SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PATINAJ ARTISTIC

Colega Kamilei Valieva a izbucnit în lacrimi după ce a ratat aurul la patinaj: „Urăsc pe toată lumea! Urăsc sportul ăsta”

Alexandra Trusova, reacție nervoasă la Jocurile Olimpice
Alexandra Trusova, reacție nervoasă la Jocurile Olimpice

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 februarie 2022 09:46 / Actualizat vineri, 18 februarie 2022 12:00

După ce a ratat medalia de aur la patinaj artistic, rusoaica Alexandra Trusova a avut o izbucnire la finalul probei, la fel cum a făcut-o colega ei, Kamila Valieva.

Sportiva de 17 ani, care a avut cinci cvadruple, unele încheiate ușor tremurat, s-a simțit nedreptățită de rezultatul final, considerând că a avut o compoziție de dificultate superioară. 

Între Cruella de Vil și guru » Cine e Eteri Tutberidze, antrenoarea care scoate genii în patinaj, dar care e acuzată că „își nenorocește” sportivele
PATINAJ ARTISTIC
Între Cruella de Vil și guru » Cine e Eteri Tutberidze, antrenoarea care scoate genii în patinaj, dar care e acuzată că „își nenorocește” sportivele

Alexandra Trusova, reacție nervoasă la Jocurile Olimpice

Trusova a plâns neconsolată la final, exclamând: „Urăsc pe toată lumea! Urăsc sportul ăsta! O urăsc pe ea, urăsc tot!  Nu voi mai intra niciodată pe gheață! Toată lumea are o medalie de aur, toată lumea! Doar eu nu am”, a spus Trusova, potrivit presei din Rusia. 

Ulterior s-a calmat, spunând la conferință doar că nu e mulțumită de rezultat. 

„Nu am câștigat competiții majore în ultimii 3. Mereu vreau să-mi ating obiectivul, astfel că adaug mai multe cvadruple. Credeam că voi câștiga. Nu s-a întâmplat asta și de aceea am fost supărată. A fost multă emoție. Am vrut să plâng, așa că am plâns. Am stat 3 săptămâni fără mama și de aceea am plâns”, a adăugat sportiva din Rusia, potrivit Rusia.

VIDEO Exercițiul Alexandrei Trusova în finala de la Jocurile Olimpice

Medalia de aur a revenit unei rusoaice, dar nu este Kamila Valieva, care a comis multe erori, copleșită de presiune, și a teriminat pe 4. Anna Șcerbakova are acum și titlul olimpic, după cel mondial. Medalia debronz i-a revenit japonezei Kaori Sakamoto.

Valieva, 4 minute de coșmar

Kamila Valieva (15 ani) conducea în urma programului scurt, însă joi nu a mai arătat aceeași tenacitate și concentrare precum a făcut-o marți.

Începuse evoluția din programul liber cu un cvadruplu Salchow ușor subrotat, apoi a pus mâna pe gheață după aterizarea la triplu Axel. A căzut la combinația cvadruplu Toe loop-triplu Toe loop și din nou la alt cvadruplu Toe loop. Încă o greșeală pe final, când deja răul major fusese comis. A închis un exercițiu de coșmar de 4 minute și 15 secunde cu un gest al mâinii care i-a dezvăluit starea. Până la urmă, a terminat întrecerea pe locul 4, ceea ce a permis și desfășurarea festivității de premiere, una care nu ar fi avut loc dacă Valieva se clasa între primele trei.

  • Rusoaica se află în miezul unui scandal de dopaj, după ce a testat pozitiv la trimetazidină, substanță interzisă de Agenția Mondială Anti-Doping și folosită în tratarea unor afecțiuni cardiace. 
  • Proba i-a fost prelevată pe 25 decembrie 2021, dar rezultatul a fost făcut public abia săptămâna trecută, după ce COR câștigase aurul olimpic în proba pe echipe. 
  • Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a permis până la urmă Kamilei să concureze la Beijing în întrecerea individuală, în așteptarea verdictului final în acest caz, care se preconizează să fie pronunțat peste câteva luni, după ce vor fi avut loc audierile și eventualele apeluri

Citește și: 

Kamila Valieva a plâns în hohote la Beijing, după ce a ratat podiumul olimpic

Un nou caz de dopaj la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing » O sportivă din Ucraina a fost testată pozitiv la controlul antidoping

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
maxp
maxp  •  18 Februarie 2022, 12:58

Păcat ca gândește asa, a fost foarte spectaculoasa. Da, merita aurul pe de-o parte, însă evoluția nu a fost perfecta, cu vreo 2 aterizări ratate, fără acelea câștiga. Eu zic ca aceasta evoluție ar trebui să-i dea încredere, nu sa o demoralizeze, personal vreau sa o mai vad. A arătat ca are toate șansele sa câștige medalii de aur. Și nu are toată lumea aur, multe concurează de mulți ani și apreciază și clasări în primele 10.

cirus11
cirus11  •  18 Februarie 2022, 12:32

Trusova a avut un program de o dificultate pe care nu mi-o imaginam posibila acum 10 ani dar pana la urma bine ca in continuare mai conteaza si executia programului. Șcerbakova a fost impecabila. Oricum, iti arata in ce regim crunt de presiune traiesc fetele astea... Iarasi nu este normal ca toate 3 sunt la mana aceleiasi antrenoare care pana la urma prin modul in care le face programul poate sa decida ea cine ia aurul...

ntmarcel4
ntmarcel4  •  18 Februarie 2022, 11:38

cruella e superba si de pe locul 2!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează