4 la ultimul european. E pe ihf.info regulamentul, la pagina 3 a sectiunii 5 a acestuia.

Vezi toate comentariile (6 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Tenis, WTA
Turneul din Palermo
Digi 2, Digi 4
Program TV complet

Liga 1