SPORTURI  »  HOCHEI  »  SCANDAL

Ministrul Sportului, Eduard Novak, nu vede nimic în neregulă în scandalul imnului: „Acest cântec nu este împotriva României. E despre lipsa de respect”

Articol de GSP - Publicat marti, 10 mai 2022 15:54 / Actualizat marti, 10 mai 2022 16:18

Eduard Novak, ministrul Sportului, a reacționat în premieră după scandalul iscat la meciul de hochei dintre Ungaria și România.

Într-un mesaj postat în română și maghiară, așa cum sunt toate mesajele de pe contul de Facebook, Eduard Novak susține că jucătorii României nu au cântat imnul Ținutului Secuiesc.

În plus, Novak, el însuși reprezentant al minorității maghiare și membru UDMR, nu a condamnat evenimentele de la finalul meciului, așa cum a făcut-o președintele Federației Române de Hochei, explicând că, din punctul său de vedere, nu a fost un gest împotriva României și consideră scandalul drept „o lipsă de respect”.

Altă perspectivă despre imnul cântat la hochei » Jurnalist TVR: „O exagerare! Jucătorii n-au fredonat imnul, ci doar au asistat la momentul galeriei
REACȚIE
Altă perspectivă despre imnul cântat la hochei » Jurnalist TVR: „O exagerare! Jucătorii n-au fredonat imnul, ci doar au asistat la momentul galeriei"

Ministrul Eduard Novak, prima reacție după scandalul de la meciul de hochei dintre Ungaria și România

„Aș vrea să încep prin a felicita sincer jucătorii echipei naționale pentru performanța de a ajunge la Campionatul Mondial.  Un lucru trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea: hocheiștii din echipa naționala nu au cântat Imnul Ținutului Secuiesc în locul Imnului României la Campionatul Mondial de Hochei de la Ljubljana.

Regulamentul scrie foarte clar, la asemenea campionate se cântă imnul statului a cărui echipă a câștigat un meci și nu este ca la fotbal unde, la începutul meciului, se ascultă imnul fiecărui stat, reprezentat de echipele naționale care joacă. După cum bine știm, din păcate, naționala României a pierdut meciul, astfel că, oficial, nu s-a cântat Imnul României, conform regulamentului.

În altă ordine de idei: după meci, galeria a început să cânte Imnul Ținutului Secuiesc, urmând ca jucătorii de etnie maghiară să i se alăture. Acest cântec nu este împotriva României sau a comunității majoritare, ci reprezintă o valoare locală a acelor sportivi, a minorității maghiare din care ei fac parte.  Acest scandal nu este despre Imnul Secuiesc, ci despre lipsa de respect”, a scris Novak pe Facebook.

VIDEO Imagini de la finalul meciului de hochei dintre Ungaria și România

Citește și: 

Nu e prima oară! Imagine descoperită după 11 ani: România, cu Tanczos Barna în poza de grup, a sărbătorit cu steagul secuiesc promovarea după CM Hochei

Președintele FR Hochei, prima reacție în scandalul intonării imnului Ținutului Secuiesc: „Vor să ne destabilizeze” » Cine a refuzat să cânte + ce pedepse riscă vinovații

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (32)
leu.mr
leu.mr  •  11 Mai 2022, 17:28

Individul asta uita un amanunt - hocheistii erau imbracati in echipamentul NATIONALEI ROMANIEI !!! Daca aveau chef sa cinte trebuiau sa stea in chiloti !!!

1198649370199221
Dumitru Florin  •  10 Mai 2022, 23:38

Lipsa de respect este faptul ca ESTI Ministrul Sportului! Nu ai ce cauta in fruntea respectivului minister a carei menire este aceea de a reprezenta ROMANIA! Lipsa de respect este faptul ca toate comunicarile le faci SI in limba maghiara! De ce nu o faci si in germana, si in italiana, si in turca etc, pentru ca in Romania traiesc si altfel de etnici, nu doar unguri! Primul-ministru ar trebui sa-i revoce mandatul ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Steaua_inseamna_CSA
Steaua_inseamna_CSA  •  10 Mai 2022, 22:11

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează