SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  OLIMPIADĂ

Comitetul Internațional Olimpic a aprobat cererea americanilor » Cinci noi sporturi la Jocurile Olimpice de la Los Angeles

Cinci noi sporturi la Olimpiada din 2028, de la Los Angeles: squash, baseball, lacrosse, cricket și flag football. 
Foto: Imago
Cinci noi sporturi la Olimpiada din 2028, de la Los Angeles: squash, baseball, lacrosse, cricket și flag football. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 12:23 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 13:11

Comitetul Internațional Olimpic, a validat, luni, cererea americanilor de a introduce la Jocurile Olimpice din 2028, organizate la Los Angeles, cinci sporturi: baseball, cricket, squash, flag football (o variantă a fotbalului american în care contactul este limitat) și lacrosse.

Marți, 10 octombrie, Comitetul de Organizare LA28 a transmis faptul că vrea să includă la Olimpiada din 2028, din Los Angeles, cinci sporturi: baseball, cricket, flag football, squash și lacrosse. 

„De ce taci, Simona Halep?”. Avocații jucătoarei refuză să divulge tribunalul unde spun că au dat în judecată firma canadiană care a produs „suplimentul contaminat”
CAZUL SIMONA HALEP
„De ce taci, Simona Halep?”. Avocații jucătoarei refuză să divulge tribunalul unde spun că au dat în judecată firma canadiană care a produs „suplimentul contaminat”

Comitetul Internațional Olimpic a aprobat cererea americanilor de a introduce la Olimpiada din 2028 cinci sporturi: baseball, cricket, squash, flag football și lacrosse

Luni, în cadrul întrunirii cu numărul 141 a Comitetului Internațional Olimpic, care a avut loc în India, la Mumbai, membrii au acordat vot pozitiv introducerii celor 5 sporturi la Jocurile Olimpice de peste 5 ani, scrie cotidianul francez L'Equipe. 

Doar doi membri au votat împotrivă, în timp ce alți doi s-a abținut, mai notează sursa citată.

 Trei din cele 5 sporturi propuse de americani au fost în trecut discipline olimpice: baseball-ul (1992–2008 și 2020) , cricket-ul (1992) și lacrosse-ul (1904 și 1908).

Australienii, care vor organiza Olimpiada din 2032, de la Brisbane, vor putea propune la rândul lor mai multe sporturi, a mai transmis Comitetul Olimpic Internațional. 

Citește și: 

Africa de Sud a eliminat țara-gazdă Franța » Încă un „sfert” dramatic la Cupa Mondială de rugby, decis de un singur punct

Polonezul Hubert Hurkacz s-a impus la Shanghai, însă a uitat de Roger Federer prezent în tribune: „Sper să nu o ia personal”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
iuliu
iuliu  •  16 Octombrie 2023, 15:55

Oina sport national romanesc e o legenda . Cati dintre cei mai in varsta au jucat oina cand erau copii si ieseau sa se joace pe strada ? Eu stiu ca asteptam sa iasa "ala cu mingea" , gaseam 4 bolovani si faceam doua porti si jucam fotbal . De cateva ori am incercat sa jucam si un fel de rugby dupa meciurile Romania - Franta .Oina nici pomeneala .

parachioara5
parachioara5  •  16 Octombrie 2023, 14:50

noi luam medalie la oina,..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează