SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  FRANȚA

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA Franța, de neoprit! Campioni la handbal și volei, la doar 73 de minute distanță, după două finale extraordinare!

Franța-Danemarca 25-23 » Karabatic și compania se impun la Yoyogi Stadium, pe terenul de handbal, foto: Imago
Franța-Danemarca 25-23 » Karabatic și compania se impun la Yoyogi Stadium, pe terenul de handbal, foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 07 august 2021 20:29 / Actualizat sambata, 07 august 2021 22:40

Naționalele de handbal și volei masculin ale Franței au câștigat titlul olimpic la 73 de minute distanță una de alta. Dimineața, baschetbaliștii pierduseră aurul olimpic cu SUA.

Franța a avut ce sărbători sâmbătă la Tokyo. Două dintre naționalele „cocoșului galic" calificate în finalele olimpice au câștigat aurul.

Allyson Felix a intrat în istorie! Și-a trecut în palmares a 11-a medalie la Jocurile Olimpice
ATLETISM
Allyson Felix a intrat în istorie! Și-a trecut în palmares a 11-a medalie la Jocurile Olimpice

ORA 16:31 » HANDBAL | Franța-Danemarca 25-23 » Karabatic și compania se impun la Yoyogi Stadium, pe terenul de handbal

Echipa masculină de handbal a Franței a devenit prima echipă care câștigă trei titluri olimpice. Franța juca la Tokyo a patra finală consecutivă cu o generație senzațională.

 Antrenorul Guillaume Gille s-a bazat la Tokyo pe „moșii" Nikola Karabatic (37 de ani), pe Luca Abalo (36), Michael Guigou (39), Yann Genty (39), Vincent Gerrad (34) sau Luka Karabatic (33). De patru ani așteptau francezii înfruntarea cu Danemarca, echipa care-i învinsese la Rio în finala olimpică. 15 handbaliști care s-au întâlnit la Rio au fost și acum pe teren.

De data aceasta a venit revanșa. Francezii au fost tot timpul în control bazându-se pe o apărare de fier și un portar Vincent Gerard imbatabil. 

Franța, de neoprit! Campioni la handbal și volei, la doar 73 de minute distanță, după două finale extraordinare!
Karabatic în timp ce sărută aurul olimpic, foto: Imago

Danemarca a trăit din nou prin aruncările fantastice ale vedetei Mikkel Hansen, cel care a marcat 9 goluri în finală. Hansen a reușit 61 de goluri, cel mai bun marcator din toate timpurile la o ediție JO, depășindu-l pe sud-coreeanul Yoon Kyung-Shin, care la Atena 2004 înscrisese 58 de goluri.

11 jucători francezi și-au trecut numele pe lista marcatorilor în finala olimpică, fiecare punând umărul la succes. 

Campioni mondiali, danezii au revenit la un moment-dat de la minus 6 goluri pe tabelă până la un deficit de un gol. Mikkel Hansen a ratat o aruncare de la 7 metri extrem de importantă în minutul 55. Franța a știut să joace la rezultat și s-a impus în final cu 25-23.

Bronzul a fost adjudecat de Spania, care a trecut nu fără emoții de Egipt, 33-31.

ORA 17:44 » VOLEI | Franța- Echipa Comitetului Rus 3-2 » Voleibaliștii înving Rusia după o finală antologică. De la 2-0, rușii egalaseră la 2-2

Franța a câștigat la Tokyo primul titlu din istorie la volei. Împotriva Rusiei, elevii lui Laurent Tillie au avut nevoie de set decisiv. Se părea că va fi un succes lejer pentru "cocoși" care au câștigat primele două seturi: 25-23, 25-17. Numaă că rușii s-au trezit și au început să joace cel mai bun volei al lor. Au egalat rapid situașia după două seturi identice: 25-21.

Vedeta Franței, Earvin Ngapeth a fost și acum fenomenal. A terminat meciul cu 21 de puncte și o apărare impecabilă, mai ales în setul secund. Rușii i-au avut și ei pe Igor Kliuka (20 de puncte) și Maxim Mihailov (18), ultimul purtătorul de drapel al Rusiei la festivitatea de deschidere.

Franța, de neoprit! Campioni la handbal și volei, la doar 73 de minute distanță, după două finale extraordinare!
Franța s-a impus senzațional în finala olimpică de volei, foto: Imago

Rușii mai reușiseră o revenire formidabilă în finala olimpică de la Londra 2012. Atunci au câștigat aurul în fața Braziliei, întorcând meciul de la 0-2. În decisiv, Franța a fost condusă cu 6-3, dar atunci a intervenit geniul starului Earvin Ngapeth.

Un astfel de meci nu avea cum să se termine decât printr-un punct decis de VAR, la 15-12.

Franța devine campioană olimpică după ce în grupă a suferit trei înfrângeri: 2-3 cu Argentina, 2-3 cu Brazilia și 0-3 cu SUA! A învins doar Tunisia 3-0 și tot Rusia, 3-1!

În „sferturi" apoi a fost iar la un pas de eliminare cu Polonia. A câștigat tot cu 3-2.

Pentru bronz, Argentina a produs o imensă surpriză, învingând Brazilia, fosta campioană olimpică: 3-2.

BASCHET: De dimineață, naționala masculină de baschet a pierdut aurul în fața SUA, 82-87. Și fetele au urcat pe podium. Franțuzoaicele au câștigat finala mică în turneul feminin, 91-76 cu Serbia.

Citește și alte știri de la Jocurile Olimpice:

Alexandru Novac, reacție după finala la aruncarea suliței: „Peste trei ani, la Paris, vreau podiumul!”

Kevin pe Olimp! Durant a condus-o pe SUA spre titlul olimpic și a câștigat a treia medalie de aur din carieră

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
reteleanu
reteleanu  •  08 August 2021, 11:34

Au luat si finala la handbal fete. La sporturi de echipa, Franta domina cum n-a existat vreodata o tara in istoria sportului. Doar la hockey si la polo nu au deocamdata echipe tari.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează