SPORTURI  »  HOCHEI  »  CONFLICT

Scandal în sportul românesc » Federația acuză clubul că refuză meciurile din liga României pentru a juca în campionatul Ungariei: „Suntem consternați”

foto: facebook.com/HSCCsikszeredaOfficial
foto: facebook.com/HSCCsikszeredaOfficial

Articol de , - Publicat miercuri, 01 februarie 2023 10:28 / Actualizat miercuri, 01 februarie 2023 15:37

Federația Română de Hochei pe Gheață acuză echipa Miercurea Ciuc că s-a dat „lovită” în campionatul României, dar a fost aptă două zile mai târziu „în cel din Ungaria”.

„Federația Română de Hochei pe Gheață se declară consternată de atitudinea lipsită de fair play, respect și considerație a Sport Club Miercurea Ciuc”, așa începe comunicatul FRHG.

Decizia Tribunalului București, după ce DNA a cerut arestare preventivă de 30 de zile pentru Alex Pițurcă
AUDIERI
Decizia Tribunalului București, după ce DNA a cerut arestare preventivă de 30 de zile pentru Alex Pițurcă

Federația Română de Hochei pe Gheață: „Miercurea Ciuc evită meciurile din campionatul intern”

Ce s-a întâmplat?

  • Conform Federației, Miercurea Ciuc a anunțat cu o zi înaintea meciului cu CSM Corona Brașov din Campionatul Național de Seniori, programat pe 28 ianuarie, că nu poate juca din „motive de accidentări și viroze”.
  • La mai puțin de 24 de ore după ce ar fi trebuit să joace împotriva Coronei în campionatul României, SC Miercurea Ciuc a evoluat în Erste Liga cu FEHA19, competiție în care concurează 7 echipe din Ungaria și 3 din țara noastră. 
  • Federația a acordat la „masa verde” victoria Coronei Brașov, scor 5-0.

Astfel, Federația Română de Hochei pe Gheață acuză clubul din Miercurea Ciuc de „lipsă de fair play, respect și considerație”: 

Sport Club Miercurea Ciuc evită meciurile din campionatul intern (deși este finanțată din fonduri publice prin Ministerul Sportului), alegând în schimb să participe în Erste Liga. Federația Română de Hochei pe Gheață se declară dezamăgită și consternată de conduita afișată de Sport Club. Miercurea Ciuc, sperând că această atitudine este doar o alegere nefericită de moment și nu regula după care își prioritizează propria activitate și propriile obiective”.

FRHG explică și de ce a acordat victoria la „masa verde” celor de la Corona Brașov: „Conform regulamentului Campionatului Național de Seniori referitor la condițiile de reprogramare a unei partide oficiale, schimbarea datei, a orei și/sau a locului de desfășurare a acesteia poate fi realizată cu acordul Federației, în baza unei cereri bine motivate și însoțite de asemenea de acordul echipei partenere de joc, adresate Comisiei Centrale de Competiții cu cel puțin trei zile înainte de programarea inițială. 

Nerespectarea acestor prevederi atrage după sine pierderea jocului/forfait cu un scor de 5-0. Federația Română de Hochei pe Gheață a primit extrem de târziu, cu doar 24 de ore înaintea meciului programat la Brașov, solicitarea SC Miercurea Ciuc care invoca imposibilitatea participării din cauza unor «accidentări și viroze». 

Ceea ce a mirat însă a fost participarea miraculoasă a aceleiași echipe în Erste Liga la mai puțin de 24 de ore distanță de meciul din România la care nu s-a putut prezenta din motive medicale. De asemenea, având în vedere efortul organizatoric impus de planificarea unei partide oficiale, pe care anunțul Sport Club Miercurea Ciuc l-a ignorat cu desăvârșire, au fost irosite fonduri ale echipei organizatoare, întrucât fuseseră deja întreprinse toate activitățile precursoare evenimentului”.

Federația menționează și că „CSM Corona Brașov este înscrisă în Liga Erste și, deși pe 27 ianuarie a disputat un meci în aceată ligă împotriva FEHA19, pe 28 ianuarie s-au prezentat la meciul programat în cadrul Campionatului Național al României”.

Alexandru Smeu, președintele Comisiei de Competiții: „Suntem în România, nu în Ungaria”

Considerăm atitudinea clubului SC Miercurea Ciuc cu privire la campionatul național și față de adversarii săi ca lipsită de orice urmă de respect și fair play. Este și mai gravă atitudinea disprețuitoare care se întrezărește din felul în care îi tratează pe cei care au ghinionul de a-i avea drept adversari, aceștia ajungând să își irosească resursele în timp ce reprezentanții Sport Club Miercurea Ciuc aleg ceea ce consideră că e mai important pentru ei, respectiv participarea în Erste Liga.

În primul rând, suntem în România, nu în Ungaria, iar cei de la Miercurea Ciuc s-au înscris nesiliți de nimeni în campionatul național. Măcar din acest considerent, ar fi normal ca orice competiție desfășurată aici să fie tratată cel puțin cu aceeași importanță ca și acelea din țările vecine

Am constatat cu mâhnire că există cluburi care activează și sunt înregistrate juridic pe teritoriul României, dar care tratează cu indiferență, dacă nu chiar cu dispreț, competiții în care au ales de bunăvoie să se înscrie. Toate acestea, în timp ce abordează ca prioritare confruntările de peste hotare, din Ungaria

- Alexandru Smeu, președintele Comisiei de Competiții

Laszlo Hodos, președinte SC Miercurea Ciuc: „Am respectat statutul Federației și regulamentul de joc”

GSP l-a contactat pe președintele clubului din Miercurea Ciuc, Laszlo Hodos, cu privire la comunicatul Federației. 

„Nu am ce să comunic! Am cerut amânare, nu mi s-a aprobat amânarea, asta este. Am transmis documentele la Federație. Eu am respectat statutul Federației, regulamentul de joc, am cerut amânare, nu mi s-a aprobat, îmi pare rău. Nu vreau să comentez nimic”, a reacționat Hodos, care apoi a adăugat: 

„Am trimis hârtiile de amânare, nu că nu am vrut noi să jucăm. Este legal, statutar, fiecare club poate să facă acest demers, indiferent când și cum. În statut scrie că dacă clubul organizator nu este de acord, atunci nu se amână. Aveam jucători accidentați și bolnavi”. 

La întrebarea cum de au putut să joace două zile mai târziu, Laszlo Hodos a răspuns: „Nu comentez această chestie!”.

Un scandal continuu în hocheiul din România

În ultima perioadă au existat mai multe răfuieli în hochei având în centru acțiunile etnicilor maghiari.

Mai multe știri de actualitate:

Sistemul prin care Novak a dat bani Federațiilor stârnește nemulțumiri: „Cum să faci rezultate fără bani?” » Cum s-au împărțit sumele și cine a pierdut față de 2022
MINISTERUL SPORTULUI
Sistemul prin care Novak a dat bani Federațiilor stârnește nemulțumiri: „Cum să faci rezultate fără bani?” » Cum s-au împărțit sumele și cine a pierdut față de 2022
După mai bine de un an, a venit decizia finală în cazul lui Alexander Zverev, acuzat de fosta iubită că „m-a sufocat cu o pernă și m-a dat cu capul de pereți”
VERDICT
După mai bine de un an, a venit decizia finală în cazul lui Alexander Zverev, acuzat de fosta iubită că „m-a sufocat cu o pernă și m-a dat cu capul de pereți”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (9)
doublem
doublem  •  01 Februarie 2023, 13:13
Postat de doublem pe 01 Februarie 2023, 12:49

Rectificați paragraful cu "două zile mai târziu, duminică". Duminică a fost 29 ianuarie deci "o zi mai târziu". Se pare că Feha19 nu e doar ciuca bătăilor în campionatul Ungariei ci și bătaia de joc a organizatorului fiind programată pe 27,28 și 29 să aibă meciuri cu Brașov, Miercurea Ciuc și Gheorgheni. Probabil e mai eficient să joace deplasările din România în aceeași perioadă. Oricum scuza ciucanilor nu ține, accidentați și bolnavi au bătut cu 7-3. O zi mai târziu de la anunțul de reprezentare.

*neprezentare. Mea culpa

keszviktor
keszviktor  •  01 Februarie 2023, 13:01

normal ca nu a fost tocmai fair play, darSportklub a avut doua meciuri foarte importante pentru calificarea in playoff-ul erste liga, cum de ati gasit tocmai acum acest subiect, cand altfel nu prea vapasa de hochei!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  01 Februarie 2023, 12:56
Postat de vivi.napoca1_ pe 01 Februarie 2023, 12:24

Nici cum nu va place ,Pai nu strigați ca afara cu ungurii din tara ,sau alte probleme la hochei ca trebuie excluși ,ca nu canta ce vreți voi " manele " dacă se poate sa fie cântece naționale, etc . Conduceți voi cei de la federație din București și jucați hochei pe patinoarele din capitala ! Chematii și pe cei de la Craiova ce sa va mai bateți capul cu echipe din ținuturile maghiare !? Succes !

Nu imi dau seama la care echipe din ”tinuturile maghiare” te referi matale, dar sigur nu la SC Miercurea Ciuc - ca nu corespunde descrierii, nu de alta.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează