SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Dinamo părăsește Liga Campionilor cu capul sus! Repriză secundă excelentă cu Vive Kielce

Eduardo Gurbindo a făcut un meci valoros la Kielce, mai ales în repriza a doua FOTO Raed Krishan
Eduardo Gurbindo a făcut un meci valoros la Kielce, mai ales în repriza a doua FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 09 martie 2022 21:27 / Actualizat miercuri, 09 martie 2022 22:17

Dinamo a fost învinsă de Vive Kielce, scor 29-34, în ultima rundă a grupei B din Liga Campionilor la handbal masculin. Campioana României părăsește competiția.

Campioana României și-a încheiat parcursul în Ligă cu o înfrângere la Kielce, dar lăsând per total o impresie bună într-o grupă extrem de dificilă.

Dinamo, eliminată din Liga Campionilor

Pentru Dinamo, cercul Ligii Campionilor, sezonul 2021-2022, s-a încheiat azi, în Polonia, contra lui Vive, echipă pe care o întâlnise în septembrie trecut în prima etapă. Și o învinsese, provocând instantaneu un val de uimire. 

Finalul de campanie nu a mai avut lauri de izbândă, însă campioana României a plecat cu capul sus de la Kielce și, mai ales, cu speranțe solide pentru viitor. 

Meciul nu mai avea importanță decât pentru gazde, implicate în lupta pentru cele două locuri care duc direct în "sferturi", de aceea au și început tare, având 4-0 deja în minutul 5.

Jucătorii lui Xavi Pascual au avut un start adormit, apăsat și de prima ratare a unei aruncări de la 7 metri, din partea lui Negru, în minutul 4. Aveau să fie, până la final, patru asemenea greșeli, venite apoi și din brațul lui Pascual ori Ghionea. Deși socotelile reale nu se fac așa, cu acele patru goluri marcate, partida s-ar fi terminat cu doar o lungime în spatele gazdelor. 

Oricum, prima repriză a curs dezastruos pentru Dinamo, care a găsit rareori cheia pentru a descuia poarta apărată de un Wolff în zi mare. De la 4-12 au venit la 7-12, însă polonezii s-au distanțat din nou. Până la urmă, s-a mers la vestiare cu 20-13 pe tabelă pentru Kielce și o criză de nervi a antrenorului ei, Talant Dujshebaev, care a cheltuit un timeout în ultimele secunde pentru a se descărca.

Repriză înviorată

În partea a doua, lucrurile au început să se lege mai bine pentru Dinamo. Câteva reușite personale ale lui Gurbindo, mult mai prezent în joc în repriza secundă, dar și pase inspirate date pivotului Shebib, pe care acesta le-a valorificat spectaculos, au dus-o pe campioana României de la 21-13 la doar două goluri în spatele adversarei, 22-24 în minutul 43. 

Chiar dacă diferența de scor a variat, alb-roșiii nu au mai fost lăsați în urmă ca în prima jumătate a meciului. Pe final, Nantes și-a regăsit forța șutului, însă când era prea târziu. O ultimă ratare, nemeritată pentru prolificul Shebib, a pecetluit definitiv lucrurile. 34-29 pentru Vive Kielce, care a urcat pe primul loc în clasamentul Grupei B. 

Poate doar până mâine, când joacă rivalele la calificarea directă în "sferturi", PSG și Barcelona. Dinamo vine acasă și abia așteaptă ediția viitoare. 

KIELCE 34 (20): Moryto 8, Karalek 6, Vujovic 5, Kulesh 5, Nahi 4, Karacici 3, A. Dujshebaev 2, Sicko 1. 
Antrenor: Talant Dujshebaev 
DINAMO 29 (13): Shebib 7, Gurbindo 4, Pascual 4, Nantes 4, Racoțea 2, Humet 2, Militaru 2, Ghionea 1, Dissinger 1, Gavriloaia 1, Bizău 1. 
Antrenor: Xavier Pascual

Clasamentul grupei B din Liga Campionilor

Dinamo părăsește Liga Campionilor cu capul sus! Repriză secundă excelentă cu Vive Kielce
FOTO: Flahscore.ro

Vive Kielce - Dinamo 34-29, desfășurarea meciului:

Dinamo este învinsă, scor 29-34, și părăsește Liga Campionilor!
min. 55: Militaru vede cartonașul roșu. 31-26
min. 50: Încă o aruncare de la 7 metri irosită de Dinamo, de data asta prin Alex Pascual. 28-25
min. 46: Shebib e scăpat din marcaj și înscrie de pe pivot. 27-23
min. 44: Apărarea lui Dinamo continuă să recupereze mingi și să declanșeze contraatacuri. 24-22
min. 41: Gurbindo alege o variantă ciudată pentru finalizarea contraatacului, o aruncare de la peste 9 metri. 24-20
min. 35: Început bun de repriză pentru Dinamo. Defensiva lui Xavi Pascual este mult mai compactă. Gurbindo își păcălește doi adversari și aruncă din poziție centrală. 21-16
A început repriza secundă! 

min. 30: Alex Pascual recuperează o minge în propria jumătate și marchează. Talant Dujshebaev, antrenorul lui Kielce, are o criză de nervi. Cere time-out și își ceartă elevii. 20-13
min. 19: Al doilea contraatac fructificat de campionii României, prin Alex Pascual. 12-6
min. 16: Vali Ghionea aruncă pe lângă poartă de la 7 metri. 11-4
min. 15: Xavi Pascual cere time-out și își ceartă serios elevii! 10-3
min. 9: Alex Pascual e mai sigur decât Negru și punctează de la 7 metri. Militaru înscrise pe contraatac. 5-3
min. 4: Negru ratează o aruncare de la 7 metri. 3-0

A început partida!

Citește mai multe știri din sport:

Simona Halep, învinsă de Aryna Sabalenka: „E greu să joci împotriva ei fără încălzire”

U-BT Cluj Napoca, înfrângere cu Unicaja Malaga » Calificarea în „sferturile” Champions League mai așteaptă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
ceaiuri
ceaiuri  •  10 Martie 2022, 17:39

noul format a facut sa creasca si mai mult valoarea echipelor din cele 2 grupe,Dinamo se poate considera o echipa norocoasa ca a putut sa participe,echipe puternice ce provin din tari care participa intodeauna la principalele turnee,C.E,C.M.(pe noi ne inving si cei din..Kosovo)deci aceasta participare e un castig,lotul e cum e,fara jucatori cu "nume",dar care au facut meciuri bune,antrenorul in acest caz are un rol minimal,dar o mai buna dinamica a jocului, si o viteza mai mare de pasare ..le poate cere jucatorilor..si f mult de lucru in aparare,am vazut ultimile 15 min ,polonezii creaza faze cu precizia unui chirurg...,interii depasire si tras la poarta si toate din pozitii clare...deci e greu sa invingi asa echipe...numai daca prinzi o zi norocoasa

cherry1337
cherry1337  •  10 Martie 2022, 15:20
Postat de gago747 pe 10 Martie 2022, 10:28

Ideea era că NU trebuia să bată Kielce și Veszprem, ci pe Zaporojie și Porto, eventual Flensburg, cu care erau în concurență directă.

Și nu a bătut pe Porto?

gago747
gago747  •  10 Martie 2022, 10:28
Postat de cherry1337 pe 09 Martie 2022, 22:14

"Spaniolul ăsta" mănâncă handbal pe pâine și dă clasă la toți antrenorii români adunați de are atâtea reușite cu o echipă dintr-o țară care nu iubește handbalul (Spania)! Ca să ai aibă rezultate trebuie să aibă și jucători, dar și timp să își impună stilul de joc! Pe lângă asta, că Dinamo a bătut VESZPREM și Kielce, două echipe care sunt favorite la Final Four, nu ți se pare o reușită că echipă și antrenor? Rămâi la fotbal, că n-ai o treabă cu handbalul. A da, și Dinamo a primit wildcard doar datorită lui Pascual.

Ideea era că NU trebuia să bată Kielce și Veszprem, ci pe Zaporojie și Porto, eventual Flensburg, cu care erau în concurență directă.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează