SPORTURI  »  INVESTIGATII EXTRASPORT  »  IAA

IAA spune că l-a selectat pe avocatul discriminării, Aleksei Sorokin, „pe baza competenței profesionale” și a „relevanței pentru tema conferinței”! Mai mulți sponsori cer explicații organizatorilor!

Articol de - Publicat luni, 01 octombrie 2018 07:00

Sorokin atacă Libertatea: ”Afirmaţiile publicației din România sunt total nefondate și incorecte"

În urma articolului de azi, IAA a trimis redacției Libertatea un punct de vedere, care include și poziția lui Aleksei Sorokin, cel care figurează drept Star Guest la Conferința care se desfășoară pe 2 și 3 octombrie 2018, la București.

IAA România nu comunică publicului, așa cum promisese, care sunt cele două sume primite de la Guvern și de la Primăria Capitalei. Conform informațiilor Libertatea, ele ating 200.000 de euro.

De asemenea, nici IAA și nici Aleksei Sorokin nu se referă la declarațiile Guest Starului din presa occidentală, prin care acesta susține discriminarea minorităților sexuale!

Despre selectarea lui Aleksei Sorokin, cel care a apărat în presa occidentală legile anti-gay ale lui Vladimir Putin, și a echivalat ”propaganda gay” cu ”popaganda nazistă”, IAA spune doar că ”Alegerea speakerilor s-a făcut pe baza competenței profesionale, relevanța pentru tema conferinței și dimensiunea internațională a experienței acestora”.

 

IAA explică faptul a solicitat lui Sorokin un punct de vedere după ce a apărut situația din România.

”Fie că este vorba de Local Organizing Committee FIFA Rusia 2018, de CEO-ul acesteia sau de Rusia, în general, afirmaţiile publicației din România sunt total nefondate și incorecte”,afirmă Sorokin.

Libertatea nu a făcut nici o referire la comitetul de organizare Cupei Mondiale sau la Rusia, ci doar la faptul că Aleksei Sorokin este avocatul legilor care îi transformă minoritățile sexuale care au curajul să se manifeste în public în infractori!

Am citat, de pildă, declarațiile lui Aleksei Sorokin, reluate pe larg de postul de televiziune ESPN.

La acest punct, nici IAA și nici Aleksei Sorokin nu răspund.

Libertatea a trimis mai multe întrebări firmelor care au finanțat evenimentul, printre care Coca-Cola, Medlife, Procter&Gamble, Google, Ursus, BBC, Kaufland și Telekom, dar și agențiilor de publicitate care fac parte din boardul IAA, for care l-a invitat pe Sorokin.

Fiecare dintre aceste companii au reguli stricte împotriva discriminării și s-au trezit că finanțează o conferință unde Star Speaker este o persoană care a făcut declarații incontestabile în favoarea discriminării statuată prin lege.

Libertatea a aflat că mai multe dintre companii și-au contactat agențiile de publicitate sau pe organizatori ca să încerce să găsească o rezolvare a situației.

Vă vom oferi explicațiile lor publice atunci când vor veni.

O altă știre a zilei.

Pe contul de Instagram al actriței Robin Wright, Anchor Speaker al aceluiași eveniment și personalitate cunoscută pentru activitatea sa de susținere a drepturilor omului, au comentat mai mulți români, unii care locuiesc în străinătate.

În termeni civilizați, ei îi descriu lui Robin Wright situația și o roagă ”să nu urci pe aceeași scenă”cu Aleksei Sorokin, ”apărătorul legilor împotriva homosexualilor din Rusia și autorul comparației dintre homosexuali și naziști”.

Aveți mai jos răspunsul integral al IAA și poziția lui Aleksei Sorokin.

Răspuns IAA articol Liberta... by on Scribd

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează