SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JOCURILE OLIMPICE

Suspiciuni de mâncare radioactivă la Tokyo » Au refuzat hrana japonezilor!

Coreea de Sud +40   FOTO
Coreea de Sud

Articol de GSP - Publicat marti, 27 iulie 2021 12:36 / Actualizat marti, 27 iulie 2021 13:57

Coreea de Sud a trimis la Tokyo propria echipă de catering: este vorba de 16 bucătari și livratori, care sunt coordonați de un nutriționist. Sud-coreenii au închiriat un hotel întreg, aflat la 20 de minute de Satul Olimpic, ca să aibă loc să gătească zilnic 400 de porții.

Această decizie vine în urma temerii referitoare la mâncarea pe care organizatorii o ofereau.

Oficialii de la Seul s-au temut ca sportivii să nu primească mâncare radioactivă de la gazde, dat fiind accidentul de la centrala nucleară de la Fukushima, după cutremurul urmat de tsunami, din 11 martie 2011, potrivit Reuters.

Fiecare ingredient în parte este verificat să nu fie radioactiv. Oricum, fructele de mare, legumele și fructele din Fukushima și 8 regiuni din jur sunt complet interzise. De asemenea, unele produse au fost importate direct din Coreea de Sud.

„Există niște îndoieli privind radiațiile și, ca persoană responsabilă pentru siguranța și sănătatea sportivilor, misiunea mea este să verific meticulos și îndeaproape aceste probleme”, a spus Han Jung-sook, nutriționista naționalei coreene.

Japonia a fost iritată de acest program paralel al sud-coreenilor și a insistat că mâncarea oferită la cantinele Satului Olimpic este sigură.

România, umilită în meciul cu Coreea de Sud

România a pierdut clar al doilea meci de la Jocurile Olimpice. „Tricolorii” lui Rădoi au cedat în fața Coreei de Sud, 0-4, iar soarta calificării în sferturi depinde exclusiv de meciul cu Noua Zeelandă de miercuri.

Selecționerul a recunoscut superioritatea evidentă a asiaticilor și a subliniat că, în momentul de față, cea mai mare problemă a jucătorilor e una de natură fizică.

„Oarecum, norocul pe care l-am avut în prima partidă ne-a abandonat azi. Nu putem câștiga la nesfârșit cu noroc. Meciul s-a rupt la acele două greleși din prima repriză, mă refer la cartonașul roșu și la autogol. Ne-a fost predată o lecție de fotbal, o lecție de mentalitate. Ne rămâne să mergem la cel de-al treilea meci si sa câștigăm. Sunt foarte multe echipe care au câștigat prima partidă din gupă, iar apoi au fost eliminați. 

Sper să câștigăm următorul meci și să fie înca o reușită a echipei naționale. Am vrut o finală, o avem. Trebuie sa recuperăm echipa, problema fizică e cea mai importantă”, a declarat Rădoi.

Foto. România - Coreea de Sud 0-4

România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
+36 FOTO

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Comparație între România și Noua Zeelandă înainte de meciul decisiv al „tricolorilor” la Jocurile Olimpice » Egalitate între cele două reprezentative

Dan Negru dezvăluie mesajul primit de la fratele Claudiei Nechita: „Asta spune multe despre statul român”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
157529838161978
Tudorel Dumitru  •  30 Iulie 2021, 07:08

Principalii vinovati de rezultatele dezastruase ale echipelor nationalesunt:FRF si Mihai Stoichita,o nulitate,atat ca ucator,cat si ca antrenor.Lui i se datoreaza mantinerea lui Radoi la carma echipei nationale.Ambii trebuiesc eliminati urgent.Se aude domnul Burleanu,altfel ei ajunge si dumneata pe aceasta lista neara[daca nu cumva esti]

paolo12
paolo12  •  27 Iulie 2021, 14:40

Ce “stire”… Sunteti penibili!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează