SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  BEIJING

China face orice pentru aurul olimpic! Un sportiv al țării gazdă, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în urma unei decizii controversate

Alexander Liu Shaolin și Ren Ziwei // Foto: Imago
Alexander Liu Shaolin și Ren Ziwei // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 07 februarie 2022 18:18 / Actualizat luni, 07 februarie 2022 19:18

Chinezul Ren Ziwei a obținut medalia de aur la proba de patinaj viteză pe pistă scurtă (1000 de metri), în detrimentul lui Alexander Liu Shaolin, reprezentantul Ungariei, care deși a trecut primul linia de sosire, a fost descalificat într-un mod controversat.

Potrivit Eurosport, Alexander Liu Shaolin a trecut primul linia de sosire în finala de la short track, în proba de 1000 de metri a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing. După o bucurie de nedescris, reprezenanții maghiari au înlemnit când supervizorii competiței au decis descalificarea acestuia. Decizia a favorizat doi sportivi ai țării gazdă, care au urcat pe cele mai înalte trepte ale podiumului. Ungaria a fost nevoită să se mulțumească doar cu bronzul obținut de Liu Shaoang, fratele lui Alexander Liu Shaolin.

Marius Șumudică, mesaj public pentru Mihai Iosif, în ziua în care a plecat din Turcia: „Îi transmit un lucru”
RAPID
Marius Șumudică, mesaj public pentru Mihai Iosif, în ziua în care a plecat din Turcia: „Îi transmit un lucru”

China câștigă două medalii în urma unor decizii controversate

China a cucerit o nouă medalie de aur la proba de short track a Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022, după victoria de sâmbătă la ștafetă pe echipe mixte. Ren Ziwei, care a făcut parte și din echipa care se impunea în finala de sâmbătă, a obținut a doua medalie de aur. Deși a încheiat al doilea, chinezul a beneficiat de o descalificare contraversată a lui Alexander Liu Shaolin, reprezentant al Ungariei.

China face orice pentru aurul olimpic! Un sportiv al țării gazdă, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în urma unei decizii controversate
Bucuria lui Ren Ziwei // Foto: Imago

Argintul i-a revenit tot unui chinez, Li Wenlong, în timp ce Liu Shaoang, fratele lui Alexander Liu Shaolin, a cucerit bronzul, prima medalie din istorie pentru Ungaria la individual în proba de short track.

Citește și alte știri despre Jocurile Olimpice de iarnă:

Un sportiv de top a povestit momentele dificile prin care trece la Beijing: „A fost un mare șoc. De 2 ani încerc să evit asta”

Misteriosul dublu campion olimpic, care încearcă o săritură considerată imposibilă pentru om: „Când promit ceva, e ca un lanț în jurul gâtului”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
razvyyc
razvyyc  •  07 Februarie 2022, 23:13

Decizia a fost una corectă, pentru cei ce au urmărit întrecerea. Maghiarul ăsta, Shaolin, a ajuns în finală tocmai pe excluderea altui sportiv care l-a șicanat ușor. În finală, maghiarul a șicanat de 2 ori, o dată îmbrâncindu-și adversarul iar a doua oară înainte de finish, când a blocat cu brațul sprintul chinezului. Lipsă totală de sportivitate, a uitat repede cum a ajuns în finală.

snooker
snooker  •  07 Februarie 2022, 21:50

Cine v-a pus sa va duceti acolo. Jocurile astea trebuiau boicotate.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează