SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  NATAȚIE

David Popovici: „Am vrut să îi sperii un pic pe americani şi să le arăt un trailer pentru ce vom face”

David Popovici
David Popovici

Articol de GSP - Publicat luni, 02 august 2021 18:47 / Actualizat luni, 02 august 2021 18:49

David Popovici a încheiat competiția la natație cu calificările la 50 m liber. A ratat însă intrarea în semifinale, așa că rămâne cu locul 4 de la 200 m, locul 7 la 100 m, o experiență extraordinară pentru viitoarele Jocuri și promisiunea unor planuri speciale pentru anii următori.

Înotătorul de 16 ani a revenit azi în România și a dat declarații la aeroportul Otopeni.

Nu am vrut decât să îi sperii un pic pe americani şi să le arăt doar un trailer pentru ceea ce vom face în următorii ani. Foarte tare m-a motivat faptul că ştiam că lumea este trează să mă vadă, am înotat cu gândul la voi, la toţi românii care s-au trezit dimineaţa să mă vadă. Asta m-a ajutat foarte mult, am împins foarte tare. 

Tokyo ca oraş nu prea l-am văzut, am fost izolaţi de lumea exterioară. A fost frumos, dar a fost obositor. Şi mă bucur că am reuşit să fiu în cel mai mare vârf de formă pe care l-aş fi putut să îl am şi să câştig această experienţă de la Jocurile Olimpice. 

Eu sunt destul de sigur că mă voi întoarce de la Paris cu o medalie, dar până la Paris mai sunt destul de multe concursuri. Toată lumea îşi doreşte câte ceva de la noi, numai că noi nu avem timp să îndeplinim dorinţele altora, avem timp doar să îndeplinim ceea ce vrem noi şi eu cred că am îndeplinit cu vârf şi măsură. 

Eu mi-am atins obiectivul la Tokyo, am fost peste. Acum scrie toată lumea ce vrea, dar eu mi-am îndeplinit cu mult obiectivele şi suntem mai mult decât satisfăcuţi, atât eu cât şi antrenorul meu", a declarat Popovici.

Un atac nedrept
EDITORIAL
Un atac nedrept

Oferte cu burse din străinătate au început să apară de mult timp, acum cu siguranţă s-au înmulţit, dar am amânat toate discuţiile după Jocurile Olimpice, pentru că aveam nevoie să mă concentrez pe treaba mea, şi nu pe factori exteriori.Chiar şi acum mai am o vacanţă şi discuţii abia după aia. E acolo în mintea mea, dar nu ştiu sigur ce voi face
David Popovici

Rafa Nadal, după ieșirile lui Djokovic de la Jocurile Olimpice: „Aceste lucruri se repetă. E ciudat că cineva ca el reacționează așa”

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA Critici după eliminarea României din sferturile turneului de tenis de masă: „Nu au ascultat ce le-am zis”

Playtech: ȘOCANT! Gigi Becali a PLÂNS în hohote. Ce s-a întâmplat în fața a mii de oameni


Comentarii (3)
traian_v
traian_v  •  02 August 2021, 21:43

Iar ii sperii pe americani? S-au speriat si prima data - Dressel a castigat 5 medalii de aur, asa de speriat a fost.

razvyyc
razvyyc  •  02 August 2021, 21:01

Păcat că Dressel nu a avut oglindă retrovizoare să vadă trailerul ce rulează undeva, prin spate.

robdin2007
robdin2007  •  02 August 2021, 18:55

Și geambașu are oferte de burse afara dar rămâne patriot. Mulțumim grambasu

Vezi toate comentariile (3)
Comentează