SPORTURI  »  JO 2012  »  SPECIAL

Londra 2012, punct de plecare pentru reforma sportului românesc » Ponta: "Doar pentru sport îmi asum răspunderea"

Carmen Tocală, Victor Ponta, Ecaterina Andronescu şi Octavian Morariu au luat loc ieri la aceeaşi masă
Carmen Tocală, Victor Ponta, Ecaterina Andronescu şi Octavian Morariu au luat loc ieri la aceeaşi masă

Articol de GSP - Publicat marti, 17 iulie 2012 00:00 / Actualizat marti, 17 iulie 2012 14:13

Victor Ponta a stat ieri de vorbă la sediul ANST cu reprezentanţii federaţiilor şi le-a ascultat păsurile.

Premieră în sportul românesc. Prim-ministrul României a sosit ieri la sediul ANST pentru a vorbi cu oamenii din sport. A mai existat o întîlnire între reprezentanţii federaţiilor şi şeful Executivului, în mandatul lui Călin Popescu-Tăriceanu, dar evenimentul s-a petrecut la Palatul Victoria.

Sala de la etajul 8 al clădirii din strada Vasile Conta a fost plină ochi. Nici un scaun nu a rămas liber. "Indiferent de program şi de priorităţi, am promis că vin să vă ascult pentru a vedea ce poate face Guvernul pe termen scurt, iar după Olimpiada de la Londra să pregătim o strategie clară în urma căreia sportul să se dezvolte în viitor" au fost primele declaraţii ale premierului, care a mărturisit că s-a apucat de politică după ce nu a reuşit ca sportiv.

Şeful de la Palatul Victoria a precizat că este la curent cu ceea ce se întîmplă în sport. "Vă propun să veniţi la mine cu un pachet legislativ complet, fiindcă singurul domeniu în care sînt dispus să-mi asum răspunderea în faţa Parlamentului este sportul", a declarat Ponta.

De acord cu sala de 12.00 de locuri
Primul care s-a adresat premierului a fost Cristian Gaţu. "Am o scrisoare întocmită din 1993, care a rămas de actualitate şi acum. Doar premierii s-au schimbat", a spus preşedintele FR Handbal, care a cerut Guvernului să construiască o Sală Polivalentă.

"Sînt două proiecte, unul a fost iniţiat de domnul Videanu şi avea locaţia lîngă actuala Sală Polivalentă. Acel proiect a murit. După aceea a apărut un alt proiect, cel comandat de doamna Udrea, care a fost respins că e prea scump. Acum, măcar unul dintre cele două proiecte să fie realizat, pentru că amîndouă sînt bune", a afirmat Gaţu.

Ponta i-a răspuns: "Nu ne trebuie o sală de 18.000 de locuri, am fost de mai multe ori în cea de la Istanbul şi nu cred că o s-o umplem. Dacă facem ceva uriaş, ne va costa foarte mult întreţinerea. Hai să facem sala de 12.000, dar hai să îi dăm drumul anul acesta!".

Lipă, scoasă la raport
Premierul a pomenit în timpul discuţiilor de datoriile fostei guvernări. "Îmi face plăcere să plătesc datoriile făcute de alţii. Ştiu că sînt campioni olimpici de la Beijing care nici acum nu şi-au primit premierile", a spus Ponta.

În acel moment, Elisabeta Lipă, preşedintele FR Canotaj, dar şi a clubului Dinamo, a recunoscut că Ministerul de Interne este cel dator faţă de Constantina Diţă, Mihai Covaliu, Viorica Susanu şi Georgeta Andrunache. Lipă nu a fost însă în stare să-i comunice clar de cîţi bani are nevoie clubul pentru a se achita de obligaţii faţă de sportivi.

"Eu n-aş vrea ca Sala Polivalentă să coste mai mult decît sala de la Londra. Nu vreau să se repete povestea cu patinoarul de la Braşov, care a costat cît trei arene construite de unguri" ( Victor Ponta)

504634-1.png

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close