SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TOKYO

LIVE Jocurile Olimpice - 19 iulie » Știrile zilei: sponsorul Toyota a luat o decizie curioasă + al 3-lea sportiv pozitiv în Satul Olimpic

Echipa de gimnastică a SUA, foto: Imago
Echipa de gimnastică a SUA, foto: Imago

Articol de , , - Publicat luni, 19 iulie 2021 16:21 / Actualizat luni, 19 iulie 2021 17:38

LIVE BLOG de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo de unde echipa de jurnaliști GSP transmite știri de ultimă oră și informații despre delegația României.

  • Informații-cheie: Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea festivitatea de deschidere pe 23 iulie, dar întrecerile vor debuta pe 21, cu fotbal și softball, primele medalii urmând a fi decernate pe 24;
  • Gazeta va relata în direct din Japonia despre tot ce se întâmplă la Jocurile Olimpice. GSP onorează tradiţia unei redacţii cu o istorie de 97 de ani şi e prezentă la cea mai mare competiţie a lumii prin 3 ziarişti cu o experienţă însumată de 72 de ani care vor ţine publicul la curent.
  • Urmărește AICI știrile cele mai importante ale zilei de astăzi. 

UPDATE 17:40 | Un adversar al naționalei de fotbal a României, operat de urgență

Bryan Moya (27 de ani), mijlocașul ofensiv al naționalei olimpice din Honduras, a fost operat de urgență în Japonia, după ce a suferit o criză de apendicită.

Jocurile Olimpice - 19 iulie » Știrile zilei: sponsorul Toyota a luat o decizie curioasă + al 3-lea sportiv pozitiv în Satul Olimpic
Bryan Moya, după intervenția suferită în Japonia

UPDATE ora 16:20 | Al treilea sportiv confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2

Ondrej Perusic, component al echipei de volei pe plajă a Cehiei, a fost depistat pozitiv cu Covid-19 la testul PCR efectuat luni. Perusic și partenerul său ar fi trebuit să debuteze împotriva Letoniei. Martin Doktor, liderul delegației cehe, a făcut o cerere oficială ca meciul să fie amânat, până sportivul devine apt de joc.

Jocurile Olimpice - 19 iulie » Știrile zilei: sponsorul Toyota a luat o decizie curioasă + al 3-lea sportiv pozitiv în Satul Olimpic
Ondrej Perusic, component al echipei de volei pe plajă din Cehia, a fost confirmat cu SARS-CoV-2

Perusic susține că a parcurs schema completă de vaccinare. El devine al treilea sportiv din Satul Olimpic confirmat pozitiv, după cei doi componenți ai echipei naționale de fotbal a Africii de Sud. Delegația Cehiei mai are un membru pozitiv. Un oficial a fost descoperit sâmbătă și separat de grup.

UPDATE ORA 15:30 | Probleme în echipa feminină a SUA 

Una dintre rezervele echipei feminine de gimnastică a SUA, favorită la aurul olimpic, a testat pozitiv la COVID-19. Federația de specialitate americană nu a făcut public numele sportive, dar cele patru rezerve sunt Kayla DiCello, Kara Eaker, Emma Malabuyo și Leanne Wong.

 Sportiva a fost transferată la un hotel în care va sta în carantină. Americancele au efectuat un cantonament de pregătire înainte de JO în orașul japonez Inzai.

Jocurile Olimpice - 19 iulie » Știrile zilei: sponsorul Toyota a luat o decizie curioasă + al 3-lea sportiv pozitiv în Satul Olimpic

UPDATE 14:55 | România vrea să intre pe piața asiatică. La tenis de masă

Cum se pregătesc în sala de antrenament Eliza Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs, Ovidiu Ionescu și rezerva Irina Ciobanu.

România are patru jucători de tenis de masă calificați pentru întrecerea olimpică de la Tokyo. La feminin, România va participa cu echipa formată din Eliza Samara, Daniela Dodean Monteiro și Bernadette Szocs, care vor lua startul și la individual. Băieții sunt reprezentați de Ovidiu Ionescu. Ovidiu și Bernadette vor face și pereche la dublu mixt, acolo unde speră să furnizeze marea surpriză. 

Toți cei patru sportivi, plus rezerva Irina Ciobanu, trag tare la antrenamente, la Tokyo, pentru a fi în formă înainte de intrarea în competiție. Pe 24 iulie vor debuta în Tokyo Metropolitan Gymnasium probele de dublu mixt, dar și preliminariile la simplu, masculin și feminin. 

România este multiplă campioană europeană, dar vrea să le strice planurile asiaticelor. Eliza și Dana sunt deja la a patra ediție a Jocurilor Olimpice, pe când Berni Szocs o bifează și ea pe a doua.

UPDATE 14:20 | Justin Gafiuc, reportaj de la stadionul unde România joacă primul meci la JO 2020

UPDATE ORA 13:45 | Motivul pentru care sponsorul Toyota NU vrea să ruleze reclame pe durata Jocurilor Olimpice

Sponsorul Toyota nu va rula reclame în timpul Jocurilor Olimpice, în Japonia, după ce a constatat că peste 60% dintre niponi sunt foarte îngrijorați de efectul pe care competiția îl va avea asupra numărului de cazuri noi din arhipelag. 

Toyota nu va participa la ceremonia de deschidere, a confirmat conducerea grupului japonez, conform Reuters. 55% dintre japonezii au răspuns într-un sondaj de opinie că nu vor ca Jocurile Olimpice să aibă loc, deoarece se tem ca numărul de cazuri de COVID-19 să nu crească! 

Jocurile Olimpice - 19 iulie » Știrile zilei: sponsorul Toyota a luat o decizie curioasă + al 3-lea sportiv pozitiv în Satul Olimpic
Akio Toyoda, CEO Toyota, foto: Imago

60de companii japoneze nu știu cum să abordeze din punct de vedere comercial reticența japonezilor față de Jocurile Olimpice, notează sursa citată

UPDATE ORA 12:40 | Caz incredibil: un sportiv a fugit din baza de antrenament!

  • Julius Ssekitoleko, un halterofil ugandez care se pregătea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, e căutat în toată Japonia.
  • El a dispărut de la locul de antrenament al echipei sale, la Izumisano, lângă Osaka, lăsând un bilet pe care stătea scris că vrea să rămână să lucreze în Japonia deorece viața în Uganda e foarte dificilă. 
  • Ssekitoleko nu se calificase pentru a participa la Jocurile de la Tokyo și urma să se întoarcă în Uganda pe 20 iulie. 

Cum a demontat un gimnast mitul paturilor „anti-sex” din satul Olimpic

Gimnastul irlandez Rhys McClenaghan (21 de ani), calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, găzduiește un vlog din satul Olimpic. Unul dintre videoclipurile postate de Rhys în aceste zile a devenit viral. Sportivul irlandez s-a filmat în timp ce sărea pe patul din camera sa, încercând să demonstreze că paturile pot rezista și la mișcări bruște.

Jocurile Olimpice - 19 iulie » Știrile zilei: sponsorul Toyota a luat o decizie curioasă + al 3-lea sportiv pozitiv în Satul Olimpic
Decorații tradiționale din Japonia la centrul de presă de la Jocurile Olimpice, foto: Imago

LIVE BLOG Jocurile Olimpice | Copertă specială a Gazetei Sporturilor

  • Ana Maria Popescu, Laura Ilie și Radu Boboc au pozat special pentru Gazeta Sporturilor în costume tradiționale nipone și au strigat din inimă: Ganbatte România, adică Hai România în limba japoneză! 
  • Ședințele cu cei trei olimpici au însemnat o minilecție de cultură japoneză, pe repede înainte. Între antrenamente, înainte de a pleca din România, Ana Maria Popescu, Laura Ilie și Radu Boboc au petrecut între 1-3 ore pentru a intra în rolul fiecărui personaj nipon. N-au lipsit nici scenele simpatice, nici discuțiile serioase și informațiile despre ce li se întâmplă.
  • „Am senzația că în Japonia există un ritual pentru orice", s-a amuzat scrimera cu patru Olimpiade în CV, care se află acum pentru prima dată pe tărâm nipon. 
  • „Aici ai parte încă de un ceremonial mai simplificat, pentru că, pe vremuri, în culmile civilizației, femeile trebuiau să îmbrace kimonouri în 12 straturi, iar o doamnă arăta la final ca un triunghi! Trebuia asortat fiecare strat de dedesubt, cu cele care rămâneau la suprafață, dar să se plieze și pe sezon sau eveniment", i-a explicat Laura Caraman, singura creatoare de kimonouri din România.
Jocurile Olimpice - 19 iulie » Știrile zilei: sponsorul Toyota a luat o decizie curioasă + al 3-lea sportiv pozitiv în Satul Olimpic
Prima pagină a Gazetei Sporturilor de azi, 19 iulie 2021

EXCLUSIV De la prăbușire la triumf » Ana Maria Popescu a analizat pentru GSP fiecare Olimpiadă: „Se poate întâmpla orice”

EXCLUSIV Radu Boboc, așa cum nu l-ai mai văzut » Cum se autodefinește, ce playlist ascultă și cum arată în haine de samurai

EXCLUSIV Interviu special cu Laura Ilie, sportiva care poate aduce prima medalie pentru România la Tokyo » Cum a răspuns întrebărilor inedite ale reporterului GSP

40.000 de dolari pentru un kimono 

A aflat secretele așezării batistelor la pieptul celei care conduce ceremonia ceaiului, „kobukusa o folosim pentru instrumente mai pretențioase, fukusa pentru a purifica obiectele", după care a trebuit să se așeze în genunchi, numita poziție seiza. „Rugați-vă pentru mine să mă și ridic! Asta provocare, nu antrenamentul!", s-a distrat Ana. 

Radu a stat zeci de minute ca să stăpânească sabia de samurai, cu mișcări și poziții cât mai aproape de perfecțiune: „Acuma știu cum să o mânuiesc și la Olimpiadă dacă o să am nevoie cu vreun adversar". Iar Laura, care începuse să se miște prea repede în costumul său nipon, a fost ponderată de "regizori" și invitată să meargă cu pași foarte mici, de furnică. 

„Da, în Japonia te grăbești încet!", a concluzionat fata de la tir, care a aflat și cât poate costa un kimonou de gală: ajunge și la 40.000 de dolari, dacă vorbim de creații speciale, cu pudră și fir de aur și mătase specială.

Gazdele de la Centrul Româno – Japonez 

Toate sesiunile foto au fost realizate la Centrul de Studii Româno-Japonez „Angela Hondru" din București, un proiect comun al Universității Româno-Americane în colaborare cu Ambasada Japoniei de la București. 

Gazdele au asigurat întreaga logistică și costumație. Instituția funcționează din 2005, se ocupă cu promovarea reciprocă a culturii japoneze și române, organizând inclusiv cursuri gratuite de limbă japoneză, precum și despre artele tradiționale nipone. Coordonator al centrului este Șerban Georgescu, iar specialiștii care au ajutat la întregul scenariu au fost Laura Caraman (singurul român designer de kimonouri), Andreea Georgescu (practicant ikebana) și Dragoș Sârb (aikido).

101 sportivi are România la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Delegația României la Jocurile Olimpice de la Tokyo numără o sută unu sportivi, fiecare cu povestea lui și cu istorii olimpice eterogene. 

România a reușit să califice 101 sportivi, iar cei mai experimentați sunt Ana Maria Brânză, 36 de ani, și Marian Drăgulescu, 40 de ani. Ambii sunt la a cincea participare olimpică și au urcat pe podium la această întrecere.

Spadasina a început aventura sub cele cinci cercuri în 2004, la Atena, iar medaliile au fost de aur, cu echipa, în 2016, și argint, la individual, în 2008. De altfel, ea este singura campioană olimpică din toată delegația.

Gimnastul a participat prima oară la o ediție a Jocurilor Olimpice tocmai în îndepărtata Australie, la Sydney 2000. El a cucerit un argint, la sol, plus două bronzuri, cu echipa și la sărituri, la Atena 2004. Totul despre sportivii noști într-un articol dedicat despre delegația României la Jocurile Olimpice. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
val1moraru
val1moraru  •  19 Iulie 2021, 15:13
Postat de pinguinul_japonez pe 19 Iulie 2021, 14:28

hahahah, BMW, Volvo, Mercedes, Audi si chiar AlfaRomeao sunt peste toyota ta cu multi ani inainte ! Vezi ca tocmai s a rupt in doua o toyota prin rusia intrand intr un simplu stalp !

La ce cunostinte auto ai, m-as mira daca ai permis! Incearca totusi sa cauti niste date pe Google si sa ramai la filmuletele tale de pe youtube https://en.wikipedia.org/wiki/Automotive_industry

bazinga
bazinga  •  19 Iulie 2021, 15:06
Postat de val1moraru pe 19 Iulie 2021, 14:15

Smart! De-aia in lumea auto exista Toyota si restul

Ce vrei sa zici cu asta ?

pinguinul_japonez
pinguinul_japonez  •  19 Iulie 2021, 14:28
Postat de val1moraru pe 19 Iulie 2021, 14:15

Smart! De-aia in lumea auto exista Toyota si restul

hahahah, BMW, Volvo, Mercedes, Audi si chiar AlfaRomeao sunt peste toyota ta cu multi ani inainte ! Vezi ca tocmai s a rupt in doua o toyota prin rusia intrand intr un simplu stalp !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează