SPORTURI  »  HOCHEI  »  CM

România a evitat retrogradarea în al treilea eșalon valoric al Campionatului Mondial de hochei pe gheață

Hocheiștii români după un gol FOTO Karl Denham/IIHF
Hocheiștii români după un gol FOTO Karl Denham/IIHF

Articol de - Publicat sambata, 06 mai 2023 20:26 / Actualizat sambata, 06 mai 2023 21:18

Naționala masculină de hochei pe gheață a României se menține în Divizia 1, Grupa A, după ce a ocupat penultimul loc la Nottingham, având un bilanț de o victorie și patru înfrângeri

Echipa României va evolua și în 2024 în al doilea eșalon valoric al Campionatului Mondial. Acest lucru a fost stabilit săptămâna aceasta la Nottingham, acolo unde s-au desfășurat partidele Diviziei 1, Grupa A.

Naționala tricoloră a pornit la drum cu o înfrângere în fața Italiei cu 2-6, dar a început să viseze frumos după victoria cu 3-2 în fața Lituaniei. „Acesta este unul dintre cele mai bune rezultate pe care le-am avut vreodată și se simte minunat", spunea Alpar Sallo, căpitanul României. „La început, obiectivul nostru a fost evident să rămânem în această grupă. Acum, mai avem trei meciuri și totul este posibil", a spus atunci și Balasz Peter.

Final pe muchie

Entuziasmul dat de această victoria s-a spulberat în următoarele partide, unde România a suferit câteva înfrângeri usturătoare. Coreea de Sud a trecut de echipa noastră cu 5-2, iar Marea Britanie cu 7-0.

Înainte de ultimul meci, cel cu Polonia, România avea nevoie de un punct ca să rămână în această grupă, dar rezultatul de pe gheață a fost de 6-2. În acest scenariu, Coreea de Sud trebuia să treacă de Lituania pentru ca ”tricolorii” să nu retrogradeze. Lucru care s-a întâmplat vineri seara, rezultatul dintre cele două formații fiind 2-1 în favoarea asiaticilor.

România, cu trei puncte, a ocupat penultima poziție, în timp ce Lituania, cu zero puncte, a fost pe șase și a retrogradat.  Italia și Coreea de Sud rămân și ele în această grupă. Marea Britanie și Polonia vor evolua la anul în Top Division.  

3 goluria înscris Balasz Peter, el fiind cel mai bun marcator al României la Nottingham

Rezultatele României la CM, Divizia I, grupa A

  • România-Italia 2-6 
  • România-Lituania 2-3 
  • România – Coreea de Sud 2-5
  • Marea Britanie – România 7-0 
  • Polonia – România 6-2 

Lotul României

  • Portari: Polc Patrik, Toke Zoltan Laszlo (CSM Corona Brașov); Beres Szilard (ACSH Fenestela 68).
  • Fundași: Bors Huba – Ferenc, Borysenko Pavlo (CSM Corona Brașov); Rasulov Timur, Creangă Florin Alexandru (CSA Steaua București); Sallo Alpar, Gecse Hugo (SC Miercurea Ciuc); Yemelianenko Yevhen (CSM Galați).
  • Atacanți: Gajdo Balazs, Kovacs Matyas (CSM Corona Brașov); Filip Andrei (CSA Steaua București); Farkas Tamas, Căsăneanu Eduard, Peter Balazs - Szabolcs, Fodor Csanad (SC Miercurea Ciuc); Lymanskyy Yevgeniy, Teamriuc Vladislav, Constantin Mircea – Cristian (CSM Galați); Molnar Zsombor, Molnar Zoltan (ACSH Fenestela 68).
  • Antrenori: Julius Penzes, Nelu Alexe,  Norbert Javorcik

Citește și:

Cine este adversara Soranei Cîrstea în finala de la Reus » Mama ei a câștigat patru turnee de Grand Slam

Soția antrenorului Dragan Kobiljski, mesaj sfâșietor după ce fiica i-a fost ucisă în atacul de la Belgrad

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează