SPORTURI  »  JO 2012  »  CORESPONDENŢĂ DIN LONDRA

România nu a mai cucerit două medalii la judo la JO de la Los Angeles 1984 » Florin Bercean: "M-ar bate Dumnezeu să spun că nu sînt mulţumit!"

Articol de , - Publicat marti, 31 iulie 2012 00:00 / Actualizat luni, 30 iulie 2012 23:11

Florin Bercean e trist pentru Andreea Chiţu. "A greşit, altfel ar fi avut şi ea medalie!"


Îmbrăcat la costum, antrenorul Florin Bercean o strînge în braţe pe Corina Căprioriu la finalul disputei cu Matsumoto. "Nu ai fost cu nimic mai prejos decît ea. Nu ai fost atentă!", îi transmite el. E fericit, dar în acelaşi timp şi obosit. A fost multă tensiune, meciuri terminate pe muchie.

- Domnule Bercean, sînteţi fericit?
- Dar cum să nu fiu? Sînt mulţumit, am luat două medalii la Olimpiadă. M-ar bate Dumnezeu! Judoul românesc nu a mai cîştigat două medalii la Jocurile Olimpice din 1984, de la Los Angeles. Atunci însă, Mircea Frăţică şi Mihai Cioc au luat bronzul.

- Putea mai mult Corina?

- Da' ce, a dominat-o japoneza? S-au bătut de la egal la egal. A greşit însă, a făcut acel procedeu neregulamentar şi a primit corect cartonaşul roşu.

- Cum trăieşte un antrenor o astfel de zi?
- E foarte greu. Aţi văzut ce meciuri au fost la categoria asta. Şi peste tot e aşa. Cu prelungiri, partide la decizia arbitrilor. La meciul cu unguroaica, nu mai aveam putere să mă uit cine va cîştiga, deşi mi-am dat seama că a fost mai bună Corina.

- Nu a lipsit mult să vă întoarceţi cu trei medalii.
- De Chiţu îmi pare rău, mă doare sufletul. Dar a greşit, altfel sînt convins că ar fi avut şi ea medalie.


"Corina are un caracter puternic, este cea mai încăpăţînată sportivă, dar nici nu cedează niciodată. Face orice pentru a-şi îndeplini ce-şi propune. A înţeles însă că ea deocamdată e executant, iar eu antrenorul"
FLORIN BERCEAN

"Mi-a crescut piciorul!"
La final, Florin Bercean era fericit pentru rezultate, dar şi pentru că nu va mai trebui să poarte costum şi pantofi la Olimpiadă. "Mă strînge pantoful drept de înnebunesc. Mă duc să văd dacă nu cumva mi-a crescut piciorul. Îmi loc să-mi crească şi mie altceva...", a glumit Bercean.

A vrut să abandoneze judoul!
Corina Căprioriu a povestit pentru Gazeta Sporturilor că a fost şi un moment psihologic în cariera ei. "Sper să nu se supere domnul Bercean că-l amintesc, dar în 2008 am vrut să mă las. Am avut o accidentare gravă la încheietura stîngă şi am luptat la Naţionale. Nu făcusem categoria. Apoi am pierdut şi Europeanul sub 23 de ani. Mi s-a părut că nu mai am de ce să mă lupt", spune Corina. "Îi mulţumesc domnului Bercean că m-a convins să continuu, iar acum sînt vicecampioană olimpică", a adăugat Căprioriu.

Se bătea cu băieţii parte în parte
Vicecampioana olimpică nu a fost în nici un moment al carierei o fire liniştită. "Mă băteam în faţa blocului, în autobuz. În clasele primare mi s-a scăzut nota la purtare fiindcă am lovit un coleg. M-a provocat. Apoi, la liceu, eram în sala de mese. Nişte băieţi s-au luat de o colegă. Au zis ceva de genul «Uite-o şi pe vaca aia, cît mănîncă!» M-am dus la ei la masă şi l-am luat de guler. A dat să mă lovească, m-am ferit şi, cînd i-am dat un pumn, l-am umplut de sînge! I-am spart arcada, dar şi eu mi-am fracturat degetul inelar", spune amuzată Corina.

Cu Hollande în tribună
Ieri, la întrecerile de judo de la Londra, în tribune şi-a făcut apariţia şi recent alesul preşedinte al Franţei, Francois Hollande. Şeful statului a venit să-şi susţină doi compatrioţi şi a avut mînă bună. Automne Pavia (57 kg) şi Ugo Legrand (73 kg) au cîştigat medaliile de bronz. Hollande a coborît din tribune să-i felicite, pe Legrand însoţindu-l chiar la vestiare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează