SPORTURI  »  HOCHEI  »  SPECIAL

37 de ani de carieră în 7 imagini » O incursiune în viaţa celui mai longeviv hocheist român

2012. Ultima dezechipare ca hocheist de performanță. +6   FOTO
2012. Ultima dezechipare ca hocheist de performanță.

Articol de - Publicat marti, 27 martie 2012 00:00 / Actualizat marti, 27 martie 2012 12:17

Retras vineri din activitate, la Dunărea Galaţi - Steaua (6-5), cel mai longeviv hocheist român, Nuţu Andrei (44 ani), a fost avansat ieri la gradul de agent-şef principal. Chiar de ziua lui!

Atacantul Nuţu Andrei a intrat în istoria hocheiului românesc prin cele 24 de sezoane consecutive în primul eşalon. A jucat aproape 2.000 de meciuri, pentru Dunărea Galaţi, Steaua şi Dinamo. Deţine şi un record greu de egalat: a participat la 15 turnee finale de Mondiale (juniori, tineret, seniori).

Campionul Nuţu Andrei trăieşte un vis frumos. Vineri seară s-a retras din hochei aşa cum şi-a dorit, cu fruntea sus, cu o victorie (6-5) şi cu gol marcat împotriva Stelei, echipă la care a cunoscut marea consacrare. Ar fi meritat mai mult decît 150 de spectatori în tribune.
Iar ieri, chiar în ziua în care a împlinit 44 de ani, fostul internaţional de la Dunărea Galaţi a primit o veste bună pe plan profesional. "Sînt extrem de fericit. Am fost avansat la gradul de agent-şef principal. Cel mai înalt grad pentru subofiţeri. Mi se întîmplă lucruri frumoase în viaţă!", s-a confesat, bucuros, fostul sportiv, poliţist la înmatriculări auto Galaţi.

"Colegii vor să mă convingă să revin. Gata, nu se mai poate!"
Nuţu nu şi-a părăsit însă definitiv colegii de la Dunărea Galaţi. "Duminică am fost alături de ei la meciul trei, de la Bucureşti, cîştigat de Steaua cu 7-2. Mi-au adus şi echipamentul, încercînd din nou să mă convingă să mai joc. Dar nu se mai pune problema, gata! Le ţin pumnii strînşi să cîştige medaliile de bronz, dar e greu! Steaua conduce cu 2-1", a explicat fostul, de acum, hocheist.

ALŢII DESPRE NUŢU ANDREI:

"De mic copil a avut îndemînare, inteligenţă şi viteză. A fost unul dintre cei mai valoroşi atacanţi români din ultimii 20 de ani. Mă bucur că nu m-a uitat şi m-a invitat la retragerea lui" (Şerban Radu, primul antrenor al lui Nuţu Andrei)

"Fără Nuţu ne este greu. Superhocheist, a apus cu steagul sus. Am jucat 24 de ani împreună, ne ştiam cu ochii închişi. Mi-aş dori şi eu o retragere frumoasă ca a lui, cu victorie şi gol" (Cătălin Geru, hocheist Dunărea Galaţi)

"M-au trecut fiorii la festivitatea de retragere a lui Nuţu, alături de care am obţinut mari performanţe la Steaua. Un tip distractiv în afara patinoarului, dar care îşi dădea viaţa pe gheaţă" (Ioan Timaru, hocheist Steaua)

"Nuţu a fost un mare talent. Unul dintre hocheiştii exponenţiali de după '90. Foarte tehnic în regim de viteză. Un atacant complet. Corespondentul său din fotbal? Ca stil de joc, Dănuţ Lupu" (Eduard Pană, fost secretar general FRHG)

"Parcă mi se pune un ghimpe în inimă cînd se retrage cîte un fost elev de-ai mei. Mi-aş fi dorit ca Nuţu să se fi retras de la Steaua, dar asta e viaţa. Puţini se dăruiau ca el pe gheaţă!" (Ioan Ioniţă, fost selecţioner România)

"Am fost 10 ani împreună în aceeaşi linie cu Nuţu la Steaua şi la «naţională». Un sportiv şi un om deosebit, nu întîmplător a jucat pînă la 44 de ani" (Marius Gliga, secretar general FRHG)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
andreianamaria
andreianamaria  •  27 Martie 2012, 08:53

Ce poate fi mai frumos decat o retragere cu capul sus, cu un gol marcat, meci castigat si familia alaturi de tine in tribuna! te iubim tati!

latzio80
latzio80  •  27 Martie 2012, 08:03

Multumim Nutule! Dunarea resimte absenta ta!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează