SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JOCURILE OLIMPICE

CIO, decizie în cazul Valieva » Ce se întâmplă cu ceremoniile de decernare a medaliilor

Kamila Valieva/ foto: Guliver/GettyImages
Kamila Valieva/ foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 14 februarie 2022 14:52 / Actualizat luni, 14 februarie 2022 16:29

CIO a decis că nu vor exista ceremonii de decernare a medaliilor în competiția pe echipe și nici în proba individuală feminină de patinaj, dacă Valieva va ocupa unul dintre cele trei locuri de pe podium. Această decizie vine după ce sportiva din Rusia, prinsă dopată, a primit un verdict favorabil la TAS.

Astfel, în cazul în care sportiva se va clasa pe podium la proba individuală, nu se va organiza o festivitate de premiere.Valieva a luat deja aurul olimpic alături de echipa Rusiei, dar CIO a anunțat că ceremonia de decernare nu va avea loc, anunță marca.com.

Cum să dopezi un copil de 15 ani?
EDITORIAL
Cum să dopezi un copil de 15 ani?

CIO anulează ceremoniile de decernare, dacă Valieva va obține un loc pe podium

Proba individuală feminină va avea programul scurt pe 15 februarie și cel liber pe 17 februarie. Medaliile se dau în funcție de totalul acumulat la ambele programe. Dacă Valieva va termina în top 3, nu va avea loc festivitate de premiere, a anunțat Comitetul Internațional Olimpic printr-un comunicat.

„În interesul corectitudinii față de toți sportivii și comitetele olimpice naționale implicate, nu ar fi adecvat să se desfășoare ceremonia de decernare a medaliilor pentru proba de patinaj artistic pe echipe în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing 2022, deoarece aceasta ar include un sportiv care, pe de o parte, are o probă A pozitivă, dar a cărui încălcare a regulilor antidoping nu a fost încă stabilită.

Dacă Valieva termină printre primele trei concurente în concursul de patinaj individual feminin, nu va avea loc nicio ceremonie de premiere. CIO, în consultare cu sportivii și comitetele olimpice naționale implicate, va organiza ceremonii de decernare a medaliilor după ce cazul Valieva va fi încheiat”, se arată în comunicatul oficial al CIO.

Noua senzație a patinajului, depistată pozitiv la numai 15 ani! Ce spune regulamentul + Rușii susțin că poate participa și la proba individuală
JOCURILE OLIMPICE
Noua senzație a patinajului, depistată pozitiv la numai 15 ani! Ce spune regulamentul + Rușii susțin că poate participa și la proba individuală

Valieva, marea speranță a patinajului rus

În vârstă de doar 15 ani, Kamila Valieva este considerată principala favorită la proba individuală ce va debuta pe 15 februarie. În timpul întrecerii pe echipe, Valieva a făcut senzație și a devenit prima patinatoare care a reuşit sărituri cvadruple la Jocurile Olimpice. Tânara reprezentată a Rusiei este deja campioană europeană, campioană a Rusiei și neînvinsă în sezonul de Grand Prix.

VIDEO Kamila Valieva, evoluție spectaculoasă la Jocurile Olimpice

VIDEO Kamila Valieva, evoluție spectaculoasă la Jocurile Olimpice

Citește și:

Între Cruella de Vil și guru » Cine e Eteri Tutberidze, antrenoarea care scoate genii în patinaj, dar care e acuzată că „își nenorocește” sportivele

Cursă dramatică la Beijing » A cedat fizic când se apropia de linia de sosire și a ratat medalia

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
fuller
fuller  •  14 Februarie 2022, 19:59

Ca de obicei, comitetul olimpic o scalda si nu rezolva nimic. Normal, dupa uriasul scandal de dopaj cu Rusia, accesul sportivilor rusu ar fi trbuit interzis oficial, insa deciziile blande duc la solutii de "acoperire"... politica strutului cu capul in nisip continua. Se pare ca exista o frica de Rusia chiar si la nivel de sport, nu numai politic. E pacat, pentru ca Valieva chiar este foarte talentata... La 15 ani, nu este ea cea vinovata, insa nimeni nu va plati ... nu stiu care sant efectele pe termen lung, cand dai asemenea medicatii unor copii... e posibil ca pe la 20 de ani sa fie "consumata".

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close