SPORTURI  »  HANDBAL  »  HC ZALĂU - LARVIK 25-22

VIDEO HC Zalău, calificare uluitoare în sferturile Cupei EHF » A învins o fostă deținătoare a Ligii Campionilor

Articol de - Publicat duminica, 04 februarie 2018 18:25

HC Zalău a trecut de Larvik, scor 25-22, asigurându-și calificarea matematică în sferturile de finală ale Cupei EHF.

Larvik, campioana Europei în 2011 și finalistă în 2013, a pierdut duminică seara, la Zalău, primul meci în Cupa EHF în acest sezon. Campioana Norvegiei a fost răpusă de o echipă pentru care un punct ar fi însemnat calificarea matematică.
Dar fetele antrenate de Gheorghe Tadici nu s-au mulțumit cu jumătăți de măsură. Au vrut totul. Au jucat cu multă însuflețire, au dat totul pe teren, împinse de la spate și de o sală plină ochi cu spectatori care au scandat în permanență numele echipei.

Larvik nu mai este Dream Teamul de altă dată, echipa care avea în componență 8-9 campioane mondiale și olimpice și care se bătea în Liga Campionilor. A fost la un pas de desființare, a trăit un recul financiar, dar și-a revenit. Și încearcă să reconstruiască din mers. Nume ca Breistol, Stange, Roth Berglie, Christensen, reprezintă viitorul handbalului norvegian.

Cu lecția învățată temeinic

Zălăoancele au condus în permanență în disputa cu Larvik. Roxana Rob, Ana Maria Dragut, Raluca Irimia, Larisa Tămaș le-au făcut viață grea nordicelor, mai ales în faza de apărare. S-au agățat de orice minge, de adversare, și au fructificat fiecare ocazie avută. Cravașate de pe bancă de un Gheorghe Tadici frenetic, la 65 de ani, care nu s-a săturat de performanță, ardelencele au intrat la cabine cu patru goluri avans: 13-9.

În partea a doua însă, terenul parcă a fost mult mai mare, aerul s-a terminat și nordicele s-au apropiat, au egalat chiar: 17-17, 18-18, 21-20, 22-21. Gazdele au avut însă tăria să reziste până în ultimul moment. Fetele cu nervii tari au fost româncele care, la final, au sărbătorit calificarea, cu suporterii lor. Prima echipă din România care trece de faza grupelor, în acest format al Cupei EHF. Și visul nu se termină aici. El continuă. Până unde?

HC Zalău 25
Panici 5, Rob 4, Dragut 4, Irimia 3, Nica 3, Abed-Kader 3, Tămaș 2, Trif 1. Antrenor: Gheorghe Tadici
Larvik HK 22
Breistol 7, Tollbring 6, Roth Berglie 4, Lima de Arraujo 2, Andenaes 1, Hjertner 1, Christensen 1. Antrenor: Tor Odvar Moen

Clasament grupa D
1. HC Zalău 5 4 0 1 128-121 8
2. Larvik HK 5 3 1 1 132-117 7
3. H 65 Hoord 4 1 0 3 97-112 2
4. Banik Most 4 0 1 3 98-105 1
* primele două echipe se califică în "sferturi"
Ultima etapă: Hoors-Zakău, Larvik-Most.

"A fost greu, dar am muncit și lucrul acesta s-a văzut. E o muncă de mult timp adunată, suntem foarte mândre că am arătat ca o echipă adevărată. Ne dorim să ținem din victorie în victorie și să dea Dumnezeu să mergem cât mai departe"Valentina Panici

Cadoul de ziua ei

Raluca Irimia, pivotul Zalăului, și-a sărbătorit chiar ieri ziua de naștere. La debutul partidei, antrenorul Gheorghe Tadici i-a oferit un buchet de trandafiri, roșii și albi. La final, epuizată de efort, Raluca era fericită că echipa sa a câștigat. "Am avut mari emoții când am intrat pe teren. Mai ales când am văzut că toată sala îmi cântă «La mulți ani!». Mi s-au muiat genunchii!", a declarat Irimia. "Vreau să le mulțumesc fetelor pentru că m-au ajutat să-mi îndeplinesc visul. Și fanilor pentru că au fost alături de noi. Sper să fie bine și de acum încolo și să nu ne oprim aici", a încheiat Raluca. 

"Larvik e un nume mare în Europa, ne-am dorit să câștigăm în fața lor pentru că nici Zalăul nu e o echipă oarecare. Au fost generații mari și aici și noi trebuie să ducem tradiția mai departe. Ne gândeam de la început că putem trece de grupe. Important e ca noi să fim sănătoase. La Zalău, cu fanii noștri în spate, va fi greu pentru orice echipă"Paula Vișan

 Larvik e cea mai galonată echipă norvegiană. 19 titluri de campioană, 17 Cupe ale Norvegiei, Liga Campionilor în 2011, plus finală în 2013. Sezonul trecut, din cauza problemelor financiare, a fost însă la un pas să se desființeze. A trebuit să dea drumul la mai toate vedetele. Jucătoare precum Marit Malm Frafjord, Amanda Kurtovic, Sandra Toft, Sanna Solberg au plecat de la Larvik. În locul lor au venit jucătoare tinere care încearcă să continue tradiția unui club impresionant. 

clipboard01
FOTO: Flaschore

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
turcescu
turcescu  •  04 Februarie 2018, 19:12

Wow! Tadici la aproape 70 de ani le da multora peste nas. L-am adus pe spaniolul ala supraevaluat si am luat tot locul 10. DEDULE, de ce nu gasim un antrenor strain pentru nationala care sa antreneze numai nationala?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează