SPORTURI  »  HANDBAL  »  GYOR

VIDEO Debut de senzaţie pentru Crina Pintea la Gyor! A fost cea mai bună jucătoare de pe teren 

Articol de - Publicat miercuri, 02 ianuarie 2019 21:54

Crina Pintea, pivotul lui Gyor, a marcat de 8 ori în derby-ul campionatului cu Ferencvaros, având procentaj de 100%! Echipa sa a câştigat cu 39-33.

5.322 de spectatori au apaludat, în picioare, debutul Crinei Pintea la campioana Ungariei şi a Europei, în derbyul campionatului, cu marea rivală, FTC Budapesta. Cel mai bun pivot de la Euro 2018, transferat în această iarnă la Gyor, de la echipa franceză Issy Paris, a intrat pe teren în minutul 16, când Gyor conducea cu 7-6. A marcat imediat două goluri, iar Gyor s-a distanţat la 11-6. Excelentă şi pe faza de apărare, Crina a jucat până la finalul primei reprize. A mai marcat o dată, a scos o aruncare de la 7 metri şi a făcut multe culoare pentru coechipiere.

Şi în partea a doua, antrenorul Danyi Gabor a început pe pivot, tot cu norvegianca Brattset. Crina a eclipsat-o însă pe nordică din momentul în care a intrat. Jocul Gyorului s-a schimbat din nou în bine, cu românca excelentă la finalizare. Românca a punctat de 5 ori în cele 16 minute în care a evoluat, iar la final a fost declarată de comentatorii televiziunii maghiare, M4, cea care a transmis meciul, MVP-ul partidei.

Pintea a fost alături de Anita Gorbicz, cea mai prolifică marcatoare a echipei, cu 8 reuşite. "Sunt foarte fericită. Am început cu o victorie. Am avut emoţii, dar au trecut repede. Atmosfera a fost incredibilă, iar fetele m-au ajutat să intru bine în joc", a declarat Crina, imediat după joc. 
Pintea a semnat cu Gyor până în vară, dar maghiarii se pregătesc deja, după prima evoluţie, să-i ofere un nou contract, probabil. 
Gyor a trecut pe primul loc în campionat, acum are 10 victorii, cu una mai multă decât rivala Ferencvaros

Amorim s-a accidentat

Gyor, campioana Europei, va întâlni CSM Bucureşti, pe 16 ianuarie, în Ungaria, în primul meci din Liga Campionilor, în 2019. Campioana Ungariei a pierdut-o, însă, aseară, pe brazilianca Eduarda Amorim, care a suferit o entorsă destul de urâtă la glezna dreaptă, în chiar minutul 2 al partidei! Sunt şanse însă ca Amorim să fie refăcută până la disputa cu CSM. Campioana Ungariei a arătat multă poftă de joc în atac, dar a avut multe probleme în apărare, dovadă şi cele 33 de goluri primite. Punctele nevralgice al Gyorului par să fie extremele, echipa din Budapesta punctând aseară de 16 ori de pe aceste posturi. 

Gyor 39

Gorbicz 8, Pintea 8, Groot 7, Oftedal 7, Kristiansen 2, Hansen 2, Brattset 2, Bodi 1, Knedlikova 1. Antrenor: Danyi Gabor

FTC Budapesta 33

Lukacs 6, N. Pena 5, Hafra 4, Schatzl 4, Kovacsics 4, Marton 4, Klujber 3, Faluvegi 2, Meszaros 1. Antrenor: Elek Gabor

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
824198750992033
Tiberiu Nagy  •  04 Ianuarie 2019, 10:08
Postat de peluza pe 03 Ianuarie 2019, 11:37

După meciul cu Ferencvaros s-au convins și fanii maghiari inculți de valoarea ei. 8 goluri și nici nu a jucat tot meciul.

Am vazut-o si pe asta : un fan FCSB vorbeste de cultura ...

luisharcsa
luisharcsa  •  03 Ianuarie 2019, 15:33

Tu vorbesti de incultura ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

peluza
peluza  •  03 Ianuarie 2019, 12:47
Postat de Adrian Popescu pe 03 Ianuarie 2019, 12:25

Vorbiți prostii...Nu are loc de Oana Manea...

Esti ironic cred, nu? Vezi ca e pe Youtube meciul, a avut 8 din 8 desi nu a jucat cred nici 30 de minute.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează