SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JOCURILE OLIMPICE

Contradicții în cazul schioarei lăsate acasă pentru Jocurile Olimpice » Ministrul Novak a scris că o susține pe Ania Caill, apoi a șters mesajul

Eduard Novak
Eduard Novak

Articol de - Publicat marti, 18 ianuarie 2022 21:10 / Actualizat marti, 18 ianuarie 2022 21:44

După o zi în care a invocat, prin cabinetul său, ședințe dese din cauza cărora n-a răspuns solicitărilor ziarului, Eduard Novak, ministrul Sportului, a postat pe Facebook un mesaj legat de cazul schioarei Ania Caill, lăsată în afara lotului JO, mesaj care apoi a dispărut de pe pagină.

Federația explică de ce Ania Caill nu e luată în calcul pentru JO: „A ieșit mereu ultima. De 10 ani nu și-a depășit condiția!”
SCHI ALPIN
Federația explică de ce Ania Caill nu e luată în calcul pentru JO: „A ieșit mereu ultima. De 10 ani nu și-a depășit condiția!”

La câteva ore după ce Ania Caill a anunțat, aseară, că nu va participa la Jocurile Olimpice, nefiind inclusă pe lista finală în ciuda poziției superioare din clasamentul mondial, GSP.ro a sunat șefii sportului românesc. Singurul care a răspuns a fost secretarul general al FR Schi, Puiu Gaspar. 

Acesta a punctat că motivele sunt mai multe clasări ale sportivei pe ultimele locuri în competiții și o schimbare de generații. Gazeta a încercat să-i contacteze și pe ministrul Eduard Novak, dar și pe șeful COSR, Mihai Covaliu, fără succes. 

Ultimul a revenit însă și, printr-o reprezentantă a MTS, a anunțat ziarul că va posta un mesaj pe Facebook din cauza deselor ședințe avute pe parcursul zilei, când n-a putut vorbi cu GSP.

Mesajul a fost postat și preluat în scurt timp de News.ro. Însă șters după circa o oră. El scrisese că o susține pe Ania Caill, însă decizia e a federației, „fiecare răspunde pentru rezultate”.

Ce a scris ministrul Novak

Pe Ania Caill am susținut-o și anul trecut și o voi susține de fiecare dată, cum am făcut, de altfel, cu toți sportivii. Pentru a clarifica situația legată de absența ei din lotul care ne va reprezenta la Jocurile Olimpice de iarnă de luna viitoare, am solicitat o explicație Federației Române de Schi Biathlon. 

Conform informațiilor primite, federația a optat pentru a trimite la Beijing o sportivă mai tânără, Maria Constantin, ale cărei rezultate internaționale demonstrează potențial pentru înalta performanță. Opțiunea FRSB a fost motivată de rezultatele Aniei la Jocurile Olimpice, în Cupele și Campionatele Mondiale, și de strategia pe care federația o are, de a investi în viitor și tineri, care corespunde și unuia dintre obiectivele principale ale Ministerului Sportului. 

Noi am transmis tuturor federațiilor dorința noastră de performanță, dar nu intervenim în deciziile cu privire la calea pentru a o atinge. Fiecare răspunde pentru rezultatele pe care aceste decizii le produc
-ministrul Eduard Novak

GSP.ro a întrebat reprezentanții MTS de ce mesajul a fost șters, însă n-a primit, până acum, vreun răspuns.

Citește și:

Rezultat istoric pentru România la Raliul Dakar » Două echipaje tricolore, printre care și cel al lui Cheloo, au trecut linia de finiș + Gyenes, locul 5 la „Original by Motul”

Raluca Strămăturaru (36 de ani), locul 7 în proba de sanie la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, s-a calificat și la ediția din acest an, a 4-a din carieră

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează