SPORTURI  »  HOCHEI  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Vicepremierul Sorin Grindeanu, după evenimentele revoltătoare de la România - Ungaria: „Este o lipsă nerușinată de respect față de România! Respect celor trei jucători ROMÂNI care nu au participat la această mascaradă!”

Vicepremierul Sorin Grindeanu, după evenimentele revoltătoare de la România - Ungaria: „Este o lipsă nerușinată de respect față de România! Respect celor trei jucători ROMÂNI care nu au participat la această mascaradă!”
Vicepremierul Sorin Grindeanu, după evenimentele revoltătoare de la România - Ungaria: „Este o lipsă nerușinată de respect față de România! Respect celor trei jucători ROMÂNI care nu au participat la această mascaradă!”

Articol de GSP - Publicat luni, 09 mai 2022 17:14 / Actualizat luni, 09 mai 2022 20:58

Sorin Grindeanu, vicepremierul României, a comentat evenimentele care au avut loc la meciul de hochei dintre România și Ungaria.

Naționala masculină a României, alcătuită în mare parte din hocheiști români de etnie maghiară, a evoluat în această săptămână la Campionatul Mondial, în Slovenia, iar la ultimul meci, ieri, cu Ungaria, a avut loc un moment scandalos: sportivii s-au aliniat la finalul meciului și au cântat împreună "imnul Ținutului Secuiesc".

România a retrogradat din Divizia I mondială (al doilea eșalon ca valoare), grupa A, după ce a pierdut toate meciurile de la Campionatul Mondial de hochei din Slovenia (1-9 cu țara gazdă, 1-4 cu Coreea de Sud, 4-5 cu Lituania și 2-4 cu Ungaria). 

Moment SCANDALOS: naționala României a cântat imnul așa-numitului Ținut Secuiesc, la meciul cu Ungaria » 3 tricolori au refuzat să se alăture + Ministrul Mediului din România, acuzat că a stat în galeria Ungariei!
CAMPIONATUL MONDIAL
Moment SCANDALOS: naționala României a cântat imnul așa-numitului Ținut Secuiesc, la meciul cu Ungaria » 3 tricolori au refuzat să se alăture + Ministrul Mediului din România, acuzat că a stat în galeria Ungariei!

„Ca timișorean înțeleg perfect ce înseamnă să trăiești într-o comunitate multiculturală și multietnică, în care toată lumea este respectată. Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc. 

Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor. Și sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite. Cer Federației Române de Hochei, Ministerului Sportului și tuturor celorlalți factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni după acest gest incalificabil. 

Cine nu respectă România nu are ce căuta în roșu, galben și albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul!

PS: Respect celor trei jucători ROMÂNI care s-au dat la o parte și nu au participat la această mascaradă!”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Tanczos Barna: „Am susținut jucătorii din Miercurea-Ciuc, Gheorgheni și Brașov”

Tanczos Barna, fost președinte al Federației Române de Hochei pe Gheață, actual ministru al Mediului, a reacționat, pentru GSP.ro, după ce a fost surprins alături de suporterii maghiari la meciul cu România, însă n-a dorit să explice prezența sa în mijlocul suporterilor adversarei României.

GSP.ro a luat legătura cu acesta. Aflat în ședință de guvern, Tanczos Barna a acceptat să răspundă pentru Gazeta Sporturilor prin mai multe mesaje scrise. Întrebat dacă a stat în mijlocul fanilor maghiari, Barna s-a mulțumit să declare că „Am fost la campionatul mondial de hochei ca să susțin jucătorii din Miercurea-Ciuc, Gheorgheni și Brașov, care au făcut tot posibilul ca să țină naționala României în Divizia I, grupa A. 

Am participat alături de sute de suporteri din Harghita, Covasna și Brașov care ar fi vrut să asiste la o performanță istorică. Din păcate nu a fost să fie. Pe mulți dintre jucători îi cunosc, îmi sunt prieteni. Știu că și-au dorit un singur lucru: ca România să rămână în această grupă valorică”. 

Ziarul a insistat și a întrebat dacă zona în care stătea era galeria maghiară sau dacă era înconjurat de fanii sosiți din Harghita, Covasna și Brașov. „Toți suporterii au stat în această parte a patinoarului. Inclusiv suporterii români. La câțiva metri de mine stătea o familie din Iași, toată familia îmbrăcată în tricoul echipei naționale”, a spus Barna.

VIDEO Rezumatul meciului România – Ungaria

Citește și alte știri din sportul românesc:

Costi Prună, analiză la rece, după eliminarea lui CSM București din Liga Campionilor: Cine își merită fiecare cent din contract la CSM București?

INTERVIU Aventurile primului român care a înconjurat singur globul cu un velier: „Ajunsese pe un val așa mare că mă uitam la Ocean ca de pe balcon”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (67)
observator_federal
observator_federal  •  10 Mai 2022, 15:15

Secuii dintotdeauna (sau de la cine știe ce lecții de la începuturi ale istoriei lor) s-au vrut foarte independenți de toată lumea... Că imnul lor se referă un prinț hun(?? ) Csaba, sau că în 1877 au creat batalioane care voiau să ajute pe "fratele mai mare turc", sau că la Șumuleu Ciuc omagiază împreună cu "ungurii din toată lumea" lupta eroică a secuilor catolici contra ungurilor reformați, sunt tot atâtea exagerări de operetă ale micii populații colonizată în trecătorile Carpaților orientali... Tari în hochei - dacă nu aveau atâta zăpadă, probabil se luptau cu Pakistanul la hochei pe iarbă...

248133550029965
Cocoroco Durduliuc  •  10 Mai 2022, 15:08

Pai ce vreti sa faca Tanczos Barna, maghiar inrait? *** Poate da de prosti si de fricosi! Credeti ca un *** ca el, la o adica, tine cu adevarat la statalitate? El si altii ca el (cuibariti in Haghita) fac jocul Ungariei, ca intotdeauna. Barna profita din plin de incultura poporului. Oamenii, saracii, au fost si sunt amagiti de sute de ani de de ,,bunavointa” maghiarilor. Cine are curajul sa le deschida capetele ametite? Se stie ca nu citesc o carte despre istoria tinutului din zona, in care traiesc! Vai și-amar de poporul ăsta îndobitocit, care nu știe unde-i stânga și unde-i dreapta!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2527900257333154
Laurentiu Plaino  •  10 Mai 2022, 13:17

Domnul Grindeanu se revolta iar PSD face alianta cu UDMR la guvernare.Tineti-o tot asa cu bataia de joc si dispretul fata de aceasta tara!

Vezi toate comentariile (67)
Comentează