SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  BOX

Spre Rio via Samsun » 11 pugilişti români încearcă, la turneul european din Turcia, să obţină calificarea la Jocurile Olimpice din Brazilia

Articol de - Publicat miercuri, 06 aprilie 2016 00:00

Opt băieți, conduși de antrenorul Napoleon Gheorghe, și trei fete, pregătite de tehnicianul Adrian Lăcătuș, vor pleca mâine în Turcia, la Samsun, pentru a participa la turneul de calificare la Rio 2016.

Napoleon Gheorghe speră să obțină cel puțin două calificări, cu cele mai mari șanse fiind creditați Bogdan Juratoni (75 kg), participant în competiția profesionistă AIBA Pro Boxing, Răzvan Andreiana (56 kg) și Robert Jitaru (60 kg). Competiția masculină se desfășoară la 10 categorii și oferă în total 30 de bilete olimpice, în timp ce turneul feminin se dispută la doar trei categorii (51 kg, 60 kg și 75 kg) și are ca miză 6 calificări pentru Rio. Primii trei boxeri la fiecare categorie obțin biletele la JO. Pentru locul 3 se va organiza un meci între cei doi semifinaliști învinși.

În schimb, Adrian Lăcătuș speră să obțină cu fetele măcar o calificare olimpică la Samsun. ''Va fi un turneu destul de greu, dar suntem optimiști, îmi doresc foarte mult o fată în finală. Ar fi bine să avem o sportivă la Rio, pentru că vom avea apoi un alt moral. Lăcrămioara Perijoc (51 kg) și Florentina Radu (75 kg) au palmares, au experiență și pot ajunge acolo'', a declarat ieri Lăcătuș.

Mihai Nistor, la plus 91 kg, este singurul boxer român care a obținut deja calificarea la JO 2016.

Vor două medalii la CE

Președintele FRH, Nicu Vlad, a anunţat ieri că obiectivul delegației României la Campionatele Europene, programate între 10 și 16 aprilie la Forde (Norvegia), va fi câștigarea a două medalii și clasarea a doi sportivi pe locurile 4-6. "Mergem cu nouă sportivi acolo și teoretic îl putem îndeplini. Dar știți cum se spune, teoria ca teoria, practica ne omoară. Obiectivul anului este evoluția la Rio, dar totuși sunt Campionate Europene", a spus Vlad, care a precizat că Monica Csengeri, Gabriel Sîncrăian, Dumitru Captari și Răzvan Martin sunt cei cu şanse la podium. Rezultatele de la CE nu vor conta pentru Rio 2016. "Noi avem cinci poziții pentru Jocurile Olimpice, dar practic vom duce la Rio doar patru sportivi. Asta pentru că suntem penalizați cu un loc de federația internațională din cauza numărului de rezultate pozitive la testele antidoping ale sportivilor noștri", a explicat şeful FRH.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează