SPORTURI  »  HOCHEI  »  CUPA ROMÂNIEI

CSM Corona Braşov a câștigat Cupa României la hochei pe gheață

Jucătorii brașoveni și trofeul FOTO Corona Brașov
Jucătorii brașoveni și trofeul FOTO Corona Brașov

Articol de - Publicat duminica, 28 ianuarie 2024 22:16 / Actualizat luni, 29 ianuarie 2024 15:27

CSM Corona Braşov s-a impus în Cupa României la hochei pe gheaţă, după ce a învins-o, duminică, pe ACSH Gheorgheni cu 5-3 (1-1, 1-0, 3-2).

CSM Corona a câștigat Cupa României pe gheața celor de la ACSH Gheorgheni. În finala de duminică seară, trupa canadianului Dave MacQueen s-a impus în fața gazdelor de la ACSH, scor 5-3 (1-1, 1-0, 3-2). 

Cornet a deschis scorul în minutul 8, dar harghitenii au egalat până la prima pauză prin Sandor-Szekely. B. Gajdo a dus-o din nou pe Corona în faţă în startul reprizei secunde, 1-2 fiind scorul la pauza a doua. 

Repriza a treia a început cu golul de 2-2, semnat de Bodo. „Lupii” au trecut din nou la conducere după reuşita semnată de Valchar, dar nu a fost golul decisiv, pentru că Sarpatky a făcut 3-3. Finalul a fost al brașovenilor, Valchar marcând de două ori în superioritate numerică.

CSM Corona Braşov a câștigat Cupa României la hochei pe gheață

Pentru echipa gazdă au înscris Christopher Bodo, Tamas Sarpatki şi Otto Sandor-Szekely. Corona a câştigat trofeul pentru a patra oară, după ediţiile din 2013, 2015 şi 2021.

Dublă în Luxemburg » David Popovici s-a impus și în proba de 100 m liber la concursul „Euro Meet”
ÎNOT
Dublă în Luxemburg » David Popovici s-a impus și în proba de 100 m liber la concursul „Euro Meet”

Steaua București s-a ales cu medaliile de bronz, învingând-o în finala mică pe Fenestela 68 Covasna, după prelungiri, scor 5-4 (2-1, 1-1, 1-2, 1-0). Pauliny, R. Timaru, A. Filip și Martynov (2), respectiv T. Ilyes (2), Z. Szabo și Molnar și-au trecut numele pe lista marcatorilor. 

În semifinale, Corona a trecut fără probleme de Steaua, scor 7-1 (2-1, 5-0, 0-0), cu goluri marcate de Valchar, Cornet, VanWormer, Schaber (2), R. Vasile și Piche, în timp ce formația din Gheorghieni a învins-o pe Fenestela 68 cu 6-0 (1-0, 2-0, 3-0). 

Au fost meciuri frumoase pe gheața patinoarului din Gheorghieni și chiar dacă favoritele s-au impus clar în semifinale, nivelul a fost unul ridicat chiar și în aceste jocuri. Apoi, ambele finale au avut doza lor de dramatism, iar la final a fost a patra Cupă a României pentru Corona, după cele din 2012, 2015 și 2021.

„Un bun spectacol sportiv”

„A fost un eveniment frumos, un bun spectacol sportiv pentru cei care au fost în tribune sau au urmărit meciurile online. În semifinale, echipele cu buget mai mare și cu lot mai valoros au avut câștig de cauză și chiar dacă au făcut-o la o diferență confortabilă, nivelul disputelor a fost unul bun. 

Acceptăm această situație, însă muncim mai mult să ajungem la un nivel ridicat și cu celelalte echipe. Sunt mulțumit de cum a arătat evenimentul de la Gheorghieni, în urma căruia a fost acordat primul trofeu al anului în hocheiul românesc”, a transmis președintele FRHG, Nagy Attila.

Grupă separată pentru echipele din Erste Liga

Ediția din acest sezon a Cupei României s-a disputat după un sistem aparte, dintr-o grupă făcând parte echipele care participă și în Erste Liga (Brașov, Miercurea Ciuc și Gheorghieni), iar din cealaltă restul de cinci formații din Campionatul Național (Galați, Steaua, Covasna, Sapientia U23 și Sportul Studențesc). 

În prima grupă au contat meciuri din Erste Liga, pentru ca jucătorii celor trei formații, mulți dintre ei componenți și ai echipei naționale, să nu fie suprasolicitați, sezonul fiind oricum unul foarte încărcat pentru ei. 

Trebuie să respectăm și jucătorii, iar decizia a fost luată de comun acord cu cluburile. Era destul de dificil să îi încărcăm pe cei în cauză cu și mai multe partide”, a mai spus Nagy Attila. În urma jocurilor din cele două grupe, disputate în perioada septembrie-decembrie, în semifinale s-au calificat Corona și Gheorghieni din prima grupă, respectiv Steaua și Fenestela 68 din cealaltă.

Citește și: 

Franța e noua campioană europeană la handbal masculin! Final perfect de carieră pentru legendarul Nikola Karabatic
Euro 2024
Franța e noua campioană europeană la handbal masculin! Final perfect de carieră pentru legendarul Nikola Karabatic
Cum a răspuns Daniil Medvedev la întrebarea: „E Jannik Sinner cel mai bun jucător din lume acum sau rămâne Novak Djokovic?”
AUSTRALIAN OPEN 2024
Cum a răspuns Daniil Medvedev la întrebarea: „E Jannik Sinner cel mai bun jucător din lume acum sau rămâne Novak Djokovic?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează