SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ATLETISM

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA Alexandru Novac, reacție după finala la aruncarea suliței: „Peste trei ani, la Paris, vreau podiumul!”

Alexandru Novac // foto: Raed Krishan - GSP
Alexandru Novac // foto: Raed Krishan - GSP

Articol de - Publicat sambata, 07 august 2021 15:24 / Actualizat sambata, 07 august 2021 15:36

Alexandru Novac (24 de ani) e mulțumit cu rezultatul obținut la Tokyo, în finala probei de aruncare a suliței, și promite că alta va fi evoluția sa peste trei ani.

  • Echipa de jurnaliști GSP din Japonia, formată din Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto), transmite știri de ultimă oră.

Ultimul român rămas în concurs la Jocurile Olimpice 2020 a fost aruncătorul de suliță Alexandru Novac. Pe impunătorul Stadion Olimpic din Tokyo, Alexandru Novac nu a mai repetat însă prestația din calificări. Atunci a reușit un 83,27 metri, cea mai bună aruncare a sa în acest an și a reușit să se califice în finală.

Alexandru Novac, prestație sub așteptări în finală

Acum, Novac a reușit din a doua încercare un 79,29 metri cu care s-a clasat doar pe locul al 12-lea, ultimul în finală. Chiar dacă românul ar fi repetat aruncarea din calificări, el tot nu ar fi prins Top 8.

„Eu sunt mulțumit de concurs. Obiectivul meu era calificarea în finala de 12. Sigur că mi-am dorit să prind și finala de 8, dar nu am putut. Am pus singur presiune pe mine și din această cauză nici nu a ieșit. Mi-am dorit o evoluție cât mai bună, mai ales că am aflat că eram românul care voi concura ultimul în Japonia”, a declarat Novac.

La 24 de ani, sportivul antrenat de Mihaela Melinte are obiective clare. „Peste trei ani, la Paris, cu siguranță va fi altceva. Vreau să urc pe podium, iar peste alți patru ani, să ajung să câștig proba”.

El i-a adresat un gând bun și colegei sale, Bianca Ghelber, cea care a făcut pe „antrenorul” în calificări. „A plecat talismanul meu norocos. Cum am mai spus, sunt tânăr, pe viitor o să-mi propun obiective mai îndrăznețe”, a încheiat Novac.

India, primul aur la Tokyo

Proba de aruncarea suliței a fost câștigată de indianul Neeraj Chopra, cu o reușită de 87,58 metri. E singurul titlu al Indiei la Jocurile Olimpice 2020. Medaliile de argint și bronz merg în Cehia: Vitezslav Vesely (85.44 metri) și Jakub Vadlejch (86,67 metri).

Mai multe știri de la Jocurile Olimpice:

Cătălin Chirilă a ratat finala la canoe simplu, dar rămâne încrezător: „Sunt aproape de elită”

Kevin pe Olimp! Durant a condus-o pe SUA spre titlul olimpic și a câștigat a treia medalie de aur din carieră

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1968101250104417
Seico Ioan  •  09 August 2021, 07:28
Postat de gabortelevizor pe 07 August 2021, 20:52

mdaa...şîeu vreau să fiu neneaţiriac...

Cu ,,prestația,,de la Tokio, e normal sa mai fie in atentia cuiva pe viitor?Eu zic ca nu!Ca si multi altii care au fost in excursia plătită din buget!

gabortelevizor
gabortelevizor  •  07 August 2021, 20:52

mdaa...şîeu vreau să fiu neneaţiriac...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează