SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ROMÂNIA

Câte medalii așteaptă șeful sportului românesc la Tokyo: „Așa am depăși bilanțul de la Rio”

Ana Maria Popescu a obținut prima medalie a României
Ana Maria Popescu a obținut prima medalie a României

Articol de GSP - Publicat joi, 29 iulie 2021 09:39 / Actualizat joi, 29 iulie 2021 09:58

Eduard Novak (45 de ani), ministrul Tineretului și Sportului, spune că așteaptă 6 medalii la Jocurile Olimpice desfășurate în această perioadă la Tokyo.

În această dimineață, delegația României a ajuns la 4 medalii după argintul obținut la canotaj de echipajul de dublu rame masculin (Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă).

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat la TVR 1 că înainte de Jocurile Olimpice se aștepta ca România să-și treacă în palmares până la 6 medalii. Șeful sportului din România explică de unde crede că ar putea veni încă 2 distincții.

Eduard Novak: „Cred că vom bifa 6 medalii”

„Mai avem mâine o șansă importantă, totodată aștept luptele. Pronosticul meu a fost 4-6 medalii. Văd cum canotajul reușește să aibă o bază solidă, sunt calificați peste 30 de sportivi, asta înseamnă că sunt foarte bine organizați, au o performanță calculată, de la care poți aștepta rezultate. 

Îmi doresc ca și celelalte Federații valoroase, precum atletism, înot, scrimă, unde putem să aducem rezultate importante, să fie la nivelul acesta, încât să știm înainte de Jocurile Olimpice că 4-8 Federații pot aduce rezultate calculate, să știm din lotul de sportiv de care ne putem folosim peste 4 ani, peste 8 ani. 

Mâine cred că vom avea încă o medalie, la 8+1, și am depăși deja Rio. Eu am așteptări și de la lupte, și cred că vom bifa 6 medalii”, a spus Novak. 

Vineri, pe 30 iulie, de la ora 04:05 în România, barca feminină de 8+1 va lupta în finală, pentru o medalie.

În recalificări, „tricolorele” Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea au reușit o cursă foarte bună, recuperând pe final distanța față de Canada. România a terminat cu un timp de 5:52.99, stabilind cel mai bun timp mondial.

Luptele, în schimb, vor începe pe 1 august, finalele pentru medalii fiind programate între 2 și 7 august. România are 5 sportivi la lupte: Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Ana (cat. 53 kg), Kriszta Incze (62 kg), Albert Saritov (cat.97 kg, libere) și Alin Alexuc Ciurariu (cat.130 kg, greco-romane).

Medaliile obținute de sportivii români la Jocurile Olimpice de la Tokyo

ProbăSportiviMedalie
Canotaj - dublu vâsle femininSimona Radiș și Ancuța BodnarAur
Canotaj - patru rame masculinMihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari Argint
Scrimă - spadăAna Maria PopescuArgint
Canotaj - dublu rame masculinMarius Cozmiuc - Ciprian TudosăArgint

VIDEO. Ștefan Berariu, declarația zilei după argintul de la Jocurile Olimpice: „Am arătat că avem c*****e foarte mari”

Citește mai multe știri despre Jocurile Olimpice:

David Popovici, elogiat de ministrul Eduard Novak: „Un exemplu! Trebuie să îl ajutăm, să îl îngrijim”

„Covor roșu îi punem!” » Petrecere mare în satul Ancuței Bodnar, canotoarea de aur: „Borș din sfeclă roșie, șnițel, cartofi prăjiți și tocinei"

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  29 Iulie 2021, 15:17
Postat de andrei.33 pe 29 Iulie 2021, 13:15

Ungaria, o țară mica si vecină, e locul 8 all time la medalii olimpice. Aproape mereu pleaca cu 15+ medalii de la fiecare editie. Si noi vrem 6 apoi deschidem șampania, pe bune??

Pai da, stiu ce zici, dar si noi suntem o tara mica si locul 18 all time. De fapt, in afara de Ungaria sinde noi, nu mai e nicio tara mica acolo. Dar ai dreptate in kegatura cu prezentul. Am foat practic distrusi de Europa dupa 1990 am vrut sa fim ca ei, iar ei si-au batut joc de noi. Numai din industria fotbalului sunt mii de miliarde in premii care s-au dus dupa 90 numai cetre tarile mari, unde s-au facut cate 4 locuri de Champions League care se rasplatesc cu miliarde anual si normal ca le creste nivelul. Halal egalitate. Pai stii cate despagubiri ar trebui sa plateasca astia cluburilor din Est?? Nu cred ca mai putem calcula devalizarea si frauda. Pune 4X 100 de milioane de euro anual inmultit cu 30 de ani pentru fiecare tara. Iar tarile din Est au primit cate 30 de milioane din an in Paste, cand s-au mai calificat Steaua, Ferencvaros, Dinamo Zagreb, Slavia.

dora
dora  •  29 Iulie 2021, 13:40
Postat de nicolaeigrecu pe 29 Iulie 2021, 12:36

Sper că poate că vine o minune de la atletism și mai cred în Larisa Iordache.

Si eu sper ca gimnastica ne va aduce cea de a 7-a medalie olimpica...si atat, din pacate...pentru ca atata s-a putut acum !

andrei.33
andrei.33  •  29 Iulie 2021, 13:15

Ungaria, o țară mica si vecină, e locul 8 all time la medalii olimpice. Aproape mereu pleaca cu 15+ medalii de la fiecare editie. Si noi vrem 6 apoi deschidem șampania, pe bune??

Vezi toate comentariile (5)
Comentează