SPORTURI  »  HOCHEI  »  CAMPIONATUL NAȚIONAL

Reacție aspră în disputa de la hochei: „Dictatorial! De ce nu decidem direct cine ia aurul, argintul și bronzul?”

Cei de la Gheorgheni nu au primit bine decizia FRHG // foto: Facebook @ Gyergyói Hoki Klub
Cei de la Gheorgheni nu au primit bine decizia FRHG // foto: Facebook @ Gyergyói Hoki Klub

Articol de - Publicat vineri, 07 aprilie 2023 10:43 / Actualizat vineri, 07 aprilie 2023 11:12

Managerul lui GYHK Gheorgheni, una dintre echipele care s-au trezit direct în finala mică în loc de semifinale ale campionatului de hochei, reacționează pentru GSP.ro: „E împotriva sportului”.

GSP.ro a scris, vineri dimineață, că în seara zilei de joi, 6 aprilie 2023, cele patru cluburi care urmau să joace semifinalele campionatului național au fost notificate că nu se mai joacă semifinalele.

Ci direct finala mare, Brașov - Steaua, și finala mică, Gheorgheni - Miercurea Ciuc.

Contactați de GSP.ro, oficialii federației au afirmat că timpul scurt până la plecarea la Campionatele Mondiale din Nottingham plus „desconsiderarea” campionatului de către cei care joacă în Erste Liga, campionatul comun româno-maghiar, au dus la această decizie.

Ministrul Sportului îi dă lecții lui Talpan, în scandalul FCSB în Ghencea: „La Arcul de Triumf suntem pe plus! Să-și schimbe atitudinea”
CSA STEAUA
Ministrul Sportului îi dă lecții lui Talpan, în scandalul FCSB în Ghencea: „La Arcul de Triumf suntem pe plus! Să-și schimbe atitudinea”

Reacție dură dinspre Gheorgheni: „De ce nu decidem direct cine ia aurul, argintul și bronzul?!”

Gazeta l-a sunat pe managerul celor de la GYHK Gheorgheni, Szilárd Bereczky, pentru o reacție. Ce spune acesta?

„Este inacceptabil. Inexplicabil. Un regulament dictatorial făcut de indivizi din federație care nu ar trebui acceptat nici măcar de echipele care joacă finala mare. Este împotriva sportului”, a început Bereczky.

El menționează că „Sunt 2-3-4 inși care au decis cine să joace finala din România. De ce nu decidem direct cine ia aurul, argintul și bronzul?!

Reacție aspră în disputa de la hochei: „Dictatorial! De ce nu decidem direct cine ia aurul, argintul și bronzul?”
Szilárd Bereczky // foto: media.szekelyhon.ro

Szilárd Bereczky: „E împotriva sportului în sine”

GSP.ro l-a întrebat pe Bereczky dacă recunoaște această decizie, având în vedere că este manager la un club care s-a prezentat la alegerile FRHG organizate chiar ieri, denumite „paralele” de către conducerea federației care a luat decizia schimbării calendarului competițional.

„Sigur, nu vom accepta aceasta scrisoare. Le-am scris și lor, am scris și la minister. Există și dosar la Judecătorie. Ei stau în federatie și zic că ei sunt federația”, susține Bereczky.

El menționează că proximitatea Campionatului Mondial nu trebuie să fie un motiv pentru schimbarea de calendar.

„Nu este un motiv. Și noi, și Miercurea Ciuc am trimis propuneri exacte. Și pentru semifinale, și pentru finală. Și ne încadraserăm în acel termen pe care îl stabilise federația. Am venit cu propuneri exacte, cu zi, cu tot. E împotriva sportului în sine”, a conchis acesta.

Citește și: 

Rollercoaster cu Irina Begu! I-a luat 10 game-uri la rând locului 3 mondial, dar a fost eliminată la Charleston

România U16 a ajuns de pe primul loc în semifinalele „Mini-Mondialului”!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
robert72
robert72  •  08 Aprilie 2023, 19:37

Din păcate este doar ultima "minune" făcută de o federație care are că votanți "cluburi " fără trecut, fără prezent și, probabil, fără viitor , care au votat conform existentei lor. In statutul frhg scrie că fiecare club trebuie să aibă "antrenor " care să aibă "anual cursuri de formare ". Sper ca cineva să ia la mâna toate"cluburile" și "asociațiile" care au votat în septembrie 2022. Sa vedem care au activitate sportivă, care au avut antrenor cu contract înregistrat la frhg și cursuri anuale, cu bilanțuri depuse etc. Sportul românesc este plin de situații bizare și nesportive. Iar schimbarea unui calendar in timpul competiției este doar cireașa de pe tort. Ar trebui ca votanții să aibă minim 29 de jucători legitimați. Mă întreb câte dintre cluburile, care au votat, au 20 de jucători legitimați.

Stars
Stars  •  08 Aprilie 2023, 13:07
Postat de forumer.47 pe 07 Aprilie 2023, 12:09

Managerul unei echipe care a pierdut cu Steaua cu rusinoasele si umilitoarele scoruri de 1-17 si 3-10, iar cu Brasov intr-un meci nu s-a prezentat (0-5) si in celalalt a luat 2-9. Si asta in PLAY-OFF. Si-au batut joc de competitie si acum se plang. Pai ce voia sa joace o echipa ce incaseaza 17 (SAPTESPREZECE) de la Steaua? Sa se uite la tv cum joaca Steaua si Brasovul finala pt campionat, iar daca tanjesc asa tare, la anu' sa nu-si mai bata joc de competitie si sa demonstreze ca sunt mai buni pe gheata. Simplu.

Esti penibil iar Steaua e o fantoma in hochei.....ti-o spune un fost stelist! La care tv sa se uite ca ultimul meci transmis a fost acum vreo 8 ani cand i-a corijat Dunarea Galati pe aceeasi fantoma a celei mai titrate echipe din hocheiul romanesc si a celei mai titrate echipe din istoria clubului Steaua.....esti un neavenit rupt de fenomen, ai vazut 2-3 meciuri pe piticania de arena din afara Bucurestiului si crezi ca ai cunoaste ceva despre acest fenomen.

Stars
Stars  •  08 Aprilie 2023, 13:03

O federatie de tot rasul, competitia degeaba, hocheiul romanesc e sub gheata celor catorva patinoare, noroc ca exista Liga Erste si da masura valoarii echipelor romanesti, Gheorghieni au demonstrat anul asta ca au fost cei mai buni. Niste penibili comenteaza pe aici in totala necunostinta de cauza.....au oferit prin decizie federala Brasovului si fantomei Steaua cate un loc in finala, unii stau cu limba scoasa ca vor puncta un titlu nemeritat iar ceilalti sunt mandri ca zic ei joaca o finala de campionat national dupa multi ani, cica ar fi o mare realizare......in acest timp cea mai buna echipa a fost repartizata in finala pt locul 3. O rusine absoluta, numai de neaveniti a avut jalnica federatie romana de hochei pe gheata......ce bine ar fi sa joace exclusiv in liga Erste echipele cele mai bune din Romania, si-ar dori si Galati acolo insa nu poate face fata cu niste autoritati locale dezinteresate de acest sport care si-ar dori patinoarul, cel mai mare la ora asta din Romania (construit in anii '70), transformat in sala polivalenta. Felicitari Gyergyo, ati demonstrat ca ati fost cei mai buni in acest an iar frhg v-a furat posibilitatea castigarii in premiera a primului titlu national, pt noi iubitorii de hochei sunteti campionii Romaniei!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează