SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Clipe de coșmar pentru singurul sportiv din Ucraina medaliat Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing » Se adăposteşte într-o parcare subterană alături de familia sa!

Oleksandr Abramenko // Foto: Imago
Oleksandr Abramenko // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 martie 2022 16:35 / Actualizat sambata, 05 martie 2022 16:58

Oleksandr Abramenko (33 de ani) a cucerit singura medalie a Ucrainei la Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, argint în proba de schi acrobatic. Acum, sportivul se adăpostește într-o parcare subterană, din calea bombardamentelor armatei ruse. 

Sportivul, alături de soția sa și fiul lor în vârstă de 2 ani, sunt nevoiți să petreacă nopțile în parcarea subterană a blocului din Kiev în care locuiesc, de teama unui atac cu rachetă.

O antrenoare ucraineană de natație și-a văzut moartea cu ochii: „Am stat sub dărâmături timp de două ore și m-am rugat la toți zeii”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
O antrenoare ucraineană de natație și-a văzut moartea cu ochii: „Am stat sub dărâmături timp de două ore și m-am rugat la toți zeii”

Clipe de coșmar pentru singurul sportiv din Ucraina medaliat la Beijing

Ne petrecem noaptea în parcarea subterană, în mașină, pentru că sirena de atac aerian este aprinsă constant. Este înfricoșător să dormi în apartament, eu însumi am văzut de la fereastră cum funcționează sistemele de apărare aeriană la rachetele inamice și am auzit explozii puternice.” a declarat Abramenko pentru The New York Times.

Oleksandr Abramenko are în plan să plece din capitală, către orașul Mukachevo, acolo unde se află antrenorul său. Sportivul s-a declarat îngrijorat de situația părinților săi, aflați în Nikolaiev, oraș unde armata rusă atacă virulent. Abramenko a vorbit și depsre posibilitatea de a merge pe front. 

„Luptele sunt în desfășurare în Nikolaiev. Părinții mei stau acasă și aud explozii. Este periculos să părăsești Nikolaiev în acest moment, ei vor să fie acolo. S-ar putea să fie prea târziu când vor vrea să plece. 

Nu știu dacă voi merge sau nu în război, nu știu prin ce proces trec bărbații care sunt chemați pe front. În acest moment, armata noastră face față pe deplin ofensivei rușilor”, a mai spus Oleksandr Abramenko.

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Napoli și Roma fac donații pentru Ucraina! Și fanii se mobilizează să ajute copiii

China a blocat discursul președintelui Comitetului Internaţional Paralimpic » Ce a făcut televiziunea de stat în timp ce oficialul critica acțiunile Rusiei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează