SPORTURI  »  HOCHEI  »  SCANDAL

Președintele FR Hochei, prima reacție în scandalul intonării imnului Ținutului Secuiesc: „Vor să ne destabilizeze” » Cine a refuzat să cânte + ce pedepse riscă vinovații

Jucătorii României au intonat imnul Ținutului Secuiesc
Jucătorii României au intonat imnul Ținutului Secuiesc

Articol de - Publicat marti, 10 mai 2022 12:05 / Actualizat marti, 10 mai 2022 13:06

Alexandru Hălăucă, președintele Federației Române de Hochei, a comentat evenimentele de la meciul dintre România și Ungaria, de la Campionatul Mondial.

Contactat de GSP.ro, Alexandru Hălăucă s-a declarat stupefiat de cele întâmplate la meciul de hochei și a anunțat că joi, în Biroul Federal, vor fi analizate evenimentele, se vor urmări mai multe înregistrări și se vor asculta declarațiile celor implicați.

Potrivit regulamentelor, jucătorii României care au intonat „imnul Ținutului Secuiesc" riscă să fie suspendați minimum 1 an de la echipa națională, dar ar putea fi suspendați și la echipele de club, în funcție de gradul de implicare.

Vicepremierul Sorin Grindeanu, după evenimentele revoltătoare de la România - Ungaria: „Este o lipsă nerușinată de respect față de România! Respect celor trei jucători ROMÂNI care nu au participat la această mascaradă!”
CAMPIONATUL MONDIAL
Vicepremierul Sorin Grindeanu, după evenimentele revoltătoare de la România - Ungaria: „Este o lipsă nerușinată de respect față de România! Respect celor trei jucători ROMÂNI care nu au participat la această mascaradă!”

Președintele Federației de Hochei acuză: „Din Ținutul Secuiesc se încearcă destabilizarea echipei naționale”

„Eu nu am fost acolo, dar am urmărit meciurile și știu ce s-a întâmplat. Am convocat de urgență Biroul Federal, pentru joi, și urmează să luăm măsuri. Nu trebuia să se întâmple așa ceva!

Jucătorii trebuiau să iasă de pe gheață când a început să se cânte imnul secuiesc. Inițial, la stația de amplificare s-a pus imnul Ungariei și s-a ridicat drapelul Ungariei. Așa se procedează, se cântă imnul echipei câștigătoare. Nu știu dacă jucătorii au cântat și imnul Ungariei, dar știu că mulți au rămas pe gheață și au cântat imnul Ținutului Secuiesc.

Nu e o noutate, s-a mai întâmplat acest lucru și pe vremea când era președintele Federației domnul Barna (n.r. - Tanczos Barna, în prezent ministru al mediului, propus de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, UDMR. Acesta a fost prezent în tribună, la meciul cu Ungaria). 

Președintele FR Hochei, prima reacție în scandalul intonării imnului Ținutului Secuiesc: „Vor să ne destabilizeze” » Cine a refuzat să cânte + ce pedepse riscă vinovații
Alexandru Hălăucă

Trei  jucători, Bedilă, Gliga și Mircea Constantin s-au dus direct la vestiar. Unii, precum Trancă, Toke și alții de alte etnii, au rămas pe gheață, în partea opusă galeriei Ungariei. 

Biroul Federal va lua măsurile care se impun, Cazul va ajunge și la Comisia de Disciplină a Federației. În Biroul Federal sunt 13 membri, dintre care doar unul este de etnie maghiară, Laszlo Laszlo Hodoș, de la SC Miercurea Ciuc”, a spus Alexandru Hălăucă pentru GSP.ro.

Președintele a continuat și acuză că se încearcă destabilizarea naționalei, în vederea alegerilor pentru șefia Federației.

„În 2014, când am preluat funcția de președinte, echipa națională era complet destrămată. Timp de 2-3 ani m-am rugat de jucătorii maghiari și români să vină la echipa națională. Pur și simplu refuzau. M-am chinuit să-i facă să vină și să refacem naționala. 

Dar acum, din partea celor din așa-zisul Ținut Secuiesc se încearcă destabilizarea echipei naționale. În august vom avea alegeri și probabil că vor să pună pe cineva din acea zonă”, a mai spus președintele Federației de Hochei.

Din informațiile Gazetei Sporturilor, reprezentații hocheiului din Ținutul Secuiesc vor să-l aducă la șefia FR Hochei pe Marius Gliga, fost internațional. Acesta a fost secretar general în Federației în timpul mandatului lui Barna (2008-2013), iar în prezent este angajat în Federația de Hochei din Ungaria.

VIDEO Jucătorii României au intonat imnul Ținutului Secuiesc

Citește și: 

Prima reacție a ministrului Mediului, surprins în galeria Ungariei la meciul cu România: „Am susținut jucătorii din Miercurea-Ciuc, Gheorgheni și Brașov”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (75)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  11 Mai 2022, 10:47

Acuma am înțeles de ce atâta fals patriotism, în August sant alegeri la F.de hochei,tu ca președinte spui ca nici nu ai fost acolo la CM ,dar comentezi ca vrea sa te schimbe . !? Alta problema 13 angajați la biroul federal din care 1( unul) maghiar ,pai tot ce avem în hochei 99% este de origine din ținuturile maghiare , ce conduceți voi patrioti romani și dacă suspendați sportivii va pierdeți obiectul muncii și cum justificați scaunele călduțe de care țineți!? Nici nu va interesează de fapt rezultatele și veniți cu fumigene din astea ca vrea sa va destabileze ,pai eu sant primul care as susține sa fiți dați voi conducerea toți afara !?

controlor
controlor  •  10 Mai 2022, 19:23

Ce este ilegal sí antisportiv intr-un cantec regional.Ce aveti cu cantecul Secuilor.De zeci de ani se canta sí ín biserici,la intalniri culturale si sportive si peste tot .Nu este nici imnul Ungariei,nu este IMPOTRIVA romanilor...este doar al localnicilor secui,cum au cantece toate regiunile istorice a tarii.

controlor
controlor  •  10 Mai 2022, 19:14
Postat de observator_federal pe 10 Mai 2022, 16:24

Iegzact. Joi se joacă Universitatea Craiova - Sepsi... Sper că se va cânta la unison doar "Doamne ocrotește-i pe români!".

Se va canta sí Imnul Secuiesc

Vezi toate comentariile (75)
Comentează