SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  CONCLUZII

Mihai Covaliu, declarații de neînțeles după ce România a obținut jumătate din medaliile pe care le aștepta de la Tokyo: „Am reușit să oprim declinul”

Mihai Covaliu, președintele COSR // foto: captură Agerpres
Mihai Covaliu, președintele COSR // foto: captură Agerpres

Articol de GSP - Publicat marti, 10 august 2021 20:09 / Actualizat marti, 10 august 2021 20:48

Mihai Covaliu (43 de ani), președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a surprins cu analiza rezultatelor delegației României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

România a încheiat competiția de la Tokyo pe locul 46 în clasamentul țărilor, cu 4 medalii, dintre care una singură de aur. Despre performanțele românilor a fost întrebat Mihai Covaliu, președintele COSR, la revenirea în țară. Înainte de Jocurile Olimpice, acesta declarase în studioul Gazetei Sporturilor că așteaptă 8 medalii din partea sportivilor români, deși comisia tehnică olimpică prevedea între 4 și 6 medalii.

România, mai mulți sportivi la Tokyo decât țările vecine, dar surclasată la medalii! Care e situația la finalul Jocurilor Olimpice
ANALIZĂ
România, mai mulți sportivi la Tokyo decât țările vecine, dar surclasată la medalii! Care e situația la finalul Jocurilor Olimpice

Mihai Covaliu, după rezultatele României de la Jocurile Olimpice: „Federațiile nu au reușit să își îndeplinească obiectivele”

„Haideţi să spunem că am reuşit să oprim acest declin. Există această concluzie. Eu mă gândesc, dacă nu făceam ceea ce am făcut până acum, unde am fi fost la Tokyo? 

În afară de canotaj, care a reuşit să îşi îndeplinească obiectivul şi să îl depăşească, doar scrima a reuşit să aducă o medalie, deşi celelalte federaţii sportive şi-au fixat obiective foarte foarte clare şi din păcate nu au reuşit să şi le îndeplinească. Au timp o lună de zile să facă această evaluare, această analiză foarte serioasă”, a spus Covaliu la Aeroportul Henri Coandă. 

Chestionat pe seama șanselor României la medalii la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de vară, Paris 2024, Covaliu a declarat:

„Am avut un lot foarte tânăr, sportivi care au fost la prima participare la Jocurile Olimpice. Există și ceilalți sportivi pe care îi avem la centrele olimpice de juniori și de tineret. Sunt peste 800 de sportivi tineri care sunt în evidenţa noastră, sunt în finanţare, aşa că dintr-un anumit punct de vedere lucrurile sunt clare. Rămâne să vedem ce este de făcut pentru a reuşi să câştigăm mai multe medalii la Paris”. 

Mihai Covaliu avertizează Federațiile: „Se va face o analiză”

Revenind la ediția din acest an, președintele COSR a adăugat că „ne-am propus undeva la 8 medalii, dar Comisia tehnică a avut dreptate. A estimat un număr de 4-6 medalii şi am fost în partea de jos a estimării. Încă am în cap ultima tuşă a Anei Maria Popescu, ultimii metri ai băieţilor de la canotaj, Cozmiuc şi Tudosă. 

Au fost momente bune, au fost şi momente mai puţin bune. Per total, suntem mulţumiţi de cei care şi-au îndeplinit obiectivul, pe de altă parte sunt federaţii sportive care nu şi-au îndeplinit obiectivul şi, mai mult decât atât, nu au reuşit să conteze în lupta pentru medalii”.

Covaliu avertizează Federațiile care nu au reșit să bifeze obiectivele setate la Tokyo: „Va fi o perioadă până în 15 septembrie, când se va face o analiză. Şi bineînţeles că vor fi şi lucruri mai puţin plăcute pe care cei care nu şi-au îndeplinit obiectivele le vor resimţi.

Până pe 15 septembrie federaţiile naţionale trebuie să prezinte un raport asupra Jocurilor Olimpice. Vom face şi noi o evaluare şi apoi vom face o conferinţă de presă în care vă vom informa despre măsurile care se impun şi despre felul în care vom merge mai departe. 

Evaluarea va fi făcută din toate punctele de vedere, vom face această analiză foarte clară la subiect şi vom veni şi vom prezenta concluziile”, a spus președintele COSR, pentru Agerpres.

Medaliile obținute de sportivii români la Jocurile Olimpice de la Tokyo

ProbăSportiviMedalie
Canotaj - dublu vâsle femininSimona Radiș și Ancuța BodnarAur
Canotaj - patru rame masculinMihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari Argint
Scrimă - spadăAna Maria PopescuArgint
Canotaj - dublu rame masculinMarius Cozmiuc - Ciprian TudosăArgint

Mai multe știri despre Jocurile Olimpice: 

25 de imagini extraordinare surprinse de fotoreporterul GSP în cele 17 zile la Tokyo » Sportul olimpic a oferit momente magice

7 povești captivante de la Jocurile Olimpice » De la aurul istoric al vecinilor până la atleta cu cele mai multe medalii din istorie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dobrin
dobrin  •  14 August 2021, 06:26
Postat de Ion Popescu pe 12 August 2021, 17:47

Covaliu a ajuns politician din sportiv. Ori e prost, ori face pe prostul. Unde vede el ca nu mai e declin ?!

Era un banc pe vremuri... cica am fi iesit din criza. Acum suntem in coma.

347655969058390
Ion Popescu  •  12 August 2021, 17:47

Covaliu a ajuns politician din sportiv. Ori e prost, ori face pe prostul. Unde vede el ca nu mai e declin ?!

1732600083445958
Popescu Stefan  •  11 August 2021, 11:13

Săracul Mihai Covaliu! El nici măcar nu știe că federațiile olimpice nu sunt membre COSR și nici faptul că organismul pe care îl conduce nu există. Datorită unor astfel de incompetenți s-a ales praful de sportul de performanță din România.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează